Lignjelov 2015

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Jan 04, 2016 20:02

https://www.youtube.com/watch?v=9Fkl312lldQ

teli so bli mal manjši pa so ga dobr obdelal...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 06, 2016 07:41

NOVI FOSIL, dobrodošel med nami.

Seveda razumem. Saj jaz bi jih rad videl, pa jih žal ne. Me pa zanimajo tudi mnenja ostalih. O tem je bilo že kar nekaj napisanega, ampak še nismo prišli stvari do dna. Ali se da objaviti kakšne slike, kako izgleda ligenj na sonarju?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jan 06, 2016 08:30

Na mojem ekranu jih vidim takole, ko se vozijo pod barko.
Slika

Pravih slik pa ne mislim objaviti, da se bodo potem znalci in kreteni v preobleki (Novi Fosil) zopet delal norca kot takrat, ko sem prvič objavil, da na mojem sonarju vidim lignje. Kdor misli in celo mene prepričuje, da se jih ne vidi je še najbolje, da tako ostane. Bomo ostali več lovili.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Jan 06, 2016 08:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jan 06, 2016 08:39

Ulov...

Takole pa so slavnostno slastno končali za novoletno večerjo med prijatelji.
Slika

Slika

Slika
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 06, 2016 09:18

No, izgleda da mi lignji na sonarju niso usojeni. Jih bom pa še naprej lovil med jato rib.

Nikola T., Tole si pa super pripravil. Lepo ste se gostili. Koliko časa pa si pekel v pečici, da je bil mehek?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 13:08

Seveda se vidijo lignji na sonarju. Zakaj se ne bi?

Skala tudi nima zracnega mehurja pa se vidi na sonarju? Pa delfin ga tudi nima. :)

Gre samo za to ali je sonar sposoben zaznati odboj od lignja, ki ima podobno gostoto, kot voda.

In ja. A ni logično, da če sonar zazna termalni klin, da bo zaznal tudi lignja?
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 06, 2016 15:26

A potem ga ti tudi vidiš? No, to mi je všeč, da si izmenjavamo mnenja in izkušnje. Me pa samo zanima, kako ga sonar pokaže. Ker lahko da mi ga pokaže, samo ga ne znam ločiti od rib.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 19:49

Na mojem se ne vidi, ker ga nimam, ko sem ga imel pa nisem lignjev iskal, ker pri nas jih noben ne je. :)

Bil z kolegom. Vidijo se kot smeti, skoraj, kot šum.

Sem nasel en video. Kolega je imel malo bolj pobrisane šume.

https://www.youtube.com/watch?v=xFoOYf-vsKs

Ne ločiš lignjev?
No jaz jih tudi nisem. :) Po kaki uri pa se mi je zdelo, da sem jih že ločil. Menda da vaja dela mojstra :)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 21:28

NOVI FOSIL napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:Na mojem se ne vidi, ker ga nimam, ko sem ga imel pa nisem lignjev iskal, ker pri nas jih noben ne je. :)

Bil z kolegom. Vidijo se kot smeti, skoraj, kot šum.

Sem nasel en video. Kolega je imel malo bolj pobrisane šume.

https://www.youtube.com/watch?v=xFoOYf-vsKs

Ne ločiš lignjev?
No jaz jih tudi nisem. :) Po kaki uri pa se mi je zdelo, da sem jih že ločil. Menda da vaja dela mojstra :)
:P :P :P No vidiš take konkretne izjave so mi všeč. Zakaj se ne bi lignjov videlo če pa nekateri vidijo tudi Marsovce.

Zakaj se mi zdi, da sem te že nekje bral???

Če nočeš razumeti kar sem napisal je to tvoj problem.

Za nekoga, ki ima IQ nad številko noge mu je jasno, da sem napisal, da je treba se navaditi. Kolega je iz dveh metrov rekel to so lignji in so res bili. Torej je znal prebrati.

@Daki ko nisi siguren pač zacnes loviti. Ce ni lignjev jih verjetno res ni in si nasel ribe. Po nekaj poskusih ti bodo packe bolj jasne, njihov pomen. Zavisi pa veliko od sonarja.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Sr Jan 06, 2016 21:53

Pobrisal BOJA
Nazadnje spremenil BOJA, dne Pe Feb 19, 2016 08:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jan 06, 2016 22:53

.

NOVI FOSIL napisal/-a::P :P :P No vidiš take konkretne izjave so mi všeč. Zakaj se ne bi lignjov videlo če pa nekateri vidijo tudi Marsovce.

Poglej kdo tole piše!

pajer1, moderator, ja to sem jaz.

Ker tvoje pisanje, odgovori, trditve, itd ne prinašajo na forum nikakršne dodane vrednosti, te bom, če boš s takim stilom pisanja nadaljeval izločil s foruma.
Veš da te najdem po IP-ju. Samo malo je potrebno in se ne boš škrival.

Lahko se mi pa oglasiš pa ZS-ju, telefonu, ali osebno in dorečeva ob kavi, soku, bevandi, ... vse za narodov blagor.

Imej se!

.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 07, 2016 01:32

Pa mi povej potem kakšen fenomen pa je potem to, da vidiš poleg svoje špage in pušče še lignja, ko ga vlečeš ven?
Pa še to obrazloži... Zakaj s sonarjem vidiš termalni klin???

In ne jemlji mojih besed iz konteksta. Nikoli nisem rekel, da mi je prijatelj rekel, ampak sem bil na prijateljev čolnu! Kar sem pisal sem videl na lastne oči!!! Glede na to, da sem že kar nekaj prelovil verjetno vem kaj sem lovil in kaj sem videl! In tudi dovolj strokovno sem napisal zakaj se lignja vidi!
Edino ti pa res še nič nisi strokovno napisal. Pišeš, da se lignjev ne vidi, ne napišeš pa nazaj zakaj ne.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 07, 2016 08:27

NOVI FOSIL napisal/-a::shock: Bok,
Kaj si tako hud. Kdo se skriva. Če malo pogledam na forum je res, da vsi imajo objavljene osebne podatke, telefonske številke in maile, razen tebe.
Jaz samo povem kaj mislim. Če nekaj trdiš da vidiš to argumentiraj strokovno. Ne pa »mislim, so mi rekli, prijatelj je povedu in veliko takega sranja.
Naj enkrat za vselej odgovorim na vprašanje ali se lignji vidijo ali ne?
1. »Ko vidiš lignje na sonarju« in vržeš puščo v vodo bo ligenj takoj napadel tvojo vabo.To pomeni da so lignji v bližini jate manjših rib katere si našel s sonarjem in bo lignjelov uspešen.
2. »Ko vidiš lignje na sonarju« in vržeš puščo v vodo a ni prejema, lignev ni. Nobena barva vabe ti ne bo pomagala če ni lignjev v bližini.
3. Trditev da lignji nočejo jest ne drži. Ligenj živi največ dve leti in doseže težo do 3 kg.
V svojem življenskem ciklusu se nenehno se prehranjuje in je v lovu za hrano. Čez dan se zadržuje na globinah kjer so jate manjših rib. Ponoči pridejo tik pod površino vode po plavo ribo.
4. »Ko NE vidiš lignje na sonarju« in vržeš puščo v vodo imaš prejem enega ali več lignjev si naletel na jato lignjov in edina hrana v njihovi bližini so tvoje vabe. Torej tam ni manjših rib , zato sonar če je dober pokeže samo tvojo puščo.
A ste prepoznali kako podrobnost iz gornjih navedb. Naj vam bo to v razmoslek do naslednje teme.
No smo pa itak na tem forumu sami strokovnjaki, pa ni hudič da ne bi še kaj pametnega pogruntali

Spremljam! Gledam, in zaenkrat se še nisem dokončno odločil kaj s teboj. Ne moreš iz svoje kože. Več zanimanja in kredibilnosti boš dosegel, ko boš napisal tudi kaj uporabnega. Niti osnovne predstavitve nisi uporabil. Predstaviš se lahko TUKAJ!

Kje ti vidiš, da imajo vsi objavljene svoje kontakte, razen mene?

Z veliko večino članov se poznam tudi osebno, saj se srečujemo na srečanjih, morju, pri ribolovu. itd.

Za sedaj toliko.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jan 07, 2016 10:54

....bi bilo dobro kakšnemu padalcu malo pristriči peruti...
fosil, ne vem če drži vse kar si napisal. Meni se večkrat zgodi, da mi sonar kaže poln ekran rib, prijema lignja pa ni, večkrat pa pod barko brez sonarja vidim lignja ali celo jato lignjev, ki pa se ne zmenijo niti za puščo niti za na ježkih zmontirano sardelo.
Z sarkazmom in cinizmom si spoštovanja na tem forumu ne boš pridobil.....pa tudi NTju ga ne boš omajal
mirno morje
Mtrobec
Poročnik fregate
Kraj: Vrtojba-Komen-Rib. Naselje

OdgovorNapisal/-a Mtrobec » Če Jan 07, 2016 11:43

Brez zamere NF ampak moj sonar zazna od vrvice,svinca,vabe,vrtavke,meduze,vrecke,TK,lignja... Če hočeš ti bom pri naslednjem lovu (danes-jutri) posnel log sonarja (high chirp,down scan,sideW), obesil bom enga lignja in ga potopil da ne bo dileme. Ali pa ce hočeš pridi v Ribisko vas in greva skupaj...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost