Lignjelov 2014/15

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » Ne Jan 04, 2015 21:56

pajer1 hvala za info.

sinji galeb, tudi tebi hvala. Riboni so prijemali pred zalivom Njive na Kamenjaku, globina 20 do 25m, vaba ligenj.

Srečno.
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Ne Jan 04, 2015 22:07

Ni kaj tudi tebi hvala! Z veseljem pomagam če lahk :)
pa poročaj če bo uspešen ulov ;)
Evo približno take se lovi poleti julija na tistih lokacijah.
Slika
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... :)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jan 05, 2015 10:46

.

In kaj se dela danes?

Že po prihodu z lignjelova takoj s toplo vodo operem opremo. Dam sušit in danes reparatura vsega skupaj. Pregled, podmazovanje mašinc, nove naveze, izdelava neke modifikacije, ki naj bi še zmanjšala rotiranje vab pri ulovu, sestavljanje vsega skupaj in tako dalje.
Ko je čas za lignjelov, samo vzamem in grem. Tako mora bit!

Takle mamo!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Jan 05, 2015 12:54

Ja tako naj bi se delalo z opremo... a olje za podmazovanje mašinc kupuješ v ribiških trgovinah? Jaz nazadnje ko sem bil na lignjelovu,sva z kolegom lovila še z obale in tretjič ko sem zamahnil z palico,da bi vrgel vabo mi se je nova palica ,ki sem jo tisti dan prvič uporabljal zlomila oz. karbonska palica se je kar razcvela na drugem segmentu kjer se izvlači... in je šla nova palica u maloro... si ne predstavljam,da bi človek ujel ribo cca 5kg in se bi palica zlomila... Pa ne bi rekel, da je nisem merkal,z palico smo delali kot treba... Nesel sem reklamirat v blinker šport v mb in ker baje garancij ni na palice jo bojo poslali v tovarno in potem se bojo odločili ali mi daiwa povrne novo palico ali ne. Tudi to se zgodi...
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Jan 05, 2015 13:12

sinji galeb napisal/-a:uporabljal zlomila oz. karbonska palica se je kar razcvela na drugem segmentu kjer se izvlači... in je šla nova palica u maloro...

Pride kakšna napaka v materialu.. meni sta tudi že 2 počile za ribolov iz barke... mislim da sta bile od tubertinija in italcanna.. So mi pajih zamenjali za druge...
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Jan 05, 2015 13:17

Vrjamem,da se zgodi,bomo videli kaj bojo rešili tukaj! Upam,da bojo fer do stranke...
Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » Po Jan 05, 2015 13:34

pajer1: se strinjam s tabo, največji hudič je da greš lovit, ribe(lignji) delajo, oprema in pribor pa ne :)

sinji galeb: meni je tudi počila palica (Shimano Catana) po dveh dneh uporabe, samo sem bil kriv sam, ker sem preveč cuknil, ko se je pušča (Yamashita tista draga) zataknila, pa so mi jo vseeno zamenjali (Pesca & Pesca, Trst), čakal pa sem malo več kot en teden.

LP
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Jan 05, 2015 17:05

No danes sem klical v blinker šport in mi je možakar reko ,da ne bo pošiljal palice v reklamacijo dokler ne nabere dosti robe to pa bo enkrat februarja če bo... Mi je pa prjavu tip,da smo z palico metali svinec več kot 50g in da je zato počila...mislim haloo pa ne mi s takimi mi smo lovili lignje z barke in zvečer ker so brancini noreli okoli luči za malimi ribami sem 3x vrgel rapalino vabo tisto modro z oranžnim, ki ima par gramčkov in ko sem tretjič vrgel je počila...
Trgovina se mi je precej zamerila ker neprofesionalno rešujejo reklamacije, je rekel možakar naj plačam 25€ poštnine, da on to pošlje proizvajalcu in potem bo hitro rešena če bo... njem se očitno splača zgubljat stranke na tak način potem pa jokajo,da ni posla...

Če pa palice pokajo na take stvari potem sem pa jaz tuna... :)
Slika
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jan 05, 2015 21:22

.

sinji galeb napisal/-a:Ja tako naj bi se delalo z opremo... a olje za podmazovanje mašinc kupuješ v ribiških trgovinah?

Olje kupujem v trgovinah za ŠIVILJSTVO. Super kvalitete, super se dozira iz take flaške z nastavkom. Kapljica po kapljico.

Slika

Samo pol deci ga je notri in za ribiča je tega za par let. Pa da ne govorimo o ceni. 2,30 EUR.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Jan 06, 2015 08:26

sinji galeb napisal/-a:...
Trgovina se mi je precej zamerila ker neprofesionalno rešujejo reklamacije, je rekel možakar naj plačam 25€ poštnine, da on to pošlje proizvajalcu in potem bo hitro rešena če bo... njem se očitno splača zgubljat stranke na tak način potem pa jokajo,da ni posla...

Ja to so sitnosti za trgovca.. ker mora skrbeti še za reklamacije, pošiljanje, dopisovanje etc...
Vem da v italiji ko kupiš neko stvar dobiš kartonček, ki ga izpolneš in pošlješ in to velja potem kot garancija... garancijo uveljavljaš potem na svoje mimo trgovca.. Tisti ta močni trgovci bi ti palico zamenjali in čau.. ker je več stroškov s pošiljanjem in dopisovanjem kolikor je marža od prodaje takšne palice.. Lahko bi ti ponudil kakšno drugo palico za isti denar..
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » To Jan 06, 2015 08:54

Jaz sem imel tudi tak primer, ko se mi je zlomila palica. Sem jo nesu k trgovcu in mi jo je kar zamenjal brez problema, ker se mi je zlomila na prvem ribolovu. Dal mi je enako, ki se je tudi zlomila na naslednjem ribolovu malo po moji krivdi pa bi mi tudi to zamenjal vendar sem raje nekaj doplačal in vzel malo boljšo palico, ki mi služi še sedaj brez problomov. Je pa rekel, da bo že on uredil z reklamacijo.

lp.
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » To Jan 06, 2015 17:11

... ja tle v blinker športu pa sploh noče slišat. da bi šel stranki na roko in ponudil kako ugodno rešitev... pa sem veliko pri njih kupoval,samo očitno več ne bom... razen če bojo fer in zrihtali...
bostjan9
Admiral

lig

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Jan 06, 2015 19:49

Zašli smo iz teme...lignjelov...

Jaz bi jim palico po pošti vrnil in se obrnil na varstvo potrošnikov, pa tudi če za 5 Eur...tu je važen princip in odnos trgovca do kupca...
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » To Jan 06, 2015 20:04

Niti nebi reku, da smo zašli. Saj se je njemu in meni (obakrat) zlomila palica pri lignjelovu.

lp.
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » To Jan 06, 2015 20:31

se opravičujem smo avtomatsko začeli debatirati o palicah,ki so nam naredile težave... ja to imam pripravljeno ob naslednjem klicu društvo za varstvo potrošnikov- nisem tak,da bi začel kar groziti od začetka a očitno pri nas ne gre drugače... žal...
Zdaj pa zaključimo z to debato da ne bo moderator jezen lahko pa odpremo kako novo temo o reklamacijah in težavah z palicami in opremo ,da se bomo lažje odločali kako postopati v podobnih situacijah...
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta