Solastništvo manjšega čolna

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

matic 99
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a matic 99 » Ne Jan 19, 2014 01:58

Ni mi pa cisto jasno zakaj je admin prestavil moj oglas pod ribolov z deske kjer ga bo marsikateri potencijalni kandidat tesko videl res tudi da je bil to moj prvi prispevek na tem forumu a zelo tesko kaj napisem na colnarski forum ce sem brez colna .Ce bom pa nasel coln in z njim lovil pa obljubim da bom redno objavljal svoje ribiske zgodbe .
Drugace pa sem si zamislil ta oglas predvsem zato ker vidim na nasi obali privezanih veliko malih ribiskih colnov ki nimajo neke strasne vrednosti in jih ljudje res malo uporabljajo.Zato bi res rad nasel nekoga ki ima podoben coln v komunalnem privezu in bi mu prisla prav pomoc pri vzdrzevanju colna in placevanju stroskov Souporabo sem si zamislil pa nekako takole :
za souporabo bi se dogovoril za najvec 4 leta za kar bi placal 1000 eur kot en del lastnistva colna npr. 30% tako da se vidi da mi ni vseeno za coln , nato bi vsako leto pokril stroske priveza ter kaksen servis v souporabo bi da tudi l vso svojo ribisko opremo skratka lastnik bi bolj kot ne coln samo uporabljal in mu ne bi bil vec tak strosek govorimo seveda o (MANJSEM COLNU MANJSE VREDNOSTI) .Po dogovorjenem roku pa bi prenehal z souporabu in bi lastniku pustil moj delez teh 30% tako da bi bil coln cisto njegov jas pa bi odnesel le veliko uzitkov .Za uporabljanje bi se pa pac dogovorila vsak en vikend oziroma po dogovoru ce so pravi ljudje mislim da to ni problem .
Sam bi kupil coln a kaj ko ga nimam kam privezat da pa bi tovoril coln gor in dol pa tudi nisem za tako da se mi zdi taka varijanta souporabe racijonalna in fer .
Sedaj pa ce kdo pozna kaksnega potencijalnega kandidata ki ima barko privezano od Kopra do Lucije mu lahko omeni pa bomo videli .
Me pa zanima kaj si drugi morjeplovci mislite o taki souporabi bi bilo to izvedljivo ali so to le moje mokre sanje..
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 19, 2014 08:54

.

Razdelil temo in naj bo od matica 99 samostojna.
Upam , da se ti posreči tvoje povpraševanje.

LP, pajer1, moderator

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Po Jan 20, 2014 07:34

Predlagam ti sledeče; sprehodi se ob obali in si izberi čolne, ki so ti zanimivi, oz., za katere meniš, da bi njihovi lastniki bili za solastništvo. Popiši njihove registracijske oznake, s katerimi boš lahko dobil podatke o lastniku. Potem lastnike pokliči in jim predstavi svojo idejo. Ni hudič, da nekdo ne bo za.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov