Lignjelov 2015
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
boštjan.knez
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Nova Gorica
kocka napisal/-a:Soliden ulov in lep dan za dušo. Kje pa je tale "Ribiška vas"?
Villaggio del pescatore oziroma slovensko: Ribiško naselje, mi rečemo pa Ribiška vas je blizu Devina v Italiji, najsevernejša točka jadranskega morja, še malo naprej pa je Monfalcone, slo. Tržič.
Nazadnje spremenil alesjo, dne Če Nov 26, 2015 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
lignjelov
l.p.
Lovili od 10.11 - 14.12.2015 v okolici Pašmana, Kurbe in Sestrice.
Lepo so delali lignji - kar dosti kilašev se je znajdlo v barki, 20 kom. lucev in lepotec, ki sem ga čakal 10 let in več .....zubo - 7 kg.
Če kdo želi, mu slike pošljem na el. pošto, drugače pa se jih da videti na FB.
V ponedeljek grem zopet na lignje, na isto lokacijo. Poročanje sledi.
Lovili od 10.11 - 14.12.2015 v okolici Pašmana, Kurbe in Sestrice.
Lepo so delali lignji - kar dosti kilašev se je znajdlo v barki, 20 kom. lucev in lepotec, ki sem ga čakal 10 let in več .....zubo - 7 kg.
Nazadnje spremenil bostjan9, dne Ne Dec 06, 2015 09:13, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Daki
Re: lignjelov
bostjan9 napisal/-a:l.p.
Lovili od 10.11 - 14.1.2015 v okolici Pašmana, Kurbe in Sestrice.
Če lahko, mi pošlji slike. Naslov že imaš. Hvala.
Pa čestitke za zubota. A si ga ujel na lignja, ali na iglo?
alesjo napisal/-a::D jaz pravkar doma, sva pa jaz in Bostjanbe malo lovila pa tudi lepo jadrala in preživela mrzel in z malo burje obdan popoldan, ko on prispe domov bo kako slikco prilepu, ker jaz nič slikalsta pa bila dva polkilaša, lignja seveda
Daki, klub pa naredimo mi, kadar nam paše
![]()
Vidim, da sta se imela super!
Bostjanbe - lepa reportaža!
Ta velik kalamar je sigurno prijel na palico s katero ti loviš, mi je nekam znana
-
boštjan.knez
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Nova Gorica
kocka napisal/-a:V oči mi je padla lepa drča in sem mislil da je kje bližje. A Italijani kaj komplicirajo okoli spusta plovila tako kot sosedje in naši (plačljivo)ali je brezplačen.
Kocka,v Ribiškem naselju imaš dve klančine in obe so brezplačne plus imaš gratis parking za avto in prikolico. lp,Boštjan
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:
Lignjelov na »ALESEA«
V petek 27.11. sva se slišala z morjeplovcem @alsejo glede lignjelova. Pihala je burja tudi do 60kts. Dogovorila sva se, da me pokliče v soboto zjutraj in če bo burja ponehala, se dobiva.
In res. V soboto zjutraj me je Aleš poklical, da je veter padel. Na hitro sem v ruzak vrgel par stvari in se odpeljal.
Dobila sva se v Villaggio del Pescatore, kjer ima privezano svojo čarobno jadrnico po imenu ALESEA.
Kupiti sva šla ribico (vabo) ter 250g svinec.
Ob pol enih sva izplula. Jaz še nisem nikoli lovil lignjev, še palico sem si sposodil (hvala Ciril).
Aleš je vse pripravil, navezal vrtljivko, laks na utež in laks na »ribico«.
Pihal je W do N – spremenljivo. Vse eno sva potegnila ven genovo in jo sproti krajšala glede na moč vetra. Včasih sva si pomagala tudi z motorjem.
Prvi ligenj je ujel Aleš vendar se mu je tik pri jadrnici snel. Imel je čez pol kile.
Moj prvi ligenj
:
Krožila sva kar nekaj časa, da sem ujel 2 ter na koncu še Aleš enega. Je rekel, da je to slabo, za mene je bilo pa super doživetje, da sem bil na morju, da sva malo jadrala in da sem ujel prvega lignja.
Aleš je parkrat zamenjal "ribico"
Ko so začeli oblaki skrivati sonce me je kljub bundi, kapi ter rokavicami začelo zebsti.
Že v temi sva med koli vplula na privez ter pospravila stvari. Na koncu sva se z nasmeškom poslovila in upam, da se še srečava. V januarju bodo sipe
Hvala Aleš za poučno lepo popoldne...
V petek 27.11. sva se slišala z morjeplovcem @alsejo glede lignjelova. Pihala je burja tudi do 60kts. Dogovorila sva se, da me pokliče v soboto zjutraj in če bo burja ponehala, se dobiva.
In res. V soboto zjutraj me je Aleš poklical, da je veter padel. Na hitro sem v ruzak vrgel par stvari in se odpeljal.
Dobila sva se v Villaggio del Pescatore, kjer ima privezano svojo čarobno jadrnico po imenu ALESEA.
Kupiti sva šla ribico (vabo) ter 250g svinec.
Ob pol enih sva izplula. Jaz še nisem nikoli lovil lignjev, še palico sem si sposodil (hvala Ciril).
Aleš je vse pripravil, navezal vrtljivko, laks na utež in laks na »ribico«.
Pihal je W do N – spremenljivo. Vse eno sva potegnila ven genovo in jo sproti krajšala glede na moč vetra. Včasih sva si pomagala tudi z motorjem.
Prvi ligenj je ujel Aleš vendar se mu je tik pri jadrnici snel. Imel je čez pol kile.
Moj prvi ligenj
Krožila sva kar nekaj časa, da sem ujel 2 ter na koncu še Aleš enega. Je rekel, da je to slabo, za mene je bilo pa super doživetje, da sem bil na morju, da sva malo jadrala in da sem ujel prvega lignja.
Aleš je parkrat zamenjal "ribico"
Ko so začeli oblaki skrivati sonce me je kljub bundi, kapi ter rokavicami začelo zebsti.
Že v temi sva med koli vplula na privez ter pospravila stvari. Na koncu sva se z nasmeškom poslovila in upam, da se še srečava. V januarju bodo sipe
Hvala Aleš za poučno lepo popoldne...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost