Puška 50cm ni za začetnika, ker se ne znaš plazit (šuljat). Brez zamere, ampak noben začetnik se ne zna.
In zato ti bodo vse ribe čisto izven dosega, ker ima 50cm puška premajhen doseg/domet. S 50cm puško lahko kvečjem kako sipo in hobotnico nabodeš, pa kake male pice, šarge ipd. Večji primerki so tako previdni da no way. Špari, orade, brancini....ne s 50cm puško.
Malo čez budget je tole:
https://www.extremo.si/shop/salvimar-voodoo-rail/Pa vedi še, da z zračno puško pade ogromno rib, ni nekega pravila. Rabljene se tudi dobijo. Al pa od kakega kolega, ki je prišel z dopusta in jo lahko pogreša kak mesec.
Upoštevaj tudi, da potrebuješ obleko, drugače puške ne moreš napet (prsni ščitnik na obleki je nujna stvar).
Plavutke najbrž imaš, nauči se plavutkat tako da kolesariš, ne mahaš, da ne čofotaš, ampak da se vse zgodi pod vodo.
Uteži itak. Preberi čimveč in se izobrazi, če že na tečaj ne bi šel. Podvodni ribolov je krasna stvar, mrtvih je pa v našem morju vsako leto kar nekaj
Moja prva puška je bila laštikača 90cm in jo imam še zdaj. Dovolj okretna da ni poleno, dovolj močna da ima doseg cca 4m. Je padlo marsikaj.
Me pa mineva podvodni ribolov, ker je Jadran vedno bolj prazen. Sej je lepo it tudi če nič ne prineseš, mi veliko več pomeni lov kot ulov, ampak vsake tolko pa je treba ženi pa otrokom prinest kako večerjo.....Po pripovedovanju kolegov rib do 20m skoraj ni, pod 20 metri je pa izbira velika.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...