Lignjelov 2015

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 07, 2016 11:44

NOVI FOSIL napisal/-a:.
:D Hi,
Daj no Pajer ne seri da si bog. Če mačku stopiš na rep cvili. Moje izjave niso žaljive in ustrezajo objavljenim pravilom ter zakonodaji. Moti samo nekatere. Žal jim ne morem pomagati. Daj banaj me pa boš videl kako hirto bom nazaj. Nekateri ste polni sebe. Čas je da se prizemljite.[/quote]

Aja, zdaj boš pa še pretil z nevem čem. Absolutno arogantno, naduto in neživljensko, je tvoje pisanje.
Ne potrebujem-mo takega sogovornika.

Tole kar si napisal prvo velja zate.

Nekateri ste polni sebe. Čas je da se prizemljite.

Sploh pa ne razumem, kaj hočeš doseči s svojimi trditvami.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 07, 2016 11:55

NOVI FOSIL napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:Pa mi povej potem kakšen fenomen pa je potem to, da vidiš poleg svoje špage in pušče še lignja, ko ga vlečeš ven?
Pa še to obrazloži... Zakaj s sonarjem vidiš termalni klin???

In ne jemlji mojih besed iz konteksta. Nikoli nisem rekel, da mi je prijatelj rekel, ampak sem bil na prijateljev čolnu! Kar sem pisal sem videl na lastne oči!!! Glede na to, da sem že kar nekaj prelovil verjetno vem kaj sem lovil in kaj sem videl! In tudi dovolj strokovno sem napisal zakaj se lignja vidi!
Edino ti pa res še nič nisi strokovno napisal. Pišeš, da se lignjev ne vidi, ne napišeš pa nazaj zakaj ne.

:oops: Fant ti se moraš še veliko naučiti. Najlona se ne vidi na sonarju. Sonar zazna pot svinca in ga izriše na ekranu kot da vidiš vrvico.

Potem je pa skrajni čas, da menjaš sonar ali pa vzami navodila, da ga bos znal nastaviti.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Jan 07, 2016 12:10

Pobrisal BOJA
Nazadnje spremenil BOJA, dne Pe Feb 19, 2016 08:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Jan 07, 2016 14:19

Pobrisal BOJA
Nazadnje spremenil BOJA, dne Pe Feb 19, 2016 08:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Green to green or red to red, safely go ahead!
ataščuk
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a ataščuk » Če Jan 07, 2016 15:02

A bi bla lahko tema lignjelov 2016 malo lepša za branje in bi se držali teme mogoče. ker vsi ki si tukaj merite k**** mi greste že pošteno na k****.
Tko da prosim spoštujte tiste ki objavljajo dejansko poste ki imajo vezo z naslovom.
Aja pa velik lignjev vsem v novem letu:)
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jan 07, 2016 15:05

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 15:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jan 07, 2016 18:26

:D :lol: :lol: hihihi, medtem ko se tu dajete, pa jaz današnjega lignja kuham :D kako lepo diši, hihihi 8) :lol: :lol:
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » Pe Jan 08, 2016 02:46

alesjo napisal/-a::D :lol: :lol: hihihi, medtem ko se tu dajete, pa jaz današnjega lignja kuham :D kako lepo diši, hihihi 8) :lol: :lol:
Edino prav,Alesio...je tale forum zavil v slepo luknjo.... :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Jan 08, 2016 13:14

Mtrobec napisal/-a:Brez zamere NF ampak moj sonar zazna od vrvice,svinca,vabe,vrtavke,meduze,vrecke,TK,lignja... Če hočeš ti bom pri naslednjem lovu (danes-jutri) posnel log sonarja (high chirp,down scan,sideW), obesil bom enga lignja in ga potopil da ne bo dileme. Ali pa ce hočeš pridi v Ribisko vas in greva skupaj...

Tudi mene stvar zanima. Ali lahko prosim objaviš kako ligenj izgleda na sonarju. Če ga pa ne bom znal sam najti, sem pa zaiteresiran, če bi lahko šel enkrat s teboj. Tudi jaz peljem, ni problema, ker bi mi to zelo olajšalo ribolov poleti, ko potrebujem lignja za živo vabo. Že v naprej hvala za sliko.
andrejzabukovec
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a andrejzabukovec » Pe Jan 08, 2016 22:22

Pozdravljeni lignjelovci

Prvo Srečnega pa zdravega vsem

Vidm da ste kr divji

Moram povedat pajer, da tvoja tehnika s čuvarjem čedalje bolj deluje.
Sej nama s kolegom gre vsakič boljše.Uporabljam pa vrvico 0.14 čuvar pa 300g lovim pa najbolje lovim med 18 in 20m.
Imam sonar sam ga še ne znam najbolje uporabljat se še učim. Sem ugotovil da mi je najbolj pomembno da mi pokaže globino in pa ribe saj so tam vedno bili lignji.Seveda se pa tudi orijentiram na domačine sej oni najbolj poznajo teren.
Mal se še loviva ampak se mi zdi da sva na pravi poti.Midva s kolegom panulirava in skosava. Sva ugotovila da so na panuliranje veliko večji lignji kot pa na skosanje.
Komi čakam da bom že spet kej šel loviz, sam za mene so samo vikendi možni, pol je pa kle vreme itd

Lp. Andrej
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » So Jan 09, 2016 10:19

Daki napisal/-a:
Mtrobec napisal/-a:Brez zamere NF ampak moj sonar zazna od vrvice,svinca,vabe,vrtavke,meduze,vrecke,TK,lignja... Če hočeš ti bom pri naslednjem lovu (danes-jutri) posnel log sonarja (high chirp,down scan,sideW), obesil bom enga lignja in ga potopil da ne bo dileme. Ali pa ce hočeš pridi v Ribisko vas in greva skupaj...

Tudi mene stvar zanima. Ali lahko prosim objaviš kako ligenj izgleda...

Tkole bojda na raymarine dragonfly-ju: https://www.youtube.com/watch?v=uOtlmCMQg8E

Al pa tkole: Slika

BTW:
Me pa moti k ne objavljate več fotografij ulova. Sej veste un rek: Slika pove več kot tisoč besed.
andrejzabukovec
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a andrejzabukovec » To Jan 19, 2016 21:53

Zanima me tataki tehnika.
Bi mi lahko nekdo povedal k ima izkušnje kakšno opremo rabiš palica , vrvica (debelina), rola, koliko vab je potrebno dati gor čim več informacij hvala za odgovore.
Lp.Andrej
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » To Jan 19, 2016 22:14

Če razumeš italijansko je to dobra razlaga za tataki tehniko. https://www.youtube.com/watch?v=SaBCBl_Tbu8

lp.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 19, 2016 22:23

En komentar, ki se morda tiče tudi tataki tehnike.

Mene je policaj pri kontroli upozoril, da ne bi slučajno uporabil sabiki, ki ga je videl na čolnu. Pustimo, da me je zelel prijeti v strah, da bi mi lahko dal kazen že za to, ker imam na palubi itd...

Sabiki sem uporabljal za lov ušat ampak iz originalnega sem uporabljal le "muhe" in imel samo 3 na vezu.

Sabiki presega "broj udica" in je prepovedan. Vsah na hrvaškem za rekreativce.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 20, 2016 09:50

No, če sabiki prirediš, da ima samo tri trnke (pade učinkovitost), potem lahko nanj mirno loviš. Problem je samo v petih ali šestih trnkih na eni navezi.

Mislim pa, da to nima veze z tatakijem. Jaz na primer uporabljam tri ribice na eni navezi, prijatelj pa samo dve in je zelo uspešen. Palico imam Trabucco za lignje (specialne tataki palice so kar drage), rolo pa Okumo za spinning (veliko navijanja), pa se dobro obnese.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost