Lignjelov 2014/15
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Včeraj sem imel zanimiv prizor v Tržaškem zalivu. Med lovom skuš sva z kolegom zpletla lakse. Dokler je kolega razpletal, se je ujela skuša in čakalacca 5min, da sem jo začel dvigovati. Ko jo privlečem do čolna, vidimoda jo z lovkami drži LIGENJ. Kriza na barki nimamo podmetalke (ker smo vanjo zavezali brum, ker smo vrečo za brum pozabili v avtu) in poskušam vse dvignit. Ligenj nad vodo takoj spusti in jaz spustim skušo nazaj v morje... ligenj jo ponovno napade na 1m globine. Ker je skuša zapeta za zgornji trnek poskušam zategnit in ligenja z spodnjim trnkom zapnem za trup....žal se je pri dvigu odpel, je bil pa težak bkizu 1kg.
mirno morje
Evo jaz sem se glih vrnil..
sem imel še en pripetljal med lovom tako da sem moral iti nazaj v izolo šlepat barko v pristanišče in potem nazaja ven.
Lovil sem na ronku na šeki, ki pada iz 14 metrov na 20-22 metrov..
Ujel sem 2 mala kalamara oba naenkrat.. potem sem imel še en prijem verjetno je bil folpo na svinec.. ene dvakrat je prijel in dvakrat spustil..
Bo treba še počakat da malo zahladi.. baje bo danes ponoči tramontana.. potem pa buuurjica.. sipe ni bilo nobene...
Na skrajno levo in sredinsko sem danes ujel 2 siromaka
Dva kalamarčka v kanti..
Malo panorame

sem imel še en pripetljal med lovom tako da sem moral iti nazaj v izolo šlepat barko v pristanišče in potem nazaja ven.
Lovil sem na ronku na šeki, ki pada iz 14 metrov na 20-22 metrov..
Ujel sem 2 mala kalamara oba naenkrat.. potem sem imel še en prijem verjetno je bil folpo na svinec.. ene dvakrat je prijel in dvakrat spustil..
Bo treba še počakat da malo zahladi.. baje bo danes ponoči tramontana.. potem pa buuurjica.. sipe ni bilo nobene...
Na skrajno levo in sredinsko sem danes ujel 2 siromaka
Dva kalamarčka v kanti..
Malo panorame

Roman 1 napisal/-a:Včeraj sem imel zanimiv prizor v Tržaškem zalivu. Med lovom skuš sva z kolegom zpletla lakse. Dokler je kolega razpletal, se je ujela skuša in čakalacca 5min, da sem jo začel dvigovati. Ko jo privlečem do čolna, vidimoda jo z lovkami drži LIGENJ. Kriza na barki nimamo podmetalke (ker smo vanjo zavezali brum, ker smo vrečo za brum pozabili v avtu) in poskušam vse dvignit. Ligenj nad vodo takoj spusti in jaz spustim skušo nazaj v morje... ligenj jo ponovno napade na 1m globine. Ker je skuša zapeta za zgornji trnek poskušam zategnit in ligenja z spodnjim trnkom zapnem za trup....žal se je pri dvigu odpel, je bil pa težak bkizu 1kg.
Ja to pa je bil prizor za slikat, še nikoli nisem videl tako napadalnega lignja, cca1kg, ki je hotel pojest skušo malo manjšo kot on sam, uuau.
Mislim, da bo v kratkem času začel lov na lignje.
lignji
ligenj se "loti" kar precej večje ribe, kot je sam velik...izgleda, da se ne zaveda svoje velikosti hahahaha....
Ali imate kakšno informacijo, če kdo kaj dobro lovi ???
Sam "krenem" v petek od Portoroža - Pule - Unije - Ilovik _ itd....do Kornatov in nato do Pašmana....(Adria 800) če se bo kaj "prijelo" obvestim...ponoči bom pretežno lignjaril....
Malo me skrbi vreme....gledam in gledam, pa burja noče "pasti" ....
Ali imate kakšno informacijo, če kdo kaj dobro lovi ???
Sam "krenem" v petek od Portoroža - Pule - Unije - Ilovik _ itd....do Kornatov in nato do Pašmana....(Adria 800) če se bo kaj "prijelo" obvestim...ponoči bom pretežno lignjaril....
Malo me skrbi vreme....gledam in gledam, pa burja noče "pasti" ....
Evo ga sem šel prvič lovit lignje z barke.... šel sem tam kjer je bilo še par drugih čolnov in se zasidral.... Nekaj kolikor sem bral pravijo da se baje ne sme sidrati ampak so bili vsi ostali pa sem se še jaz. Hitro po prihodu sem ujel enega lignja na 30metrih čez pol ure sem se prestavil na manjso globino - 20metrov in tam ujel se enega, skupaj sta imela 400gr, to je pa bilo to. lovil sem kakšno uro.... Naslednji dan sem znova poizkusil, sidral na 27metrih, sem pa lovil kakšne 2 ure, kakšnih par komadov se mi je snelo, eden večji, sem pa ujel 4 zlo majhne skupaj 250g
3 sem ujel zaporedoma, 2 sta se snela potem pa ni bilo več nič.
Seveda sem doma pozabil pumpico in potem od žive ješke ni bilo nič ker vsakič ko sem dal lignja v ajmer spusti črnilo
Seveda sem doma pozabil pumpico in potem od žive ješke ni bilo nič ker vsakič ko sem dal lignja v ajmer spusti črnilo
V soboto lovil iz barke pri Ronku, ujel 7 lignjev in 3 male sipe. Lignji cca 300gr po komadu, en lepši cca 700gr se je odpel iz zadnjega kraka po moji krivdi, ker sem ga želel dvigniti brez podmetalke
Zjutraj, v nedeljo na pomolu v Simon.zalivu pa še 2 sipi iz obale...
Nekaj je, že pa čakam nasl.odhod
Zjutraj, v nedeljo na pomolu v Simon.zalivu pa še 2 sipi iz obale...
Nekaj je, že pa čakam nasl.odhod
lignji 2015
Evo v petek 30.10.2014 smo končali morjeplovsko avanturo od Portoroža do Banja (Pašman) od petka, 24.10.2014 do petka, 30.10.2014. Z mojo Adrio 800 in motor 25 konjev, pa hitrost okoli 5 vozljev.
Lignje smo lovili pretežno ponoči, na svoj preizkušen naćin.....lampa, sidro, 2 x skosavica in spodaj svinec.
Lovili smo na zunanju strani v Banjolah, na Kamenjaku, na Unijah, v uvali Liski na Lošinju, na Molatu, na Ižu, in pred Sitom.
Največ smo ujeli v Banjolah, na Lošinju in na Molatu.
V petek, 30.10. se je tehnica ustavila nekaj čez 30 kg...večinoma lignji, 25 kom. sip in kakšne 4 kg skuš, rbunov, dva pagarja in nekaj bukvic.
To je to....
Lignje smo lovili pretežno ponoči, na svoj preizkušen naćin.....lampa, sidro, 2 x skosavica in spodaj svinec.
Lovili smo na zunanju strani v Banjolah, na Kamenjaku, na Unijah, v uvali Liski na Lošinju, na Molatu, na Ižu, in pred Sitom.
V petek, 30.10. se je tehnica ustavila nekaj čez 30 kg...večinoma lignji, 25 kom. sip in kakšne 4 kg skuš, rbunov, dva pagarja in nekaj bukvic.
To je to....
Re: lignji 2015
bostjan9 napisal/-a:Evo v petek 30.10.2014 smo končali morjeplovsko avanturo od Portoroža do Banja (Pašman) od petka, 24.10.2014 do petka, 30.10.2014. Z mojo Adrio 800 in motor 25 konjev, pa hitrost okoli 5 vozljev.
To je to....
Bravo, pa bo nekaj morskih dobrot
Re: lignji 2015
alesjo napisal/-a:bostjan9 napisal/-a:Evo v petek 30.10.2014 smo končali morjeplovsko avanturo od Portoroža do Banja (Pašman) od petka, 24.10.2014 do petka, 30.10.2014. Z mojo Adrio 800 in motor 25 konjev, pa hitrost okoli 5 vozljev.
To je to....
Bravo, pa bo nekaj morskih dobrot
To je pa zato, ker si imel novo morjeplovsko zastavo.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Evo v petek 30.10.2014 smo končali morjeplovsko avanturo od Portoroža do Banja (Pašman) od petka, 24.10.2014 do petka, 30.10.2014. Z mojo Adrio 800 in motor 25 konjev, pa hitrost okoli 5 vozljev.
To je to....
Lahko bi nas še z kakšno slikico počastil, ker nimamo vsi te sreče da bi tkole lovili:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti

[/img]