ulov v kvarnerju

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Jun 25, 2007 00:31

racman napisal/-a:hja evo ...sem lovil par dni ob vecerih pa tako rekoc ni bilo nic - ena sama ribica... :cry: sem pa lovil na "zogico" in pa na plovcek ampak nic....

no ja kot paravim le tale ulov...drugace pa nisem kupil nobene dovolilnice saj so jih prodajali najblize 7 kilometrov stran in se mi je zdelo za malo da niso sposobni da bi jih imeli v mojem mestu!

Slika

To, kar ti imenujes ne ravno velik ulov, je nejboljsa vaba za velike roparice v Kvarnerju. Na 0,4 fluorkarbon navezemo 3 vecje trnke od katerih je prvi, ki ga nataknemo od spodaj navzgor skozi kljun drsec, drugega previdno nataknemo skozi kozico na trebuhu, tretjega pa pri zadnjicni odprtini. Razdalja med iglico in vrtalko na katero je pritrjen glavni laks naj bo vsaj 2,5-3 metre in ce zelimo "rig" se potopiti globje dodamo "quick release" nsvinec 500gr. Tako pripravljen sistem vlecemo 1,5-2 vozla z rahlo popusceno sklopko dokler nam riba ne prime!
V Kvarnerju se da tako ujeti tudi gofe ali lice zavidljivih dimenzij.Na domaci strani adria big game lahko vidis fotogalerijo ulovov!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Jun 25, 2007 06:47

EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta