Trofeja

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

Trofeja

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Jun 12, 2016 14:03

Ne vem če to spada v temo ribolov, vendar je bilo tako, da sem lovil ribe, potem pa se je zgodilo. Bilo je prejšnji teden, v bližini Murtera. Vlekel sem panulo, palica na ograji, kakih 60m vrvice, na koncu rapala. Nad nami krožijo galebi. Eden se je očitno naveličal čakati, da kaj ujamemo in je pikiral na vrvico. zajel jo je s krilom, ter se ponovno dvignil. Rapala je poletela iz vode za njim. Ko je dosegla krilo, je rola zapela s tistim čudovitim zvokom, kot da je prijela velika riba. Ustavil sem jadrnico, počasi zategnil sklopko, ter nežno vlekel galeba v spojler. Prizor je bil kot v Hitchcock-kovem filmu Ptiči. Kakih 50 galebov je dobesedno ponorelo, ter krožilo okoli ulovljenega prijatelja in kasneje nad barko. Ne vem ali so mu hoteli pomagati iz težav, ali so imeli kakšna kanibalska nagnjenja. Nadel sem si rokavice, ter mu nežno snel rapalo iz krila. Na srečo ni bilo niti krvi in nobenega zloma. Veselo je nepoškodovan odletel stran od barke in vsa njegova klapa za njim.
Tisti dan je bil to moj edini ulov.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jun 12, 2016 15:59

.

Eh, ti galebi, sami problemi pri ribolovu. Tudi jaz sem že izkusil njihovo požrešnost. Je pa to tako hrupno, divje, da je verjetno Alfred Hitchcock spisal scenarij.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Sr Jun 15, 2016 22:50

Jaz sem enkrat malo za hec vlekel živo bukvo po površini...ko sem šel mimo ribogojnice tun se je par sto galebov začelo zaganjati za mojo vabo. No, enega sem ujel :)

Ko sem mu pokril glavo se je umiril, zapet pa je bil za nogo tako da ni bilo večjih problemov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta