Lignje sem lovil samo 2x tako da še nevem kaj točno pali so pa rezultati za začetek kar OK. Obakrat sva lovila z bratom on z DTD jaz z mojo robo. Pri prvem ribolovu sem gladko popušil 2:0 sva pa takrat imela težave z motorjem ki je šel prehitro (3,5KT+). Po mojem je bila napaka tudi v tem da sem imel napačne informacije na kateri globini loviti in sem tako izdelal vobler ki gre pregloboko ter večkrat zapel dno.
No ko sem videl da je globina 3-4m čisto ok sem to upošteval pri drugi seriji, ki se je čisto solidno izkazala. Sicer smo tiste dni vsi (tudi okoliški čolni) slabo lovili ampak sem vseeno uspel iztržiti remi 2:2. Malo moram še probati različne vrste vibracij ter barve in velikosti. Eksperimentiram tudi z svetlečimi.
Verjetno se bo marsikomu zdelo da je to potrata časa saj za za 7€ dobiš že čisto soliden vobler vendar pa je tudi sama izdelava neke vrste hobi in veselje ko na svoj vobler ujameš je še toliko večje kot pri tovarniškem.
Aja pa še to. Menim da tovarniški vobler nikoli ne more biti tako dober kot je lahko kvaliteten po meri narejen vobler. Večina tovarniških je narejenih iz plastike (ki defenitivno slabše vibrira) kot les iz katerega so le dražji voblerji. Poleg tega je tovarniški narejen tako da pokrije čim širše področje uporabe, ki pa se lahko razlikuje od našega gonkretnega namena ali terena na katerem lovimo.
Karakteristike domačih voblerjev:
+ izdelava za specifično globino
+ prilagojena vrsta akcije, lahko tudi za specifično brzino šlepanja
+ poljubni barvni odtenki
- vobler je (vsaj v teoriji) slabše izbalansiran kot tovarniški
- težje je izdelati serijo voblerjev ze enakimi lastnostmi (kar mogoče sploh ni slabo)
Prilagam še sliko nekaj voblerjev ter video kako izgleda v sodu.
https://www.youtube.com/watch?v=3SXcUw-vdE0
Zanima me če se je kdo že lotil česa podobnega ali ima kakršne koli izkušnje v zvezi s tem?