A je možno da so te ribe v jadranu?
Sem videl prvič in sem mislid a slabo vidim ali pa se je ptič potopil v vodo... Potem pa vidim še vaaj 2x. Riba skoči iz vode za kakšen meter in "poleti" za še kakšnega pol metra ali meter in se prav vidi kako zamahuje z perutmi....
Leteče ribe
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Jadran je morje in v njem lahko najdeš praktično vse, kar se najde v Sredozemlju, to pa tudi ni zaprto samo vase. Poleg tega je kar nekaj migrantov prečkalo Sueški kanal in so se kar lepo udomačili na tej strani. Črnej je po moje najznačilnejši predstavnik teh migrantov in je v Jadranu že toliko časa, da redko kdo ve, da je ta riba pritepenec.
Mislim, da v Sredozemlju živijo dve ali tri vrste lastovk, ki se rzalikujejo po velikosti. V Jadranu se kolikor mi je poznano videvata dve.
Nekaj let nazaj so hrvatje in Italijani, pa morda tudi naši z letali načrtno skenirali Jadran in ugotovili, da se čisto nič ne razlikuje od oceanov. Našli so bogato favno z znatno množico predstavnikov velikih rib in kitov. Pred tem nihče niti pomislil ni, da bi lahko bilo v tem malem morju toliko tako velikih prebivalcev. In če so ti, zakaj ne bi bilo lastovic, kostorogov, mečakov in podobnih eksotov, celo sivi kit in jermenovka se pojavita.
p.s.
Marsikomu povzroča poimenovanje rahlo zmedo, kajti hrvatje morskega kokota poimenujejo lastavica, a tu gre za talno ribo.
Mislim, da v Sredozemlju živijo dve ali tri vrste lastovk, ki se rzalikujejo po velikosti. V Jadranu se kolikor mi je poznano videvata dve.
Nekaj let nazaj so hrvatje in Italijani, pa morda tudi naši z letali načrtno skenirali Jadran in ugotovili, da se čisto nič ne razlikuje od oceanov. Našli so bogato favno z znatno množico predstavnikov velikih rib in kitov. Pred tem nihče niti pomislil ni, da bi lahko bilo v tem malem morju toliko tako velikih prebivalcev. In če so ti, zakaj ne bi bilo lastovic, kostorogov, mečakov in podobnih eksotov, celo sivi kit in jermenovka se pojavita.
p.s.
Marsikomu povzroča poimenovanje rahlo zmedo, kajti hrvatje morskega kokota poimenujejo lastavica, a tu gre za talno ribo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta