Lignjelov 2014/15
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
marenostrum
- Viceadmiral
-
marenostrum
- Viceadmiral
Matejc napisal/-a:Ej marenostrum a si ti na tem forumu zato da pokozlaš vsako uporabno temo?!?! Pa dej se mal umiri, napiši kako ti delaš in ne da pljuvaš po vsakem, ki dela malo drugače kakor ti!!! WTF![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Matejc, če ne bi imel tako kratkega "dometa", bi videl , da sem prvi odgovoril in razložil moj način lova, na tej strani na vprašanje.Brez kozlanja. s tem je začel gaso, z kozlanjem preko dedkov kateri nimajo pojma in šminkerjev kateri lovijo na tataki. Pokozlam vsako uporabno temo?. Kozlate vi katerim je edina tema, v vseh temah, kdo ima kej za popit in kolk ste popili.
Jaz pljuvam po onih kateri delajo drugače kot jaz
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
jeb....
Predlagam, da se nekako dogovorimo, da ne pljuvamo več en čez drugega in se STROGO držimo strokovnosti glede teme o kateri debatiramo.
Dobromerni namig..... če pa ne ....pa bomo prodali še kakšno prikolico ....................................................................gnoja hahahahaha
Dobromerni namig..... če pa ne ....pa bomo prodali še kakšno prikolico ....................................................................gnoja hahahahaha
marenostrum
dej se malo umiri!!!! Na žalost je tako, da kjer se pojaviš, zapneš in popljuvaš vsakega, ki ni enakega mišljenja in dejanj kot ti!!!
Zato vzemi metlo in jo uporabi, a najprej pred svojimi vrati!!!
in kaj če sem moderator?? Ne smem zaradi tega nič nikjer napisati??
O pijači pa hrani pa tole:
pridi na srečanje, bomo ti mi dali za pivo, vino, vodo, sok, čaj, toplo mleko,... nas spoznaj in boš videl, da se okoli tega zafrkavamo sami taki, ki se med seboj zelo dobro poznamo in ne taki kot si ti, ki serjejo in kozlajo po forumu v okrilju domačega fotelja in anonimnosti!!
pa sori vsem za off topic!
dej se malo umiri!!!! Na žalost je tako, da kjer se pojaviš, zapneš in popljuvaš vsakega, ki ni enakega mišljenja in dejanj kot ti!!!
pridi na srečanje, bomo ti mi dali za pivo, vino, vodo, sok, čaj, toplo mleko,... nas spoznaj in boš videl, da se okoli tega zafrkavamo sami taki, ki se med seboj zelo dobro poznamo in ne taki kot si ti, ki serjejo in kozlajo po forumu v okrilju domačega fotelja in anonimnosti!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
-
marenostrum
- Viceadmiral
Matejc napisal/-a:marenostrum
Še vedno ne dojameš, zakaj se je začelo tukaj z pljuvanjem. Pa ne z moje strani.
Mogoče preveč pričakujem od nekaterih, od tebe.
To pa da sem omenil , da si moderator, pa tudi ne razumeš. Moderatorji, sploh pri brisanjih, bi morali biti NEPRISTRANSKI. Tudi pri komentarjih.
No, preveč pričakujem, res.
Da pa serjem in kozlam iz fotelja in ne pridem na pijančevanja ( izvzeto je samo dogajanje pri alesiju, katerega med drugim spoštujem) pa tako.
S kom naj se tam pogovarjam ( nekateri izvzeti). S teboj. Te bom raje povabil na sardelce na morju, pa bom lahko kozlal in pljuval po drugih
Pa sorry vsem za off topic. A če napišem to, mi je s tvoje strani oproščeno
Marenostrum, ne vem od kod tebi da jaz podcenjujem kogarkoli, ne verjamem da Alesio misli, da je nestrinjanje z njim glede temp. morja pod 17C, da je to neko "kozlanje", "pljuvanje" itd...., glede dedkov imam pa tudi sam soseda na vezu, ki mi vsak dan objasnjuje, ko ga vprašam če je bilo kaj sreče, kako ni lignje, pa kočarice, plivarice, pa 17C in podobno, lepo poslušam do kraja, nato pa nesem z barke kanto.
Zato sem dobil asociacijo na "dedke", ki se pritožujejo glede ulova in še vedno se ne strinjam z izjavo Alesia, ker to enostavno ni res, če pa Alesio misli da je to napad na njega, pa bo sam kaj napisal, ne vem zakaj rabi neke advokate, me tako zelo vse skupaj spominja na Egota. Vsem predlagam, če vam čas dopušča, pojdite v lignje, na forumu jih ne bo. 
-
marenostrum
- Viceadmiral
Kultura obnašanja in govora tudi govori precej o tebi. Da pa ti odgovorim na vprašanje. Berem in sodelujem tukaj zaradi dobro pisanih reportaž z potovanj, o ribolovu ( dejanskem na fantaziranju), o tehničnih vprašanjih katere ser nanašajo na plovila , pa še kaj bi se našlo. Tebe tukaj v teh temah NE vidim. Ne vidim tudi nekatere, kateri s svojim nastopom, primitivnim, "kozlajo" ( da izberem tvoj besednjak)po drugih. Ma kaj nima smisla debatirat in pojasnjevat takim, katerih njihov prav je edini pravilen.
Mater si trd. To je bilo mišljeno za matejca
Mater si trd. To je bilo mišljeno za matejca
Nazadnje spremenil marenostrum, dne Sr Okt 15, 2014 15:41, skupaj popravljeno 2 krat.
-
marenostrum
- Viceadmiral
marenostrum napisal/-a:Da pa bo jasna moja trditev, pa tudi od Alesia, od globini in temperaturi, pa tole:
Na dubini od 2 metra temperatura mora je niža, većinom od 21 do 23°C, što čini odstupanje od oko +1°C od prosjeka. Na dubini od 8 metara temperatura mora uz obalu Istre je od 19 do 21°C što je u okvirima prosjeka. Upravo se na nižoj temperaturi u dubinama i visokoj na površini može zaključiti da su ljetne vrućine tek započele.
Torej na globini samo 8mih metrov je 19-21°C. Koliko je potem na 30-50 metrih, poleti. Je v hr jeziku, da bodo nekateri vedli prebrat. Če bodo razumeli, pa je druga stvar.
Pa še to:
http://buoy.mbss.org/portal/index.php?o ... &Itemid=27
To pa so podatki z Vide, kjer vidimo, da je razlika v temperaturi na površini in na 21 m zelo majhna. In kaj nam to pove.
Bosta matejc in gaso objasnila
Gaso poglej si tukaj napisano. Mislim da bi moralo tudi tebi kapnit kaj o danih temperaturah. Sicer pa nimam nekega razloga na upanje da boš razumel, v čemu je razlika okrog lignjev tukaj ali v hr morju, okrog Suska in nižje.
Jaz se strinjam, da vsak nekaj zna, nekaj ve in vsak ima svoje izkušnje, nikoli pa nemoreš rečt , da vse veš in znaš, ker človek se uči dokler živi. Jaz največkrat lovim lignje v tržaškem zalivu in najbolj uspešno ko se morje dovolj ohladi, pač imam take izkušnje.
Povabil pa bi vas na lignjelov z mojo jadrnico po tržaškem zalivu, recimo, da gremo: jaz, Gaso, marenostrum in še eden lahko, ker štirje imamo dovolj prostora na barki, da si nismo napoto. Tako bi se malo naučili eden od drugega in izmenjali izkušnje ter seveda po končanem lovu kaj spekli, če bi ulovili. Če ste zato, sporočite, da določimo datum in gremo na lov.
Naj povem še to, nevem še točno datuma, ampak vsako leto je v ribiški vasi tekmovanje v lovu na lignje, mislim, da bo drugi vikend v novembru.
Povabil pa bi vas na lignjelov z mojo jadrnico po tržaškem zalivu, recimo, da gremo: jaz, Gaso, marenostrum in še eden lahko, ker štirje imamo dovolj prostora na barki, da si nismo napoto. Tako bi se malo naučili eden od drugega in izmenjali izkušnje ter seveda po končanem lovu kaj spekli, če bi ulovili. Če ste zato, sporočite, da določimo datum in gremo na lov.
Naj povem še to, nevem še točno datuma, ampak vsako leto je v ribiški vasi tekmovanje v lovu na lignje, mislim, da bo drugi vikend v novembru.
-
marenostrum
- Viceadmiral
alesjo napisal/-a:Jaz se strinjam, da vsak nekaj zna, nekaj ve in vsak ima svoje izkušnje, nikoli pa nemoreš rečt , da vse veš in znaš, ker človek se uči dokler živi. Jaz največkrat lovim lignje v tržaškem zalivu in najbolj uspešno ko se morje dovolj ohladi, pač imam take izkušnje.
Sem takoj ZA. Ampak je problem ker na ribolovu uživam in lovim, bom pa pač naredil izjemo in se pustil učit od gasota, kako lovit lignje v našem morju. Pri tebi alesjo, na barki vem da bi uživali v ribolovu .
lp
Ps: Sem popravil tekst. Upam da bo gaso tudi za to dogodivščino.
Nazadnje spremenil marenostrum, dne Če Okt 16, 2014 08:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti

[/img]