LIGNJI?????

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Po Nov 15, 2010 20:53

danes pa jaz nisem imel sreče.
Vreme oblačno,skoraj za padat dež.
Tri osebe na barki, 7 palic 15 peškafondov od 10,30 do 16 h En kalamar od 550 g bruto, ( verjetno je imel martinovo :P ) 3 mali kalamari in 2 sipi. Ostali so se verjetno zdravili po martinovanju v kakem skrivališču.
Digo
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a Digo » To Nov 16, 2010 20:57

Pozdravljeni že dolgo nisem pisal po forumu,prebiral pa vsakodnevno
No,da preidem k stvari v nedeljo sem malo namakal panulo za lignje in ujel enega cca0.5kg in drugega 1.2kg kar lep občutek ulovit tako velik primerek.
naslednji "trzljaj" sem začutil nekaj zelo težkega in sem mislil da bo še večji ma je pa takoj popustilo.povlekel sem gor da preverim če je vse uredu,in na pušči je bila lovka.nič hudega sluteč jo primem in potegnem dol,v tistem trenutku sem začutil pekoč občutek v dlani.pogledam malo boljše lovko ki je bila gor in opazim da je vijolčaste barve.no očitno sem oplazil morski klobuk.oteklina na roki je komajda malo ispuhtela.tako da pozor pri lovu na lignje.
Lep pozdrav iz deževne Primorske
bostjan9
Admiral

LIGNJELOV???

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Nov 19, 2010 10:17

Malo sem razočaran, ker ne bom mogel v dalmacijo.....vreme se bo občutno poslabšalo, sam pa sem si že "zrihtal" fraj dneve na šihtu.

Zato sem se odločil, da grem za kakšna 2-3 dni na SLO obalo.

Ali mi lahko kdo prosim pove, ali se pri nas v SLO-morju kaj lovijo lignji?
Na katero pozicijo bi šel probat?

Hvala.

l.p.
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

OdgovorNapisal/-a rio » Pe Nov 19, 2010 11:33

Če greš na naše morje lahko poskusiš lovit v Piranu od vhoda v madrač proti Bernardinu. Tam se večkrat kaj ulovi...

Sicer pa če ima kdo še kakšne uporabne lokacije naj kar sporoči, tudi za ribolov v SLO morju pride prav kakšna zamisel (lokacija GPS) več. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta