LIGNJI
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Kakšen vozel uporabljate za lignjelov in sipelov oziroma kakšen vozel je najbolj primeren? Jaz izgubljam peškafonde kot po traku, sicer lovim iz obale in se zatakne ob kamen.
No, spomladi jih poberem z masko...
Jaz uporabljam tak vozel http://www.foxlakefishing.com/wp-conten ... d_knot.gif
No, spomladi jih poberem z masko...
Jaz uporabljam tak vozel http://www.foxlakefishing.com/wp-conten ... d_knot.gif
Lignji
Lignji.
Je kakšna informacija za Dalmacijo...je kaj lignjev.
Jaz ne znam več loviti....????? Katastrofa... NIČ....
b9
Je kakšna informacija za Dalmacijo...je kaj lignjev.
Jaz ne znam več loviti....????? Katastrofa... NIČ....
b9
lignji
Bravo Kocka.....majke mi, da nočejo v EU.....samo bodo morali, vse tako kaže. Potem pa še v Šengenski prostor. In potem bodo nas " starce" kot višek napodili v penzijo.....V penziji bomo pa samo ribarili... in lignjali...
l.p. b9
l.p. b9
ribolov
Jaz grem v soboto prav tako probat.
Napoved do 15 oC in brez vetra.
b9
Napoved do 15 oC in brez vetra.
b9
Zdravo,
mi smo bili od četrtka do sobote na Pagu. Probali smo vse, najprej ujeti lignja in potem iti na zubatca, ampak ni šlo ne eno ne drugo. Potem smo probavali ujeti iglo, smo prevozili cel zaliv - nič. Naslednji dan smo panulali z umetno vabo, niti trzljaja - ništa!
Edino, kar pa smo videli pa je bilo polno rib na dnu morja - mrtvih, na boku. Med njimi 2-3 kg zubatac, ki smo ga iz globine kakih 5m zapeli kar s šuštavico in ga potegnili gor - itak je že razpadal in smrdel.
Sprašujem se, kaj je pobilo vse te ribe, ker tega res ni bilo malo. Pravijo, da mraz, ampak ne vem, tudi v istri ima (je imela) voda 5 stopinj, pa so ribe baje žive. Tukaj pa mrtvilo, kot ga še nisem videl.
Poleg tega pa še ena zanimivost - take oseke tudi še ne. Čoln smo hoteli privezat na stalno mesto in ko smo se približevali pomolu začnem kričat kolegu, da bomo nasedli. Nihče ni verjel, ampak res bi, če ne bi ustavil. Po skalah okrog pa se je prav videlo, koliko je morje nižje od normale, saj se je prav videl ca. 0,5m pas temnejših skal.
To res še nisem videl in na nek način je bilo prav grozno.
Upam, da se do pomladi vse skupaj obnovi in bomo lepo lovili...
Lep večer!
mi smo bili od četrtka do sobote na Pagu. Probali smo vse, najprej ujeti lignja in potem iti na zubatca, ampak ni šlo ne eno ne drugo. Potem smo probavali ujeti iglo, smo prevozili cel zaliv - nič. Naslednji dan smo panulali z umetno vabo, niti trzljaja - ništa!
Edino, kar pa smo videli pa je bilo polno rib na dnu morja - mrtvih, na boku. Med njimi 2-3 kg zubatac, ki smo ga iz globine kakih 5m zapeli kar s šuštavico in ga potegnili gor - itak je že razpadal in smrdel.
Sprašujem se, kaj je pobilo vse te ribe, ker tega res ni bilo malo. Pravijo, da mraz, ampak ne vem, tudi v istri ima (je imela) voda 5 stopinj, pa so ribe baje žive. Tukaj pa mrtvilo, kot ga še nisem videl.
Poleg tega pa še ena zanimivost - take oseke tudi še ne. Čoln smo hoteli privezat na stalno mesto in ko smo se približevali pomolu začnem kričat kolegu, da bomo nasedli. Nihče ni verjel, ampak res bi, če ne bi ustavil. Po skalah okrog pa se je prav videlo, koliko je morje nižje od normale, saj se je prav videl ca. 0,5m pas temnejših skal.
To res še nisem videl in na nek način je bilo prav grozno.
Upam, da se do pomladi vse skupaj obnovi in bomo lepo lovili...
Lep večer!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta