Android aplikacija za ribolov Fishing Points

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

grega_fp
Desetnik
Kontakt:

Android aplikacija za ribolov Fishing Points

OdgovorNapisal/-a grega_fp » Ne Jun 23, 2013 22:16

Pozdravljeni!

V zadnjih nekaj mesecih sem razvil prvo gps aplikacijo za ribolov. S pomočjo te aplikacije lahko najdete svoje ribiške lokacije na morju (odprto morje). Navigacija je narejena tako, da ne potrebujete interneta za prikaz zemljevida (tujina). Obstaja tudi možnost navigacije z Google Maps zemljevidom, za kar pa je potrebna internetna povezava.

Shranite lahko razne lokacije, parangale in posnamete poti panul. Pri navigaciji panule vas sistem vodi po shranjeni poti.

Aplikacija je čisto sveža, zato lahko vsebuje napake. Narejena je bila tako kot se je meni zdelo najbolj primerno. Če bo kdo sprobal aplikacijo, prosim za kakšen feedback kako se obnese v praksi, kaj, kako bi lahko zboljšal itd..

Če so kakšne stvari nejasne, vam lahko bolj podrobno razložim kaj in kako.

Aplikacija deluje na mobilnih telefonih z Android sistemom (od 2.3.3 naprej).

Slika

Slika

Slika

Slike so v angleščini, ampak aplikacija je tudi v slovenščini.

Mogoče samo še to: če gps na telefonu dolgo časa ni bil uporabljen, lahko traja nekaj minut, da dobi signal. Tudi natančnost gps signala je lahko slabša na začetku. Če hitrost skače na 0.0 potem gps signal še ni stabilen.

Aplikacija je bila testirana s Samsung Galaxy Ace, Galaxy S3 ampak tudi na drugih telefonih nebi smelo biti nič drugače.

Povezava na Google Play

Slika

LP Grega
Nazadnje spremenil grega_fp, dne So Jan 02, 2016 17:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jun 24, 2013 08:22

Grega odlično!!!
Pozdravljen na forumu. To pa je sila redko, da bi kdo že v prvem postu toliko prispeval. Prejšnji vikend sem panulal okoli Brušnjakov Povljana. Na žalost ni bilo prijema, ker še nisem poznal terena. Bi mi pa na eni seki proti Viru zelo pomagala ta aplikacija, ker je bil na barki Garmin in Seatex in oba sta tako tumpasta, da nisem mogel izbrati slike kot sem želel in postaviti nekam večji prikaz SOG. Pomagal sem si s telefonom in zadeva je služila vsaj toliko, da sem nastavil trolling ventile. S to allikacijo pa bi bilo vredno poskusit in prepričan sem, da bi bilo dostj lažje voziti po sledi.
Te kontaktiram na ZS, ker imam eno zadevo v delu in te bo 100% zanimala.
LP NT
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » To Jul 02, 2013 12:56

Super!
Zadeva deluje tudi na Huawei 8800pro telefonu. (Android 4.0.3)
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Jul 03, 2013 09:29

Odlična aplikacija!!!

Sem stestiral in zadeva deluje res odlično :!:

Glede nadgradnja pa predlagam, da omogočiš vnos obstoječih track-ov (npr. .kmz) ker imam sam kar nekaj shranjenih panuliranj v tem formatu in bi jih bilo super dodati na to mapo.

Sicer pa odlično delo!
grega_fp
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a grega_fp » So Jul 06, 2013 02:47

Zdravo!

Dodal sem podporo za uvoz in izvoz kmz datotek (za pregled v Google Earth in ostalih navigacijskih programih). Pravtako jih lahko direktno pošljete na email. (pregled kmz datotek bo še izboljšan ampak drugače pa deluje)

Dodani so še help gumbi za tiste funkcije, ki so se zdele najbolj nerazumljive.

In ostali razni popravki. :wink:

Upam, da vam aplikacija prav pride :)

LP Grega
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Jul 06, 2013 12:34

fish onn!!

:D

Izgleda super. Bom udi jaz potestiral naslednji teden :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Dec 16, 2013 21:43

Super stvarca! Fajn bi blo da je mogoče shranjene lokacije deliti z ostalimi.
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... :)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Dec 17, 2013 08:41

To bo bilo tudi za gobe nabirat, da ne zgrešiš "punktov"! 8)
grega_fp
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a grega_fp » Sr Dec 18, 2013 18:06

sinji galeb napisal/-a:Super stvarca! Fajn bi blo da je mogoče shranjene lokacije deliti z ostalimi.

To je podprto od nekje avgusta naprej.

Lokacije se lahko delijo na 2 načina:

V nastavitvah čisto spodaj je gumb "Izvozi kmz datoteko". Pojavi se seznam vseh shranjenih lokacij, in tisto ki izbereš se shrani na SD kartico v mapo "Fishing Points Kmz Files". Nato vas aplikacija še vpraša, če bi to datoteko poslali po emailu.
V priponko emaila se doda lokacija in mail lahko pošljete drugemu (drug telefon, računalnik).

Če želite poslati več lokacij, pa v email dodate nove priponke (če so bile lokacije izvožene se nahajajo v tisti mapi).

Drugi način je pa da greste v aplikaciji na seznam lokacij, jo izberete in imate zgoraj desno gumb Izvozi. Ostalo naprej je enako.

Za uvoz prejetih datotek pa samo v emailu odprete priponke in odpre se aplikacija, kjer nato shranite lokacijo.

(Lahko pa vse priponke shranite v mapo Fishing Points Kmz files in nato odprete aplikacijo in pod Nastavitvami, gumb "Uvozi Kmz datoteke", izberete katere lokacije želite shraniti.)

Zaenkrat se lahko deli lokacije preko emaila, ali pa da bi telefonoma zamenjali sd kartici in lokacije uvozili v aplikacijo.

Kmz datoteke so prvotno namenjene temu, da si lahko lokacije in panule ogledate na računalniku v aplikaciji kot je Google Earth. Pravtako si tam lahko shranite nove lokacije, načrtujete panule in jih nato uvozite v Fishing Points.

Priporočam tudi da vsako lokacijo izvozite tako da imate vbistvu varnostno kopijo vseh lokacij na sd kartici (če boste zamenjali telefon, uporabljali tablico itd..)

Upam da sem dovolj razumljivo napisal, drugače pa lahko pišete na email za pomoč

:wink:
grega_fp
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a grega_fp » Sr Dec 18, 2013 18:08

kocka napisal/-a:To bo bilo tudi za gobe nabirat, da ne zgrešiš "punktov"! 8)

Ja vbistvu je ta aplikacija uporabna tudi za iskanje lokacij po gozdu. Ali pa pri kolesarjenju za shranjevanje poti (panula). :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Dec 18, 2013 19:13

Slika

Trenutno mi malo hodijo neumnosti po glavi - ampak zna kakšna vseeno biti uporabna.

Recimo, da 'pocahnaš', kje si pustil avto na velikem parkirišču, ali pa takrat, ko si šel nabirat gobe...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
grega_fp
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a grega_fp » Po Jun 15, 2015 00:03

Zdravo!

Aplikacija je v celoti prenovljena z novimi funkcijami (verzija 2.0.0).

- Izboljšan je sistem navigacije in snemanja panul
- Nov način deljenja lokacij in uvoz datotek (kmz in gpx)
- Dodane so vremenske razmere
- Plimovanje
- Faze lune

Povezava do aplikacije

LP, Grega
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Jun 15, 2015 08:08

Zanima me kako je implementirana navigacija na nek izbrani waypoint.
Pri garminu mi je zelo všeč kompas navigation ko ti na zaslonu prikazuje smer kamor moraš usmerjat plovilo, (levo / denso), da zadaneš kurz do točke.. Sproti pa ti še piše koliko stopinj imaš odstopanja levo desno.
Ko pluješ proti točki se ti zraven še odštevajo metri..

Bi bilo super če bi še to zadevo sprogramiral.. izgleda pa tako:
Slika

Ta način prihoda na pozicijo se je pri podvodnem ribolovu najbolj iskazal.
grega_fp
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a grega_fp » Po Jun 15, 2015 18:08

Zdravo!

Navigacija je odvisna od načina pogleda (gumb levo spodaj).

1. V primeru "rotirajočega načina", se zemljevid vrti okoli trenutne lokacije s pomočjo kompasa. V smer kamor je obrnjen telefon, je zarotiran zemljevid. Marker trenutne lokacije je vedno obrnjen navzgor (smer telefona). Rotirajoč način je vklopljen ko je gumb levo spodaj narisan s črtkanim krogom (glej sliko in rdeč označbo).

Slika
V tem primeru je vklopljen tudi nagib zemljevida, tako da se vidi dlje.

Slika
Tukaj pa je nagib zemljevida izklopljen. Zemljevid se vidi iz ptičje perspektive. Nagib zemljevida se izklopi v nastavitvah.

2. Če je rotirajoč način moteč, oziroma kompas na telefonu ne deluje pravilno, lahko s klikom na gumb levo spodaj preklopimo na "zaklenjen način". V tem primeru je zemljevid obrnjen tako da je sever vedno zgoraj. Vrti se le puščica trenutne lokacije, ki ponazarja v katero smer gledamo.

Slika

Enako velja pri snemanju panul in parangalov.

Na vrhu zaslona piše kolikšna je razdalja do cilja. Smer do cilja ni potrebna, ker se iz zemljevida vidi v katero smer je potrebno zavijati.

V primeru da kompas ne kaže pravilno, ga je potrebno kalibrirati (v nastavitvah). Je dokaj pogosta težava pri Samsung telefonih.

S kliki na razdaljo do cilja ali hitrost lahko preklapljamo med različnimi merskimi enotami.

Vse skupaj je veliko bolj enostavnejše in bolj jasno v primerjavi s prejšno verzijo.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Jun 15, 2015 21:40

Bom moral najprej telefon zamenjati. Izgleda pa super zadeva.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta