Lignjelov 2014/15
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
.
In kaj se dela danes?
Že po prihodu z lignjelova takoj s toplo vodo operem opremo. Dam sušit in danes reparatura vsega skupaj. Pregled, podmazovanje mašinc, nove naveze, izdelava neke modifikacije, ki naj bi še zmanjšala rotiranje vab pri ulovu, sestavljanje vsega skupaj in tako dalje.
Ko je čas za lignjelov, samo vzamem in grem. Tako mora bit!
Takle mamo!
LP
.
In kaj se dela danes?
Že po prihodu z lignjelova takoj s toplo vodo operem opremo. Dam sušit in danes reparatura vsega skupaj. Pregled, podmazovanje mašinc, nove naveze, izdelava neke modifikacije, ki naj bi še zmanjšala rotiranje vab pri ulovu, sestavljanje vsega skupaj in tako dalje.
Ko je čas za lignjelov, samo vzamem in grem. Tako mora bit!
Takle mamo!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- sinji galeb
- Kontraadmiral
Ja tako naj bi se delalo z opremo... a olje za podmazovanje mašinc kupuješ v ribiških trgovinah? Jaz nazadnje ko sem bil na lignjelovu,sva z kolegom lovila še z obale in tretjič ko sem zamahnil z palico,da bi vrgel vabo mi se je nova palica ,ki sem jo tisti dan prvič uporabljal zlomila oz. karbonska palica se je kar razcvela na drugem segmentu kjer se izvlači... in je šla nova palica u maloro... si ne predstavljam,da bi človek ujel ribo cca 5kg in se bi palica zlomila... Pa ne bi rekel, da je nisem merkal,z palico smo delali kot treba... Nesel sem reklamirat v blinker šport v mb in ker baje garancij ni na palice jo bojo poslali v tovarno in potem se bojo odločili ali mi daiwa povrne novo palico ali ne. Tudi to se zgodi...
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... 
sinji galeb napisal/-a:uporabljal zlomila oz. karbonska palica se je kar razcvela na drugem segmentu kjer se izvlači... in je šla nova palica u maloro...
Pride kakšna napaka v materialu.. meni sta tudi že 2 počile za ribolov iz barke... mislim da sta bile od tubertinija in italcanna.. So mi pajih zamenjali za druge...
- sinji galeb
- Kontraadmiral
pajer1: se strinjam s tabo, največji hudič je da greš lovit, ribe(lignji) delajo, oprema in pribor pa ne
sinji galeb: meni je tudi počila palica (Shimano Catana) po dveh dneh uporabe, samo sem bil kriv sam, ker sem preveč cuknil, ko se je pušča (Yamashita tista draga) zataknila, pa so mi jo vseeno zamenjali (Pesca & Pesca, Trst), čakal pa sem malo več kot en teden.
LP
sinji galeb: meni je tudi počila palica (Shimano Catana) po dveh dneh uporabe, samo sem bil kriv sam, ker sem preveč cuknil, ko se je pušča (Yamashita tista draga) zataknila, pa so mi jo vseeno zamenjali (Pesca & Pesca, Trst), čakal pa sem malo več kot en teden.
LP
- sinji galeb
- Kontraadmiral
No danes sem klical v blinker šport in mi je možakar reko ,da ne bo pošiljal palice v reklamacijo dokler ne nabere dosti robe to pa bo enkrat februarja če bo... Mi je pa prjavu tip,da smo z palico metali svinec več kot 50g in da je zato počila...mislim haloo pa ne mi s takimi mi smo lovili lignje z barke in zvečer ker so brancini noreli okoli luči za malimi ribami sem 3x vrgel rapalino vabo tisto modro z oranžnim, ki ima par gramčkov in ko sem tretjič vrgel je počila...
Trgovina se mi je precej zamerila ker neprofesionalno rešujejo reklamacije, je rekel možakar naj plačam 25€ poštnine, da on to pošlje proizvajalcu in potem bo hitro rešena če bo... njem se očitno splača zgubljat stranke na tak način potem pa jokajo,da ni posla...
Če pa palice pokajo na take stvari potem sem pa jaz tuna...

Trgovina se mi je precej zamerila ker neprofesionalno rešujejo reklamacije, je rekel možakar naj plačam 25€ poštnine, da on to pošlje proizvajalcu in potem bo hitro rešena če bo... njem se očitno splača zgubljat stranke na tak način potem pa jokajo,da ni posla...
Če pa palice pokajo na take stvari potem sem pa jaz tuna...

.
Olje kupujem v trgovinah za ŠIVILJSTVO. Super kvalitete, super se dozira iz take flaške z nastavkom. Kapljica po kapljico.
Samo pol deci ga je notri in za ribiča je tega za par let. Pa da ne govorimo o ceni. 2,30 EUR.
LP
.
sinji galeb napisal/-a:Ja tako naj bi se delalo z opremo... a olje za podmazovanje mašinc kupuješ v ribiških trgovinah?
Olje kupujem v trgovinah za ŠIVILJSTVO. Super kvalitete, super se dozira iz take flaške z nastavkom. Kapljica po kapljico.
Samo pol deci ga je notri in za ribiča je tega za par let. Pa da ne govorimo o ceni. 2,30 EUR.
LP
.
pajer 1
sinji galeb napisal/-a:...
Ja to so sitnosti za trgovca.. ker mora skrbeti še za reklamacije, pošiljanje, dopisovanje etc...
Vem da v italiji ko kupiš neko stvar dobiš kartonček, ki ga izpolneš in pošlješ in to velja potem kot garancija... garancijo uveljavljaš potem na svoje mimo trgovca.. Tisti ta močni trgovci bi ti palico zamenjali in čau.. ker je več stroškov s pošiljanjem in dopisovanjem kolikor je marža od prodaje takšne palice.. Lahko bi ti ponudil kakšno drugo palico za isti denar..
Jaz sem imel tudi tak primer, ko se mi je zlomila palica. Sem jo nesu k trgovcu in mi jo je kar zamenjal brez problema, ker se mi je zlomila na prvem ribolovu. Dal mi je enako, ki se je tudi zlomila na naslednjem ribolovu malo po moji krivdi pa bi mi tudi to zamenjal vendar sem raje nekaj doplačal in vzel malo boljšo palico, ki mi služi še sedaj brez problomov. Je pa rekel, da bo že on uredil z reklamacijo.
lp.
lp.
- sinji galeb
- Kontraadmiral
lig
Zašli smo iz teme...lignjelov...
Jaz bi jim palico po pošti vrnil in se obrnil na varstvo potrošnikov, pa tudi če za 5 Eur...tu je važen princip in odnos trgovca do kupca...
Jaz bi jim palico po pošti vrnil in se obrnil na varstvo potrošnikov, pa tudi če za 5 Eur...tu je važen princip in odnos trgovca do kupca...
- sinji galeb
- Kontraadmiral
se opravičujem smo avtomatsko začeli debatirati o palicah,ki so nam naredile težave... ja to imam pripravljeno ob naslednjem klicu društvo za varstvo potrošnikov- nisem tak,da bi začel kar groziti od začetka a očitno pri nas ne gre drugače... žal...
Zdaj pa zaključimo z to debato da ne bo moderator jezen lahko pa odpremo kako novo temo o reklamacijah in težavah z palicami in opremo ,da se bomo lažje odločali kako postopati v podobnih situacijah...
LP
Zdaj pa zaključimo z to debato da ne bo moderator jezen lahko pa odpremo kako novo temo o reklamacijah in težavah z palicami in opremo ,da se bomo lažje odločali kako postopati v podobnih situacijah...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta