RIBOLOV Z MAJHNEGA GUMENJAKA

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Mar 23, 2011 15:59

@bostjan9 ne pretiravaj... Se nihce ni umrl zaradi tega.
Se strinjam, da boli in to zelo. Da pa nisi dobil injekcije mi je pa tudi cudno.

Pa toliko za ostale. Vzigalnik ni dobra resitev, celo slaba, oziroma nesmiselna.
Grejes na mestu uboda, ker skoraj ni vec strupa, saj gre po telesu naprej. Edina varianta je vroca voda in ta v posodi, da je vroce po celi roki naenkrat.
Je pa spet nekaj... Ce se prav spomnim se strup zacne razgrajati pri nekaj manj kot 60°C, pri tej temperaturi pa je tezko ali nemogoče drzati roko. Pri 60 stopinjah tudi ze prihaja do opeklin.

Ne vem vsega, naj se kdo kaj pove.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Mar 23, 2011 19:27

Preveč komplicirate...če ujameš pauka in se ne misliš ukvarjati z nim, pač odrežeš laks oz. vrvico :roll: , drugače pa ni napačno če imaš na barki eno navadno delavsko rokavico--nekateri ciljno lovijo pauke, ker so res odlični na krožniku.

L.P. Klemen
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Mar 23, 2011 21:22

Dajte kakšno reč še o kakšni drugi ribi. Recimo ribon od kdaj do kdaj se ga splača loviti na kakšnem dnu, kako brumati, kakšna vaba,...
Isto me zanima za ušate, ki sem jih včasih uspešno lovil na Cresu, na Krku pa jih na trnek sploh ne ulovim, na panulo pa, vendar morajo bit izpolnjeni pogoji (pred ali med nevihto). Je pa zanimiva za lov, ker je zelo borbena.
mirno morje
dominator
Višji štabni vodnik
Kraj: Štajrska-Cres

OdgovorNapisal/-a dominator » Če Mar 24, 2011 09:14

Roman 1 napisal/-a:Dajte kakšno reč še o kakšni drugi ribi. Recimo ribon od kdaj do kdaj se ga splača loviti na kakšnem dnu, kako brumati, kakšna vaba,...
Isto me zanima za ušate, ki sem jih včasih uspešno lovil na Cresu, na Krku pa jih na trnek sploh ne ulovim, na panulo pa, vendar morajo bit izpolnjeni pogoji (pred ali med nevihto). Je pa zanimiva za lov, ker je zelo borbena.

am mi lahko poveš malo več o ribolovu na Cresu praviš da si tudi lovil no mi vsako leto dopustujemo V Marini . z našo barko :D
Volvo & Yamaha PoweR.
dominator
Višji štabni vodnik
Kraj: Štajrska-Cres

OdgovorNapisal/-a dominator » Če Mar 24, 2011 09:16

Drugač pa zlo dosti zvete tudi na : http://www.morski-ribolov.net/forum/vie ... ?f=11&t=25

glede ušat. maš na totem linku dosti napisano .
Volvo & Yamaha PoweR.
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Mar 24, 2011 18:29

Na Cresu sem ušate lovil na valobranu v Stari gavzi in pomolu v Kovačinah. Malo pred mrakom sem začel krmit z kruhom, da jih privabim, najbolj pa so prijemale, ko se je stemnilo. Lovil sem jih z vodno kuglico, plovcem, na koncu pa le še z samim trnkom brez vsake obtežitve
mirno morje
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Po Mar 28, 2011 11:19

Roman 1 napisal/-a:Dajte kakšno reč še o kakšni drugi ribi. Recimo ribon od kdaj do kdaj se ga splača loviti na kakšnem dnu, kako brumati, kakšna vaba,...

Arbun ali Ribon

Pozicija med Ilovikom in Grujico. Globina od 25 do 30m, vaba ligen, uporabi iste trnke kot za ušato. Naveza 2do3 trnki Prame naj ne bodo predolge, narejene z 0,20 . Vrh palice mehak ker je arbun zelo nežen pri prijemu.
Vaba ligen predvsem zaradi lahke uporabe in možnosti popravka pri prijemu.

Dober prijem!
FISHING & SAILING IS LIFE
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Mar 28, 2011 13:04

El kapitano hvala. Sicer ne pričakujem lokacije pošt. Zanima me kdaj je primeren čas za kakšno ribo, na kakšni globini ,tehnika, vaba,...
Pozimi očitno ni ribe ob obali (ker jih nihče ne lovi) in je potem verjetno neumno "ciljno"lovit.
Kaj je možno sedaj, pa do konca aprila loviti iz obale (čoln dam v vodo šele po Veliki noči)?
Kaj in kako lahko za prvomajske praznike lovim iz čolna?
Če je kdo za praznike ali med vikendi na Krku se priporočam za kakšno učno uro prakse. Dam za pijačo in spečem ribe (če jih kaj ulovimo ha ha)!
mirno morje
bostjan9
Admiral

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Apr 07, 2011 14:38

Mama micka, kar se tiče pauka, oz. ranja si pa brcnu nekam u temo.

Pa tudi tisto o opeklinah je malo za ušeta privlečeno....

Ne želim, da bi se kdo nabil na bodico od pauka, vendar, če se bo ...se bo hitro spomnil teh nasvetov. Šmirklalo se mu bo, če bo po prstu malo popečen, samo , da opeklina izgine.

Od uboda pauka so ljudje že umrli.

b9
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Apr 14, 2011 11:50

bostjan9 napisal/-a:Mama micka, kar se tiče pauka, oz. ranja si pa brcnu nekam u temo.

Pa tudi tisto o opeklinah je malo za ušeta privlečeno....

Ne želim, da bi se kdo nabil na bodico od pauka, vendar, če se bo ...se bo hitro spomnil teh nasvetov. Šmirklalo se mu bo, če bo po prstu malo popečen, samo , da opeklina izgine.

Od uboda pauka so ljudje že umrli.

b9

Res je! Pobrskaj po netu kjer so primeri, ko so bile potrebne amputacije zaradi vboda. Pajek je najbolj strupena riba Jadrana, in ker je strup termolabilen je lahko nevaren še tudi po nekaj mesecih v zmrzovalniku, če ni pravilno očiščen. Iz laste izkušnje (nerodnosti), lahko potrdim da je vbod Pajka ZELOOO BOLEČ!!! Ne se zezat s to ribo! Napičil sem se med palec in kazalec, drugi dan mi ročna ura ni več šla na roko. Boli ko pi.....!
Ampak smo lovili dalje...sam da mi je svak natikal vabo, palco pa v drugo roko :D
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Apr 14, 2011 12:40

Ker sta me ze oba napadla...

Nikjer nisem napisal, da ne boli, kot si napisal, kot pi...

Boli, verjetno se malo bolj.

Besede, da se nihce ni umrl pa leti na to, da zdrav clovek zaradi tega strupa ne more umreti. Smrti so zaradi alergij in morebitnih predhodnjih srčnih in žilnih bolezni!!!

Enako je z Osjim, čebeljim, tudi sršenovim ubodom. Oba se morata strinjati, da ti piki niso smrtni, umrlo pa je zaradi tega ze kar nekaj ljudi.

Glede amputacij, zgodba je podobna. Imam prijatelja, soseda, daljna zlahta, je brez mezinca in prstanca in del dlani pod mezincem. So mu amputirali. Se danes ne ve na kaj se je napicil. Iz majhne ranice je prišlo do tega, da je zdaj brez prstov.
Ni vse tako črno-belo. Zadeve so večplastne. Jaz sem pisal o tem, kar veli medicina, izjeme pa so vedno prisotne.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Apr 14, 2011 13:11

Jaz si bom tele štiri vrste al tri pajka spritnu na veliko in meu s sabo na čolnu in če vidim že od deleč, da je pajek bom sam odcviku laks :)

Kaj lahko bodica prebode rokavice une zidarske oranžne?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 14, 2011 13:19

Da te nebo kdo videl na morju v vročini z rokavicami, ti raje prereži flaks, se mi zdi je najbolj varno. Zgleda da je boljše da bi aligatorja prijel kot pajka. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Apr 14, 2011 17:15

He, he... Pri nas smo jih lovili, ko sem bil še mulc.
Majster je bil v supegah in je lepo stopil na ribo, nato sem mu podal klešče in je je odšipnil črno plavut nad glavo in tiste špice na škržnih poklopcih.

Pol je šel pauk še mal plava, da se je očistil (superge niso bil najbolj čiste :-D)...

Lovili smo jih pred poreškim valobranom, ki gleda na jug.

Nihče se ni nabodel. Nikoli.

Sem pa pred nekaj leti videl človeka, v Malem Lošinju, ki je imel čist uničeno nogo od pauka (je imel narejeno drenažo.... grozno....)
Sve će to narod da pozlati!
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Pe Apr 15, 2011 09:52

Ali ima kdo kakšno sliko kako se namesti ligna na trnek. Zasledil sem, da se ga nareže na trake in natakne na trnek in za finale fiksira z nekakšno vrvico. Res bi prosil za nazoren prikaz ali opis postopka. Hvala!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost