@SR 290.
Očitno se ponovno ne razumemo. Nihče ne govori, da je športni ribolov samo C&R in da jaz zagovarjam da se riba lovi le na ta način. Tudi sam lovim ribe predvsem zaradi užitka in zato da družina in kolegi uživajo dopustniške dni ob svežih ribah. Praviloma ujetih rib ne spuščam razen v primerih manjših primerkov.
Je pa ena velika razlika, da se zaradi svoje odnosa do morja in narave nasploh, trudim to delati na kar se da prijazen in fer način ali z drugimi besedami s kar se da minimalno škodo.
To pomeni:
1. da ne lovim s tehnikami, ki nimajo z ribolovom nič skupnega (mreže, vrše, dinamit in podobno) in bom vedno in povsod zagovarjal stališče da mi rekreativci ali športni ribiči nebi imeli pravice uporabljati takšnih stvari. Prvič ker nimamo pravice vsepovprek pleniti in uničevati narave in drugič ker ne vidim v tem res nobenega užitka.
2. Manjše primerke trofejnih rib (gof, zobatec, lica, kirnja,....) VEDNO spustim nazaj v morje, kljub temu da večina nima niti več zakonsko določene meje.
3. Ko ujamem svojo ribo (praviloma je to 1 komad) in izpolnim dnevno kvoto sputim preostalo vabo nepoškodovano v morje in se odpravim domov na travarico. Ne plenim kot nekateri ki jim ni dovolj 5kg ribe v čolnu čeprav vsi vemo da ko je "ura od griza"
In če bi se večina držala le osnovnih pravil ali upoštevala naravne zakonitosti pa bi blo že precej bolje. In to je namen tele debate nič drugega - malce osvežit te naše materilaistične ume

Sicer nisem prepričan da tisto nadaljevanje leti name ker ne uporabljam sintetičnih vab in tukaj tudi še nisem objavil nobenega ulovov, je pa res da lovim z nepreforsirano opremo in se kdaj borim tudi pol ure

Ne uporabljam pretankih laksov, ker praviloma vem kaj pričakujem ko grem na lov, švicam ne preveč ker večino naredi palica in da večina ljudi ki me pozna ali vidi moje ulove mi odkrito priznava da sam majster

Ampak to ni bistve to debate

lp
Funt