Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 31, 2016 19:29

:D Tudi danes dober ulov, za začetek ob burji hitro jadranje devin - trst, zatem obrat nazaj proti devinu pred nabrežino gre burja počivat :wink: potem pa 5 sip prispe na krov 8) nato pa panula proti devinu in z aleseo proti domu se pridruži še 7 lignjev, odličen začetek sezone lignjelova :D Kot kaže bom tudi jutri preživel dan na morju, ali med jadri ali pa med lignji :lol: 8) :wink: l.p. alesjo
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Po Okt 31, 2016 20:35

Danes sem končno ujel svojega prvega lignja. :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 31, 2016 20:41

marez napisal/-a:Danes sem končno ujel svojega prvega lignja. :D

Bravo :)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Okt 31, 2016 20:43

.

Ne verjamem!!!! Hočem fotke!!!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » To Nov 01, 2016 01:51

Ma bravo,Marez :D
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Nov 01, 2016 08:00

Lignjelov na Susku porazen. Lovil sem samo en večer. Kot sem videl so vsi bolj malo lovili razen ene domačinke, ki jih je na tehniko odmetavanja peškafonda vstran nalovila verjetno več kot večina skupaj. To tehniko je enkrat opisal Gaso. Zanimivo bi bilo videti kakšne skosavice uporabljajo. Nekaj nas je lovilo na tataki tehniko in ko sem navezo zamenjal z najtanjšo je začelo vsaj za silo malo delati. Menjaval sem vabe in dokler je bilo še mračno so bolje delali original tatakijevi rdeči in rjavi mini kasneje pa svetli srednji od DTDja. Ujel vsega nekaj lignjev. Je bila pa gušt prav takšen, kot če bi bila kanta polna.
LP Iztok
marez
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a marez » To Nov 01, 2016 08:51

pajer1 napisal/-a:.

Ne verjamem!!!! Hočem fotke!!!
Ko pridem nazaj v Slo bom prpopal sliko.

.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Nov 01, 2016 13:37

Nikola T. napisal/-a:Lignjelov na Susku porazen. Lovil sem samo en večer. Kot sem videl so vsi bolj malo lovili razen ene domačinke, ki jih je na tehniko odmetavanja peškafonda vstran nalovila verjetno več kot večina skupaj. To tehniko je enkrat opisal Gaso. Zanimivo bi bilo videti kakšne skosavice uporabljajo. Nekaj nas je lovilo na tataki tehniko in ko sem navezo zamenjal z najtanjšo je začelo vsaj za silo malo delati. Menjaval sem vabe in dokler je bilo še mračno so bolje delali original tatakijevi rdeči in rjavi mini kasneje pa svetli srednji od DTDja. Ujel vsega nekaj lignjev. Je bila pa gušt prav takšen, kot če bi bila kanta polna.
LP Iztok

Po domače povedano te prime srat ko vidiš domačine na kaj lovijo.. na kos svinca (svinčene peškafonde) in debele lakse.. je pa tako da pridejo na pozicijo.. vržejo in ko peškafondo pada proti dnu parkrat cuknejo.. če ni nič dvignejo probajo še 2-3x in se premaknejo.. Na susku kar sem jaz videl pred dobrim tednom so lovili kalamare po 10 dag velike..

Na katerem delu pa si lovil? pred mestom, pred šeko , proti juži punti, na šekah pred suskom?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Nov 01, 2016 22:06

:D Še en uspešen dan v družbi dveh morjeplovcev, 14 lignjev in 15 sip. 8), če bo šlo tako naprej bodo zimske peke kar pogoste :D
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Nov 01, 2016 22:28

marez napisal/-a:Ko pridem nazaj v Slo bom prpopal sliko.

.
[/quote]

Saj razumeš, da te malo hecam, a ne?

Veš, prvega se ne pozabi nikoli!

Slika
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
marez
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a marez » Sr Nov 02, 2016 12:57

Evo moj prvi-"Virski" ligenj.Trup je imel krepkih 20 cm.
Slika
Lovil sem na tole:
Slika

Naj povem ,da sem amaterski amater,lovim na klasične načine-tudi ribe.Ni mi važna količina ampak uživanje na morju.
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Sr Nov 02, 2016 16:56

alesjo napisal/-a::D Tudi danes dober ulov, za začetek ob burji hitro jadranje devin - trst, zatem obrat nazaj proti devinu pred nabrežino gre burja počivat :wink: potem pa 5 sip prispe na krov 8) nato pa panula proti devinu in z aleseo proti domu se pridruži še 7 lignjev, odličen začetek sezone lignjelova :D Kot kaže bom tudi jutri preživel dan na morju, ali med jadri ali pa med lignji :lol: 8) :wink: l.p. alesjo

Sam nisem imel te sreče :D
Prvo panula z voblerjem od Ribiškega naselja do Nabrežine okrog vseh školjčišč. dva prijema brez realizacije (al pa sem zapel kak klobuk ki jih je polno morje). Pred Nabrežino pauza in vabe na dno. Po 15 minutah lova pedofilskih sip in bližanju sončnega zahoda, rapala gor in panula za lignje. Do teme nič, v temi pa 2 mala kalamarčka. Sem pa srečal dva korenjaka ki sta veselo vlekla panulo pod devinskim klifom. Slovenca da ne bo pomote.
Končni rezultat 3 sipe in 2 kalamarčka v 3h urah. Sipice so pa ostale v nabrežini. Ne vem ali ne znam več ali res nimam sreče glede na ulove ostalih.
Alesio, če ni skrivnost, kje med Nabrežino in Devinom vlečeš za kalamare? Na notranji ali zunanji strani školjčišč?
erneesto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a erneesto » Sr Nov 02, 2016 19:32

Prvič probal in ujel nekaj sip...in lignja.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Nov 02, 2016 21:22

blisk, v glavnem sem večino lignjev ujel v tem območju, bliže obali nič, tudi danes sem šel popoldan malo ven in to je današnja sled, bilo je bolj skromno, :wink: zapel pa sem tri lignje, ki pa so bili kar veliki, cca 25 dkg po kosu 8)

Slika
Slika
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Nov 02, 2016 21:34

marez napisal/-a:Ni mi važna količina ampak uživanje na morju.

To je to marez. Ti kar uživaj, pa vseeno dober prijem :D .

Lepo alesjo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost