BIG GAME Jezera 2008

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

BIG GAME Jezera 2008

OdgovorNapisal/-a papa » Ne Avg 31, 2008 11:34

Od 21.09. pa do 27.09.20008 poteka v Jezerih na otoku Murteru mednarodno tekmovanje v lovu na velike morske plenilce. Ker se v tem času tam dpgaja marsikaj zanimivega in tudi vreme je še prav poletno ste v tem času v moje konce vabljeni vsi morjeplovci dobre volje.

Murter vabi

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 02, 2008 19:14

papa,
če utegneš, pa v nekaj točkah naštej prosim nekaj takih velikih morskih plenilcev, kateri naj bi se nahajali v Jezerih na Murteru, za izbraževanje.
Moj sin že od lani nori z ribičijo, jaz se pa nikoli nesem ukvarjal z njo. Sedaj imava pa muke (posebej jaz), ker se učiva s pomočjo knjig in iz izkušenj domačih ribičev v neki vasi na Korčuli.
Lp in dober prijem!
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

Pozdrav

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Sep 05, 2008 12:03

Pozdravljam vsem na tem forumu. Prijavljam se prvič. Sem strasten jadralec ter ribič. Ena slikca za dalveya . Papa midva pa na Murteju lahko kakšno rečeva saj sem že dolgoletni obiskovalec te tekme.

Slika
FISHING & SAILING IS LIFE
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 08, 2008 11:48

El capitano,
Dobrodošel v druščini Morjeplovcev, hvala za odgovor, samo drugič se malo bolj potrudi in natančno vstavi link do tvojih slik. Ko boš prebiral forum od začetka boš našel Admin-ova navodila za vstavljanje slik ali linkov.
Zdaj me pa vedno bolj zanima, kaj sta nam ti in papa hotela pokazati.

Lp in mirno morje!
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Sep 08, 2008 12:07

No tudi jaz upam da s bomo videli ,ker to je moja matična marina , pa tudi zadna 3 leta sem bi na vsakem big game kaki dan ali 2 sicer nelovim rib ,grem pa zvečer k Marinkotu na čago pojest kaki pečen kos tune.
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 09, 2008 08:08

El capitano,
Ne vem zakaj, ampak šele danes se mi je na forumu prikazala tvoja RIBA, kar je res riba v pravem pomenu besede, moraš biti ne samo strasten ampak dober tudi ribič. Krasna trofeja, čestitke!

Lp in dober ulov še naprej!
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Sep 09, 2008 11:28

SPloh nisem vedel, da tudi take RIBETINE stanujejo v Jadranu... Kaj pa je to?
Tuna?

A imam kakšno možnost da z jadrnice med jadranjem po Jadranu ujamem kakšno njeno manjšo sestrico?
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Sep 09, 2008 12:54

Tune so v resnici precej pogoste na srednjem in južnem jadranu.
Poleg tun so pogosti tudi bratranci Luci, palamide, manjše plavice (skuše, lokarde), včasih prime kakšna lampuga, včasih pa nič :)

Lani se mi je pri jadranju z Visa zgodilo prav to; med vožnjo smo šlepali rapalco in pred Rogoznico je nekaj zagrabilo. Začeli smo podirati jadra, obračati jadrnico, vmes pa je iz multirole (25 liberski komplet) šlo po 100 m laksa 5 - 10 sekundah. Riba se ni ustavila niti za trnutek, končalo se je tako, da je začelo zmanjkovati laksa (400 m navitje), vse bolj sem privijal zavoro, palica je bila popolnoma upognjena in seveda je na koncu počil lahks na predvrvici.
Skoraj težko kaj drugega, kot tuna. O razočaranju ne bom govoril :)
Za tolažilno nagrado je pr ur kasneje blizu Zlarina padla palamida 3 kg, tako da je bilo nekaj za večerjo :))
EL CAPITANO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Sep 09, 2008 14:25

Riba je modroplavuta tuna. Prihaja v Jadran navadno v 8 mesecu in se prehranjuje z plavo ribo. V Jadranu so bili ujeti primerki prek 300 kg. Moja malenkost še ni prilezla do 200kg čeprav se na Jezerih in tudi drugje muči že zelo dolgo. Ampak vsaka ujeta riba in dobro odjadran dan je poseben užitek.
Na tekmi V Jezerih tekmujem z barko Deni team. Vsi morjeplovci ste dobrodošli , da kakšno rečemo. Na računalniku razen morski navigaciji pa nisem najbolj vešč zato se že naprej opravičujem. Ob nasledjem pripenjanju slik se bol potrudim. Moja matična marina je ACI Šimuni-Pag. Gobbi se vidmo pri Toniju pa me kr za rukav pocukej , da kšno rečemo in da dam za rundo. Pale ti pa hitr barko zrihtej , da gremo probat s tvojo.
papa
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a papa » To Sep 09, 2008 18:12

Od ponedeljka 22.9. naprej pa štirinajst dni bom imel svoj big game izven konkurence v Jezerih tudi jas in se prav gotovo dobimo vsak večerih na kakšnem pivu pri Toniju ali pri Gojku v Zlatni školki. Sam da bo vreme kod se šika.

lp papa
^^^^^^^^^^^||

EL CAPITANO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Sep 10, 2008 11:52

Papa za pivo je dogovorjeno. Ali veš kako je kaj z sardelo? Marinko mi je jambral da jo ni. Mislim pa, da za časa tekme to nebi smev biti problem!?
papa
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a papa » Sr Sep 10, 2008 14:16

Poglej takole je. Bol sveže novice kod je tale ispred petih minut, ki je prišla od mojega prijatelja, ki je ravno sedajle približno pet milj južneje od Blitvenice nemoreš dobit. Srdele v Jezerih ni jo je pa dovolj v odkupni postaji nasprot bencinske v Murterju. In še en SMS ravno sedajle, ki pravi takole - V zadru jih je kolikor češ. So pa 10 kun kar je za domačine preveč. Tako to je zaenkrat vse lep dan vsem.

lp papa
^^^^^^^^^^^||

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Sep 10, 2008 19:06

el capitano,zakaj si pa prlimov tamalo tuno dej pokaž uno tavelko ki je velika kot ti
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Sep 21, 2008 02:10

U lepa ribica,se tud jest počas učim in trudim da bom enkrat tako ujel.
Lp
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 22, 2008 16:19

EL CAPITANO,
Pričakujemo fotke trofej, ko se vrnete z Murter-ja!
Očitno nas je nekatere ribičija res obsedla, toda med tvojo tuno in začetniki je še velika luknja v znanju. Upam, da nisem koga užalil !

Lp, mirno morje in dober prijem

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti