BIG GAME Jezera 2008
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
BIG GAME Jezera 2008
Od 21.09. pa do 27.09.20008 poteka v Jezerih na otoku Murteru mednarodno tekmovanje v lovu na velike morske plenilce. Ker se v tem času tam dpgaja marsikaj zanimivega in tudi vreme je še prav poletno ste v tem času v moje konce vabljeni vsi morjeplovci dobre volje.
Murter vabi
lp papa
Murter vabi
lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
-
dalvey
papa,
če utegneš, pa v nekaj točkah naštej prosim nekaj takih velikih morskih plenilcev, kateri naj bi se nahajali v Jezerih na Murteru, za izbraževanje.
Moj sin že od lani nori z ribičijo, jaz se pa nikoli nesem ukvarjal z njo. Sedaj imava pa muke (posebej jaz), ker se učiva s pomočjo knjig in iz izkušenj domačih ribičev v neki vasi na Korčuli.
Lp in dober prijem!
če utegneš, pa v nekaj točkah naštej prosim nekaj takih velikih morskih plenilcev, kateri naj bi se nahajali v Jezerih na Murteru, za izbraževanje.
Moj sin že od lani nori z ribičijo, jaz se pa nikoli nesem ukvarjal z njo. Sedaj imava pa muke (posebej jaz), ker se učiva s pomočjo knjig in iz izkušenj domačih ribičev v neki vasi na Korčuli.
Lp in dober prijem!
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Pozdrav
Pozdravljam vsem na tem forumu. Prijavljam se prvič. Sem strasten jadralec ter ribič. Ena slikca za dalveya . Papa midva pa na Murteju lahko kakšno rečeva saj sem že dolgoletni obiskovalec te tekme.

FISHING & SAILING IS LIFE
-
dalvey
El capitano,
Dobrodošel v druščini Morjeplovcev, hvala za odgovor, samo drugič se malo bolj potrudi in natančno vstavi link do tvojih slik. Ko boš prebiral forum od začetka boš našel Admin-ova navodila za vstavljanje slik ali linkov.
Zdaj me pa vedno bolj zanima, kaj sta nam ti in papa hotela pokazati.
Lp in mirno morje!
Dobrodošel v druščini Morjeplovcev, hvala za odgovor, samo drugič se malo bolj potrudi in natančno vstavi link do tvojih slik. Ko boš prebiral forum od začetka boš našel Admin-ova navodila za vstavljanje slik ali linkov.
Zdaj me pa vedno bolj zanima, kaj sta nam ti in papa hotela pokazati.
Lp in mirno morje!
-
dalvey
-
superpuntar
- Kapitan
Tune so v resnici precej pogoste na srednjem in južnem jadranu.
Poleg tun so pogosti tudi bratranci Luci, palamide, manjše plavice (skuše, lokarde), včasih prime kakšna lampuga, včasih pa nič
Lani se mi je pri jadranju z Visa zgodilo prav to; med vožnjo smo šlepali rapalco in pred Rogoznico je nekaj zagrabilo. Začeli smo podirati jadra, obračati jadrnico, vmes pa je iz multirole (25 liberski komplet) šlo po 100 m laksa 5 - 10 sekundah. Riba se ni ustavila niti za trnutek, končalo se je tako, da je začelo zmanjkovati laksa (400 m navitje), vse bolj sem privijal zavoro, palica je bila popolnoma upognjena in seveda je na koncu počil lahks na predvrvici.
Skoraj težko kaj drugega, kot tuna. O razočaranju ne bom govoril
Za tolažilno nagrado je pr ur kasneje blizu Zlarina padla palamida 3 kg, tako da je bilo nekaj za večerjo
)
Poleg tun so pogosti tudi bratranci Luci, palamide, manjše plavice (skuše, lokarde), včasih prime kakšna lampuga, včasih pa nič
Lani se mi je pri jadranju z Visa zgodilo prav to; med vožnjo smo šlepali rapalco in pred Rogoznico je nekaj zagrabilo. Začeli smo podirati jadra, obračati jadrnico, vmes pa je iz multirole (25 liberski komplet) šlo po 100 m laksa 5 - 10 sekundah. Riba se ni ustavila niti za trnutek, končalo se je tako, da je začelo zmanjkovati laksa (400 m navitje), vse bolj sem privijal zavoro, palica je bila popolnoma upognjena in seveda je na koncu počil lahks na predvrvici.
Skoraj težko kaj drugega, kot tuna. O razočaranju ne bom govoril
Za tolažilno nagrado je pr ur kasneje blizu Zlarina padla palamida 3 kg, tako da je bilo nekaj za večerjo
-
EL CAPITANO
- Admiral
Riba je modroplavuta tuna. Prihaja v Jadran navadno v 8 mesecu in se prehranjuje z plavo ribo. V Jadranu so bili ujeti primerki prek 300 kg. Moja malenkost še ni prilezla do 200kg čeprav se na Jezerih in tudi drugje muči že zelo dolgo. Ampak vsaka ujeta riba in dobro odjadran dan je poseben užitek.
Na tekmi V Jezerih tekmujem z barko Deni team. Vsi morjeplovci ste dobrodošli , da kakšno rečemo. Na računalniku razen morski navigaciji pa nisem najbolj vešč zato se že naprej opravičujem. Ob nasledjem pripenjanju slik se bol potrudim. Moja matična marina je ACI Šimuni-Pag. Gobbi se vidmo pri Toniju pa me kr za rukav pocukej , da kšno rečemo in da dam za rundo. Pale ti pa hitr barko zrihtej , da gremo probat s tvojo.
Na tekmi V Jezerih tekmujem z barko Deni team. Vsi morjeplovci ste dobrodošli , da kakšno rečemo. Na računalniku razen morski navigaciji pa nisem najbolj vešč zato se že naprej opravičujem. Ob nasledjem pripenjanju slik se bol potrudim. Moja matična marina je ACI Šimuni-Pag. Gobbi se vidmo pri Toniju pa me kr za rukav pocukej , da kšno rečemo in da dam za rundo. Pale ti pa hitr barko zrihtej , da gremo probat s tvojo.
FISHING & SAILING IS LIFE
Od ponedeljka 22.9. naprej pa štirinajst dni bom imel svoj big game izven konkurence v Jezerih tudi jas in se prav gotovo dobimo vsak večerih na kakšnem pivu pri Toniju ali pri Gojku v Zlatni školki. Sam da bo vreme kod se šika.
lp papa
lp papa
^^^^^^^^^^^||
-
EL CAPITANO
- Admiral
Poglej takole je. Bol sveže novice kod je tale ispred petih minut, ki je prišla od mojega prijatelja, ki je ravno sedajle približno pet milj južneje od Blitvenice nemoreš dobit. Srdele v Jezerih ni jo je pa dovolj v odkupni postaji nasprot bencinske v Murterju. In še en SMS ravno sedajle, ki pravi takole - V zadru jih je kolikor češ. So pa 10 kun kar je za domačine preveč. Tako to je zaenkrat vse lep dan vsem.
lp papa
lp papa
^^^^^^^^^^^||
-
dalvey
Kdo je na strani