Lignjelov 2014/15
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Sinoci pred Savudrijo 8 komadov (cca. 30dkg). 4je so se mi pa sneli, ker sem bil brez mreze in sem jih kar dvigoval s peskafondo na coln.
Zacel ob 18h, do 19h nic, nato v 1 dobri uri ulov, potem sem pa zapel nekam na poden in vse skupaj odtrgal. Btw, ce prav berem je treba lovut kake pol metra od podna - a je zapenjanje v tla stalna praksa ali je kak trik?
Se to: koliko od obale? Jaz sem bil tam cca. 100m stran v globini do nekih 10m (sem gledal/posnemal domacine). Nekaj bark je bilo pa dosti bolj ven. Torej?
Zacel ob 18h, do 19h nic, nato v 1 dobri uri ulov, potem sem pa zapel nekam na poden in vse skupaj odtrgal. Btw, ce prav berem je treba lovut kake pol metra od podna - a je zapenjanje v tla stalna praksa ali je kak trik?
Se to: koliko od obale? Jaz sem bil tam cca. 100m stran v globini do nekih 10m (sem gledal/posnemal domacine). Nekaj bark je bilo pa dosti bolj ven. Torej?
Saj ni problema. sem razumel kaj je boki hotel povedati. Mi je tudi prijatelj povedal, da so na Glavotoku lovili lignje med 20 in 30 dkg.Samo toje zame predaleč.
No, pred Klimnom so bolj majhni, pa še prijemajo bolj slabo. Bom pa jutri preveril, če so kaj zrasli in če so kaj bojl lačni.
Če pa mi kdo razloži kako se lovi z sardelo na kateri so namontirane iglice, bom lahko ugotovil kaj imajo lignji rajši.
No, pred Klimnom so bolj majhni, pa še prijemajo bolj slabo. Bom pa jutri preveril, če so kaj zrasli in če so kaj bojl lačni.
Če pa mi kdo razloži kako se lovi z sardelo na kateri so namontirane iglice, bom lahko ugotovil kaj imajo lignji rajši.
mirno morje
Jaz sem na te spice lovil le enkrat in sicer nekem gospodu je na srdelo zagrabil ligenj, gor pa je imel navadne trnke ter se mu je snel in pobegnil ko ga je zelel dvigniti..... Pa sem na tisto palcko z kronicami natak il srdelo in spustil 2metra pod pomol...nic se nisem dotikal in cez 5min sem povlekel in je gori bil ligenj...
Iz obale sicer lovijo na plovec ampak iz colna je pa verjetno vseeno ce spustis kar direktno iz palice ali roke, cukat po moje ni potrebno. Sedaj pa ce je to najbolsa in pravilna metoda pa naj pove raje se kdo ki ima z tem vec izkusenj...
Iz obale sicer lovijo na plovec ampak iz colna je pa verjetno vseeno ce spustis kar direktno iz palice ali roke, cukat po moje ni potrebno. Sedaj pa ce je to najbolsa in pravilna metoda pa naj pove raje se kdo ki ima z tem vec izkusenj...
tomaz_slo napisal/-a:boki napisal/-a:Lignji na Krku so, samo bolj na južni strani Cresa v globini 20-30m.
boki, sever-gor, jug-dol, zahod-levo in vzhod-desno (na zemljevidu)... Na južni strani tresa je Lošinj, ne pa Krk...
Spet eden ko se spušča v malenkosti, pa mislim da 90% ljudi ki je prebralo ta prispevek ve kaj sem mislil! Jbg, tudi takšni morajo obstajat!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost