Največja ????

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Največja ????

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Avg 30, 2016 06:05

.

TUNA, menda največja iz HR morja!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 30, 2016 08:16

Pošast 8) , vidim pa , da imajo tudi dol bisere, ki imajo bolane komentarje.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Avg 30, 2016 08:44

kocka napisal/-a:Pošast 8) , vidim pa , da imajo tudi dol bisere, ki imajo bolane komentarje.

Prav imaš.

V tem sodobnem svetu ima možnost komentiranja vsak bumbar.
Normalno razgledan človek se večinoma od komentiranja distancira, ker so take informacije samo informacije. Nič, ama nič se ne moreš okoristit, nič izgubit, .... samo veš in lahko o tem debatiraš če že nanese.
Vedeti je potrebno, da je življenje krog. Z začetkom in koncem. Vsi skupaj pa živimo v neki odvisnosti. V tem primeru lahko rečemo, da ima človek "srečo", ker nima naravnega sovražnika, oz. ni v prehranjevalni verigi. Samo čas je njegov "nasprotnik".

Konkretna tuna pa itak ni imela več veliko življenja pred seboj. Odšla bi po zakonu življenja, da vsak začetek ima svoj konec.

Da ne zafilozofiram preveč. S tem komentiranjem na netu je tako, da tudi na našem forumu "živi" kar nekaj takih "odvisnikov". Samo na tak način hranijo svoj ego.

Je treba ločit zrno od plev. Iz plevela ne zraste nič uporabnega!

Upam da ostaneš na nivoju in prav tako tudi večina članov.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Avg 30, 2016 10:29

Tak izlov ni problematičen...

Ampak tudi ti in vsi ostali... ah, ne bom dolgovezil...

Letos sem zelo "in" v tunolovu, niti enega primera ne poznam, da so spustili tuno!!!! TO pa je problem! Tuna je že nekaj let zaprta za rekreacijski lov, za komercialni lov pa so kvote majhne!!! Tunine pa na vsakem vogalu kolikor češ!!!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Avg 30, 2016 10:39

Kot je meni poznano je pravi podatek preko 500kg pred Trstom že zelo dolgo nazaj .
FISHING & SAILING IS LIFE
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Avg 30, 2016 21:57

EL CAPITANO napisal/-a:Kot je meni poznano je pravi podatek preko 500kg pred Trstom že zelo dolgo nazaj .

Sorry ..ma morje pred Trstom ni hrvaško temveč italijansko :lol: :wink:

sicer pa se je o točnem kraju ulova treba dejansko vprašati..navajajo 10 milj pred Rovinjem.. kot je za njih normalno so verjetno vsaj nekaj milj ukradli oz. falili.. saj je njihovo morje (kot velikokrat navajajo) do sredine Piranskega zaliva (za njih seveda Savudrijska vala.. ha, ha, ha)... pa še malo čez tako za vsak slučaj, če se bodo morali umikati.. torej.. čisto možno, da je bil ulov - da je riba prijela v italijanskih oz.mednarodnih vodah potem pa je možno, da so jo odvlekli v njihove vode in tam dvignili.. La, la, la, bla, bla, bla :shock: :twisted: :roll: :wink:
EL CAPITANO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Avg 31, 2016 09:52

aleks09 napisal/-a:
EL CAPITANO napisal/-a:Kot je meni poznano je pravi podatek preko 500kg pred Trstom že zelo dolgo nazaj .

Sorry ..ma morje pred Trstom ni hrvaško temveč italijansko :lol: :wink:

sicer pa se je o točnem kraju ulova treba dejansko vprašati..navajajo 10 milj pred Rovinjem.. kot je za njih normalno so verjetno vsaj nekaj milj ukradli oz. falili.. saj je njihovo morje (kot velikokrat navajajo) do sredine Piranskega zaliva (za njih seveda Savudrijska vala.. ha, ha, ha)... pa še malo čez tako za vsak slučaj, če se bodo morali umikati.. torej.. čisto možno, da je bil ulov - da je riba prijela v italijanskih oz.mednarodnih vodah potem pa je možno, da so jo odvlekli v njihove vode in tam dvignili.. La, la, la, bla, bla, bla :shock: :twisted: :roll: :wink:

Nekje v medijih sem zasledil , da je to podatek za Jadran . V članku pa se omenja Hrvaško morje ! Moja napaka !
EL CAPITANO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Avg 31, 2016 10:00

Večino tun v tem območju se je ulovilo v mednarodnih vodah .
Ogromno je krivolova ! Tuna je prisotna na jedilniku v marsikateri restavraciji !
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Če Sep 01, 2016 20:36

Eeee baš mi lipo sela feta potrebušine sa gradela :D uvik je triba bit malo u dubokom ;)
"Ogromno je krivolova ! Tuna je prisotna na jedilniku v marsikaterem domu" :D
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Sep 01, 2016 21:05

:D Eee, je fina tuna, na gradelah, pa tudi morski pršut je vrhunski :D
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Sep 02, 2016 13:50

Mislim da sta brata Filin iz Trsta ujela tuno ..
;)

Slika
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Sep 02, 2016 13:59

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Sep 04, 2016 23:43

Mislim, da je bil prejšnji rekord ulovljene tune na HRVAŠKEM okoli 320 kg, (gojene so še precej težje). Tako da je uradno ta najtežja.
Ja, pri tunah je kar problem, ker jih redki spuščajo nazaj v morje, čeprav so predpisane res visoke kazni (okoli 100 eur/kg).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta