LIGNJI
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
ligenj
Pravijo, da so v Portorožu dobro lovili....
Bomo videli kako bo kaj v Dalmaciji?
b9
Bomo videli kako bo kaj v Dalmaciji?
b9
lignji
Pa kje si to lovil.
Jz 3 dni na Kornatih in samo par komadov. Katastrofa.
Tako slabo še v juliju in v avgustu ni bilo.
l.p. b9
l.p. b9
Re: lignji
bostjan9 napisal/-a:Pa kje si to lovil.
l.p. b9
LP
Ni ti potrebno hodit tako daleč, poskusi v našem morju ali pri sosedih.
Rade volje bi jaz lovil tu pri nas, vendar je ena težava.....barka je v Sukošanu.
Če pa kdo od Morjeplovecv povabi na "lignjanje" v našem morju se z veseljem pridružim.
V sredo 9.11. grem ponovno probat srečo dol h "sosedom", pa ni vrag, da se ne bi malo bolj intenzivno pojavili....(lignji seveda), da ne bo kdo mislil ....hrvati.
l.p. b9
Če pa kdo od Morjeplovecv povabi na "lignjanje" v našem morju se z veseljem pridružim.
V sredo 9.11. grem ponovno probat srečo dol h "sosedom", pa ni vrag, da se ne bi malo bolj intenzivno pojavili....(lignji seveda), da ne bo kdo mislil ....hrvati.
l.p. b9
LP
Vsi ki smo aktivni ribiči na morju, sledimo vremensko napoved in kot vemo je bila za ta vikend napoved slaba zaradi burje. Tako sem v soboto naredil nekaj koristnega dela okrog hiše in upal da bo Aladin imel prav za nedeljo saj je prikazoval upad moči vetra v jutranjih urah tja do 12-ih, ko bi se mogel spet pojačat. Poskusil sem pregovorit nekaj kolegov , ki gredo ponavadi zmenoj na ribolov vendar brez uspeha. Tudi prav, si bom vsaj malo izpraznil glavo..
Ustajanje ob 5.30 , na barki ob 6.30 , namen je bil lovit lignje blizu obale da me nebi preveč guncalo. Napravim tri palce lepih tatakijev. Pridem na lokacijo in slabo uro poskušam z tatakiji in navadnimi puščami, vendar brez uspeha. Tudi pri drugih je kazalo bolj slabo. Na mojo srečo je imel Aladin prav in okrog 8 se veter začne umirjat, odločim se za panulo.
Morje se je umirilo in je bilo primerno za panulo.
Tudi pogled ni slab.
Panula v akciji.
Po dobrih dveh urah panule so rezultati kar dobri.
Končni izkupiček na varnem doma
Lignjelov zaključen ob 13h.
Vsi ki smo aktivni ribiči na morju, sledimo vremensko napoved in kot vemo je bila za ta vikend napoved slaba zaradi burje. Tako sem v soboto naredil nekaj koristnega dela okrog hiše in upal da bo Aladin imel prav za nedeljo saj je prikazoval upad moči vetra v jutranjih urah tja do 12-ih, ko bi se mogel spet pojačat. Poskusil sem pregovorit nekaj kolegov , ki gredo ponavadi zmenoj na ribolov vendar brez uspeha. Tudi prav, si bom vsaj malo izpraznil glavo..
Ustajanje ob 5.30 , na barki ob 6.30 , namen je bil lovit lignje blizu obale da me nebi preveč guncalo. Napravim tri palce lepih tatakijev. Pridem na lokacijo in slabo uro poskušam z tatakiji in navadnimi puščami, vendar brez uspeha. Tudi pri drugih je kazalo bolj slabo. Na mojo srečo je imel Aladin prav in okrog 8 se veter začne umirjat, odločim se za panulo.
Morje se je umirilo in je bilo primerno za panulo.
Tudi pogled ni slab.
Panula v akciji.
Po dobrih dveh urah panule so rezultati kar dobri.
Končni izkupiček na varnem doma
Lignjelov zaključen ob 13h.
lignji
Andrei.
Kje pa si lovil, mogoiče sem spregledal lokacijo???
Mi od četrtka do sobote na Kornatih....bilo je nekaj lignjev....burja je bila dokaj zmerna, zato smo se skrivali za skalami Slanega jezera...lignjev sicer bolj malo zato pa je Roman 1 potegnil na suho 2 Zubota in 1 gofa....s kilažo se pa ne bi preveč hvalil....nekaj je bilo.
Verjetno se že v sredo vračam, ker je morje napovedano z =0= nula.
p.s. Slike bo pa Roman1 pripopal na forum.
l.p. b9
Kje pa si lovil, mogoiče sem spregledal lokacijo???
Mi od četrtka do sobote na Kornatih....bilo je nekaj lignjev....burja je bila dokaj zmerna, zato smo se skrivali za skalami Slanega jezera...lignjev sicer bolj malo zato pa je Roman 1 potegnil na suho 2 Zubota in 1 gofa....s kilažo se pa ne bi preveč hvalil....nekaj je bilo.
Verjetno se že v sredo vračam, ker je morje napovedano z =0= nula.
p.s. Slike bo pa Roman1 pripopal na forum.
l.p. b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta