Pletenice !!!

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

milanm22
Poročnik fregate

Pletenice !!!

OdgovorNapisal/-a milanm22 » Po Jul 18, 2011 20:53

Pozdravljeni !!!

Zanima me kakšne izkušnje imate s pletenicami in katere uporabljate..???

Trenutno so tukaj tri znamke, ki so nam nekako najbolj dostopne, prav tako pa so precej kvalitetne....

Spiderwire stealth, Power pro in Sufix...

-Pri premeru 0,35 mm ima Spiderwire nosilnost 51,9 kg.....

-pri premeru 0,36 mm ima Power Pro nosilnost 30 kg....

-nov model Sufix 832 pa ima pri premeru 0,34 mm 22,7 kg nosilnosti.

Vem da so navedbe proizvajalca vprašljive.... Ampak vseeeno me zanima zakaj taka razlika pri relativno isti debelini.....

Kaj torej uporabljate in kaj priporočate ???? Zanima me izljkučno debelina od 0,34mm pa mogoče do 0,40 mm. Uporabljal bi za srednje težko panulo.......

LP
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 18, 2011 22:54

Načeloma je tako, da je razlika v tem iz koliko niti je pletena. To je ponavadi tudi navedeno na škatli.

Kar se tiče proizvajalcev... Če je iz japonske ne moreš kaj dosti zgrešiti. Ogromno, oziroma vse pove pa cena. Od navedenih poznam le power Pro, sam uporabljam 0,19 za spin... Zelo solidna!
Pletenica ni dobra izbira za panulo na roke.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 18, 2011 23:04

Še to bi dodal... Smo imeli ravno ta vikend eno daljšo ribiško diskusijo...
Glede špag, laksov smo dognali, da vsi predvsem pretiravamo z močjo le-teh. Gledali kako močne imamo v arzenalu itd...
Jaz imam na spinerci 3-30g špago, ki drži mislim da 17 kil, testirali smo poteg 5 kg... NIKOLI, ampak res nikoli ne bi drilav ribe pri 5 kg, saj se palica upogne že skoraj nazaj in je tudi v praksi to nemogoče. Nekje maksimalno, da se palica normalno upogne je okoli 2 kg.

Da bi pretegnil špago ali laks je možnosti zelo malo, ponavadi se odtrga zaradi obrabljenosti, še večkrat se odlomi trnek, karabin, popusti vozel...

Vsak naj si proba narediti bilanco zaradi česar je največkrat utrgal, oziroma izgubil ribo. Glavni laks ali špaga je pomojem skoraj da na zadnjem mestu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti