luci - april
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
superpuntar
- Kapitan
Tuna napisal/-a::oops: Saj mi je nerodno, nisem vedel imena pevca, vedel sem samo, da gre za Daleko obalo. Imam ga na njihovem CD.
Se mi je zdelo, da pesem paše k stari leseni barki... moji prvi...
Ja Marijan Ban je pred leti ustanovil band "Daleka obala", imeli so kup uspešnic, verjetno vsi poznamo morjeplovsko "Od mora do mora". No ko pa so razpadli, pa je šel v solo kariero.
Je pa fajn dečko, v jeseni na sejmu v Biogradu je imel koncert in potem je sedel za našo mizo in smo skupaj "stolkli" liter in pol whisky-ja...
Uff, sem zavil v off-topic, se oproščam. No sedaj pa ribiči naprej.
LP
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
opus napisal/-a:Meni izgledajo te tune precej majhne, nekje na meji za dovoljen lov, ali se motim?
Luc nima najmanjše mere. Morje jih je polno po vsem svetu. Spada sicer k tunidom tako kot albakor in še nekaj ostalih vrst, ni pa to modroplavutna tuna.
http://www.4tuna.si/index.php?option=co ... &Itemid=94
Zdravo!
Kako je potem z ribolovno dovolilnico? Ali je potrebna že dovolilnica za lov tune? Na sploh kje oziroma kaj je meja med npr. panulo oz. big game? Imam namreč 30 lb multiplikator s katerim nameravam loviti na panulo. Ni mi pa jasno kaj je merilo (mogoče vrste vabe???) za mejo med big game in npr. panulo. Nekomu mogoče smešno, a tako pač je na začetku.
hvala za odgovor.
lp
miros
Kako je potem z ribolovno dovolilnico? Ali je potrebna že dovolilnica za lov tune? Na sploh kje oziroma kaj je meja med npr. panulo oz. big game? Imam namreč 30 lb multiplikator s katerim nameravam loviti na panulo. Ni mi pa jasno kaj je merilo (mogoče vrste vabe???) za mejo med big game in npr. panulo. Nekomu mogoče smešno, a tako pač je na začetku.
hvala za odgovor.
lp
miros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti