Lignjelov 2016-17
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
boštjan.knez
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Nova Gorica
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Lignjelov na Susku porazen. Lovil sem samo en večer. Kot sem videl so vsi bolj malo lovili razen ene domačinke, ki jih je na tehniko odmetavanja peškafonda vstran nalovila verjetno več kot večina skupaj. To tehniko je enkrat opisal Gaso. Zanimivo bi bilo videti kakšne skosavice uporabljajo. Nekaj nas je lovilo na tataki tehniko in ko sem navezo zamenjal z najtanjšo je začelo vsaj za silo malo delati. Menjaval sem vabe in dokler je bilo še mračno so bolje delali original tatakijevi rdeči in rjavi mini kasneje pa svetli srednji od DTDja. Ujel vsega nekaj lignjev. Je bila pa gušt prav takšen, kot če bi bila kanta polna.
LP Iztok
LP Iztok
Nikola T. napisal/-a:Lignjelov na Susku porazen. Lovil sem samo en večer. Kot sem videl so vsi bolj malo lovili razen ene domačinke, ki jih je na tehniko odmetavanja peškafonda vstran nalovila verjetno več kot večina skupaj. To tehniko je enkrat opisal Gaso. Zanimivo bi bilo videti kakšne skosavice uporabljajo. Nekaj nas je lovilo na tataki tehniko in ko sem navezo zamenjal z najtanjšo je začelo vsaj za silo malo delati. Menjaval sem vabe in dokler je bilo še mračno so bolje delali original tatakijevi rdeči in rjavi mini kasneje pa svetli srednji od DTDja. Ujel vsega nekaj lignjev. Je bila pa gušt prav takšen, kot če bi bila kanta polna.
LP Iztok
Po domače povedano te prime srat ko vidiš domačine na kaj lovijo.. na kos svinca (svinčene peškafonde) in debele lakse.. je pa tako da pridejo na pozicijo.. vržejo in ko peškafondo pada proti dnu parkrat cuknejo.. če ni nič dvignejo probajo še 2-3x in se premaknejo.. Na susku kar sem jaz videl pred dobrim tednom so lovili kalamare po 10 dag velike..
Na katerem delu pa si lovil? pred mestom, pred šeko , proti juži punti, na šekah pred suskom?
alesjo napisal/-a::D Tudi danes dober ulov, za začetek ob burji hitro jadranje devin - trst, zatem obrat nazaj proti devinu pred nabrežino gre burja počivatpotem pa 5 sip prispe na krov
nato pa panula proti devinu in z aleseo proti domu se pridruži še 7 lignjev, odličen začetek sezone lignjelova
Kot kaže bom tudi jutri preživel dan na morju, ali med jadri ali pa med lignji
![]()
![]()
l.p. alesjo
Sam nisem imel te sreče
Prvo panula z voblerjem od Ribiškega naselja do Nabrežine okrog vseh školjčišč. dva prijema brez realizacije (al pa sem zapel kak klobuk ki jih je polno morje). Pred Nabrežino pauza in vabe na dno. Po 15 minutah lova pedofilskih sip in bližanju sončnega zahoda, rapala gor in panula za lignje. Do teme nič, v temi pa 2 mala kalamarčka. Sem pa srečal dva korenjaka ki sta veselo vlekla panulo pod devinskim klifom. Slovenca da ne bo pomote.
Končni rezultat 3 sipe in 2 kalamarčka v 3h urah. Sipice so pa ostale v nabrežini. Ne vem ali ne znam več ali res nimam sreče glede na ulove ostalih.
Alesio, če ni skrivnost, kje med Nabrežino in Devinom vlečeš za kalamare? Na notranji ali zunanji strani školjčišč?
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost