Ribolov v Tržaškem zalivu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Tudi jaz moram priznat, da podmetalke med lignjelovom ne uporabljam.
Ko ga je potrebno dvignit iz vode se lepo vidi kako je zapet. Če je bolj slabo, potem tako da ga primem, če je pa dobro, in ponavadi je zapet na polno, samo dvignem in gremo dalje.
Pribor je primerno močan za panulo in tako ni težav z nosilnostjo.
.
Tudi jaz moram priznat, da podmetalke med lignjelovom ne uporabljam.
Ko ga je potrebno dvignit iz vode se lepo vidi kako je zapet. Če je bolj slabo, potem tako da ga primem, če je pa dobro, in ponavadi je zapet na polno, samo dvignem in gremo dalje.
Pribor je primerno močan za panulo in tako ni težav z nosilnostjo.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
kocka napisal/-a:Nikola skoraj ne verjamem da si svojega "orjaka" lahko dvignil brez podmetalke in se mu ni strgala lovka.
Vsakega lignja pripeljem tik ob barko tako, da so lovke nad vodo. Ko je ob barki ga rahlo privzdignem, da iz vode gleda glava in kakšen centimeter vreče. V kolikor iztisne vodo v tem položaju si ne odtrga lovk saj iztisnjena voda ne ustvari takega pospeška kot bi ga, če bi jo iztisnil pod vodo.
S pestjo objamem skupaj lovke in puščo in ga previdno dvignem. Če čutim, da je pretežak za lovke ali če ga držim samo za eno si pomagam še z drugo roko in ga rahlo pridržim ter potegnem iz vode.
S podmetalko sem izgubil svoje prve večje ulove, zato je razen za pajka sploh ne uporabljam več. Vidim, da bi bilo dobro to posnet.
Primem ga za obe dolgi lovki. Takole...

lig.
N.T. sam si pomagam s teleskopsko palico dolžine 2 m, na koncu sem namontiral dvojno kronico in z njo dvignem lignja iz morje.
R1 - lep pozdrav.
Slike pošljem .......
R1 - lep pozdrav.
Slike pošljem .......
2 cm premera kronice sem videl v trgovinah z ribiško opremo, potem si jih namontiraš na teleskopski nastavek. Cena 1,5-2 eur. Sam imam podmetalko in dvojno kronico - samo lignje sem videl letos samo na slikah.
Ravno včeraj sem šel spet na uro gledat v Bernardin in Portorož, nazaj grede pa od Kopra, pa do Razdrtega "Josipa Lisac do bolova". Magla svuda, magla oko nas, pa vsake tolk cajta kak "Romun" na voznem pas!
Nazadnje spremenil kocka, dne To Dec 22, 2015 13:30, skupaj popravljeno 1 krat.
http://it.aliexpress.com/item/Telescopi ... eb201560_8
http://www.ebay.co.uk/itm/Taka-Sangyo-S ... SwyQtViO~F
Bom še vprašal v kakšni trgovini, ki jih imam namen obiskat ta teden.
lp.
http://www.ebay.co.uk/itm/Taka-Sangyo-S ... SwyQtViO~F
Bom še vprašal v kakšni trgovini, ki jih imam namen obiskat ta teden.
lp.
.
Ma nehajte jamrat, da je taka naprava draga, če ne moreš brez nje.
En lignjelovni sistem za panulo, je reci in piši nekaj več kot 40EUR. Na leto jih izgubim v morju vsaj dva in potem mi je napravica, ki je mimogrede vrhunski izdelek, predraga. Ta gaf za lignje, hobotnice, ... je življenski nakup. Pa to ne moreš uničit ob količkaj normalni uporabi za čas svojega življenja.
Pa ne mislite, da boste sami naredili tak gaf, teleskopski, kratek, z ročajem, varovalom za špice gafa, držalom, itd za 15EUR.
Ve se zakaj so Audi, Mercedes, Toyota, BMW, ....... in ostali tako cenjeni.
Kvaliteta se plača.
.
En lignjelovni sistem za panulo, je reci in piši nekaj več kot 40EUR. Na leto jih izgubim v morju vsaj dva in potem mi je napravica, ki je mimogrede vrhunski izdelek, predraga. Ta gaf za lignje, hobotnice, ... je življenski nakup. Pa to ne moreš uničit ob količkaj normalni uporabi za čas svojega življenja.
Pa ne mislite, da boste sami naredili tak gaf, teleskopski, kratek, z ročajem, varovalom za špice gafa, držalom, itd za 15EUR.
Kvaliteta se plača.
.
pajer 1
pajer1 napisal/-a:.
Kvaliteta se plača.
.
TOČNO TAKO, se strinjam, nimaš kaj, jaz sem letos izgubil dva ribice marie in enga čuvarja, vse skupaj 35eu, pa kaj, lignjev pa domov odnesel za VEČ 100eu, pa še bolj sladki so ko jih sam ujameš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost