Lignjelov 2016

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

gino
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a gino » Ne Jan 31, 2016 12:02

Samo tam je kamnito dno in hitro zapneš in izgubiš pušče :cry:
S kako barko je tvoj prijatelj če ni skrivnost, da ga spoznam če ga srečam?
Mtrobec
Poročnik fregate
Kraj: Vrtojba-Komen-Rib. Naselje

OdgovorNapisal/-a Mtrobec » Ne Jan 31, 2016 15:30

Mtrobec napisal/-a:Včeraj so lignji kar delali (Kriz-Sesljan). Petnajst komadov, štiri kar veliki. Vse skupaj nekaj čez osem kil. Če mi rata bom prilepu kakšno sliko. LP

Eko, mi je končno ratalo...
Slika
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Jan 31, 2016 20:37

Lepo Mtrobec. Ta vikend je bilo izgleda kar uspešno.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Jan 31, 2016 20:51

gino napisal/-a:Samo tam je kamnito dno in hitro zapneš in izgubiš pušče :cry:
S kako barko je tvoj prijatelj če ni skrivnost, da ga spoznam če ga srečam?

Je kamnito dno, so pa tudi sipe. Niti ne zapenjamo dosti. Pač malo dvigneš od tal. Problem nastane, če je močnejši tok. Jaz sem zadnjič kar dobro lovil, ko me je tok nesel od boje Vide proti Piranu.

Prijatelj ima pasaro Elan (4.85m) z motorjem Yamaho 6. Je pa potem še lovil do dveh. Vse skupaj 12 sip.
Mtrobec
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Mtrobec » To Feb 02, 2016 22:10

Včeraj je bil ulov tudi dober, cirka 6kg...so pa prijemali po sončnem za zahodu. Največje sem ulovil pri zunanjem školjčišču.
Panula - Princess 07 in DTD gavun kalamari
Fantje na lov...
LP
Ribaru ima mokre gače, za večeru nezna štače...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Feb 02, 2016 22:23

Mtrobec napisal/-a:Včeraj je bil ulov tudi dober, cirka 6kg...so pa prijemali po sončnem za zahodu. Največje sem ulovil pri zunanjem školjčišču.
Fantje na lov...
LP

:) tudi danes ni bilo slabo 4 kosi, je pa spet josipa pevala MAGLU :lol: pa še rosilo je :)
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » Sr Feb 03, 2016 01:47

alesjo napisal/-a:
Mtrobec napisal/-a:Včeraj je bil ulov tudi dober, cirka 6kg...so pa prijemali po sončnem za zahodu. Največje sem ulovil pri zunanjem školjčišču.
Fantje na lov...
LP

:) tudi danes ni bilo slabo 4 kosi, je pa spet josipa pevala MAGLU :lol: pa še rosilo je :)
Do kdaj ste bli danes zunaj,Alesio( 2.2.2016 ?V usej tej megli danes smo okoli 19h srečali na daleč samo en čoln( nismo niti vedeli al je čoln al je obala,tako nič se ni vidlo :shock: ) Smo pa ujeli 2 kosa 460+850 g.Lepa avantura.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Feb 03, 2016 08:33

boštjan.knez napisal/-a:
alesjo napisal/-a:
Fantje na lov...
LP

Do kdaj ste bli danes zunaj,Alesio( 2.2.2016 ?V usej tej megli danes smo okoli 19h srečali na daleč samo en čoln( nismo niti vedeli al je čoln al je obala,tako nič se ni vidlo :shock: ) Smo pa ujeli 2 kosa 460+850 g.Lepa avantura.

Sem bil sam in ob 18h sem se vrnil na privez, megla pa kot praviš, skoraj za rezat :lol: tudi jaz sem samo en čoln srečal, na sesljanskem valobranu pa najmanj 15 lignjelovcev in enga sem jim pred nosom vzel :wink: 8)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Feb 05, 2016 22:50

No. 1. :D
Slika[/img]
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Feb 05, 2016 23:05

:D BRAVO Marchi, prvi ligenj je padu, še veliko ti jih želim na jedilniku 8) :D :lol: :lol:
Mtrobec
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Mtrobec » So Feb 06, 2016 09:12

Evo včerajšni ulov. Delali so do noči (zunaj pred Sesljanom) potem pa tema...predvidevam zaradi močnega planktona.
LP

Slika
Ribaru ima mokre gače, za večeru nezna štače...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Feb 06, 2016 10:09

Čestitke Marchi. Le tako naprej.

Mtrobec, lep ulov.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » So Feb 06, 2016 13:24

MTrobec,
čestitke za ulov, ampak cajtnge pa porazne :P
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Feb 06, 2016 16:33

alesjo napisal/-a::D BRAVO Marchi, prvi ligenj je padu, še veliko ti jih želim na jedilniku 8) :D :lol: :lol:

Lepo je, ko morjeplovstvo dobi še dodatno dimenzijo. In po vseh preplutih miljah je bil že čas, da se posvetim še podvodnemu svetu.

Včeraj sem res užival v vsem skupaj. Niti ni bilo toliko lovsko zadovoljstvo ob ulovu, ampak v sami priprav in "taktiki" in pa spoznanje, da zadeva že diši po neki samooskrbi, ko lahko dvigneš sidro in greš ...

Ampak bolj ko berem literaturo o ribolovu, manj vem. Bo še nekaj milj mimo, preden bom lahko nahranil družino in prijatelje. Še pravega trnka ne znam kupit, pa laksa :oops:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Feb 06, 2016 17:55

Marchi napisal/-a:Lepo je, ko morjeplovstvo dobi še dodatno dimenzijo. In po vseh preplutih miljah je bil že čas, da se posvetim še podvodnemu svetu.

Včeraj sem res užival v vsem skupaj. Niti ni bilo toliko lovsko zadovoljstvo ob ulovu, ampak v sami priprav in "taktiki" in pa spoznanje, da zadeva že diši po neki samooskrbi, ko lahko dvigneš sidro in greš ...

Ampak bolj ko berem literaturo o ribolovu, manj vem. Bo še nekaj milj mimo, preden bom lahko nahranil družino in prijatelje. Še pravega trnka ne znam kupit, pa laksa :oops:

To je to, Marchi!!!

Plen je v drugem planu.

Ko te dni odidem ob petih zjutraj iz LJ v Umag sem že kakšen dan dva prej dobre volje. Ja, pričakovanja, načrtovanje, taktika, itd je to to.
In glej ga zlomka, že tako ali tako je vse super, potem je pa še ulov in ni da ni.

Res , malo je potrebno, da je človek zadovoljen. Potem pa prideš domov, pa še doma vse štima, res ni razloga da bi kakšnega z jezo spil.

Saj bo, saj bo, itak potem si neozdravljivo odvisen od načrtovanja, taktike, ....... pa tudi lovine. Pa še ženičke so povsem mirne, ker nam ni za pjačo, druge punčare, pa skrbno načrtujemo zapravljanje za opremo in nas celo razveselijo z ribiškimi darili za rojstni dan, pa ta praznik in oni .... Na morju pa "erste klasse" kosilo, .....

.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov