JE KAJ RIB NA KORNATIH??????
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
JE KAJ RIB NA KORNATIH??????
Lep pozdrav.
Jutri grem za 3 dni na Kornate lovit lignje.
Ali kdo ve, če se trenutno lovi kaj posebej dobro???
Hvala.
l.p. Ervin
Jutri grem za 3 dni na Kornate lovit lignje.
Ali kdo ve, če se trenutno lovi kaj posebej dobro???
Hvala.
l.p. Ervin
Jih ŠE ni ! Če pa jih slučajno najdeš so pa redki k sneg v juliju. Bo potrebno še malo počakat. Ti pa kar veselo v Dalmacijo vreme bo se boš pač malo votil gor in dol pa še karto v NP boš pršparal.
lp papa
lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
LIGNJI
SEM BIL NA KORNATIH.
LOVILI SMO TAKŠNE PO 1,5 KG PO KOMADU...NE MOREŠ VERJETI.
ČEZ 14 DNI GREM PONOVNO.
Če koga zanima kakšni so, lahko vidi našo stran na Google...Panoramio,... Alpska mornarica.
l.p. Ervin
Lep pozdrav, 29.12.2009
Ali se lovi kaj na Kornatih???
Takoj po novem letu grem za 4 dni na Kornate probat, če bo prijel kakšen ligenj na peškafondo in če se bo ujela kakšna ribica na trnek????
l.p. Ervin
LOVILI SMO TAKŠNE PO 1,5 KG PO KOMADU...NE MOREŠ VERJETI.
ČEZ 14 DNI GREM PONOVNO.
Če koga zanima kakšni so, lahko vidi našo stran na Google...Panoramio,... Alpska mornarica.
l.p. Ervin
Lep pozdrav, 29.12.2009
Ali se lovi kaj na Kornatih???
Takoj po novem letu grem za 4 dni na Kornate probat, če bo prijel kakšen ligenj na peškafondo in če se bo ujela kakšna ribica na trnek????
l.p. Ervin
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pozdravljen
Kje točno ste lovili? Kornati so kao rezervat. S posebno dovolilnico se baje, da lovit legalno. Kje si jo nabavil? Koliko stane?
Verjetno se bo komu zdelo čudno, da jaz to sprašujem. Osebno dejansko še nikoli nisem lovil v Kornatih. Poleti kupim mesečno karto, ki za Kornate ne velja, niti se mi ne da gužvat tam, kjer je vse zapovedano in prepovedano. Preprosto se takih krajev izogibam pa četudi so to Kornati.
Verjamem, da je tam dosti rib. Moje mnenje je, da če je neko področje razglašeno za park ali rezervat, potem bi morala prepoved ribolova veljat za VSE brez izjem. Kot že dostikrat se je tudi tokrat izkazalo, da na hrvaškem "nemogoče" samo malo več stane.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
PS: Ervin pripni link! (pojdi na uredi, klikni URL, prilepi naslov, klikni URL, potrdi)
Kje točno ste lovili? Kornati so kao rezervat. S posebno dovolilnico se baje, da lovit legalno. Kje si jo nabavil? Koliko stane?
Verjetno se bo komu zdelo čudno, da jaz to sprašujem. Osebno dejansko še nikoli nisem lovil v Kornatih. Poleti kupim mesečno karto, ki za Kornate ne velja, niti se mi ne da gužvat tam, kjer je vse zapovedano in prepovedano. Preprosto se takih krajev izogibam pa četudi so to Kornati.
Verjamem, da je tam dosti rib. Moje mnenje je, da če je neko področje razglašeno za park ali rezervat, potem bi morala prepoved ribolova veljat za VSE brez izjem. Kot že dostikrat se je tudi tokrat izkazalo, da na hrvaškem "nemogoče" samo malo več stane.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
PS: Ervin pripni link! (pojdi na uredi, klikni URL, prilepi naslov, klikni URL, potrdi)
RIBOLOV NA KORNATIH...NIKOLA TESLA
Pozdrav ponovno.
Ribolov na Kornatih je dovoljen, če kupiš dovolilnico.....
Jaz jo kupim od čuvajev-kaubojev v narodnem parku Tjelaščica ....na J delu Dugega otoka. Dnevna dovolilnica stane 150 kun.
Ponavadi nam dovolijo, da z eno dovolilnico lovimo 2 dni.
Pri gostišču Mir v Telašnici se dobro lovijo ....ORADE......v globini 1-2 metra.
Se privežeš na pomol in loviš...... Za to vrsto ribolova je specializiran naš član ekipe ROŽIČ Robert.....trnek štev 4., predvrvica FLOUROKARBON štev. 014, na trnek lignja in manjši svinec (na grunt-mi tako pravimo).
Lignje pa lovimo v mraku in ponoči, ko smo privezani na boji.
Iz izkušenj je najbolje na globini od 5-8 metrov.
Peškafonda n koncu, 1 meter zgoraj skusavica brez svinca.....spustiš do tal , dvigneš 20 cm....in tam skosaš......še vedno smo imeli uspeh, v vseh letnih časih, najbolje pa je seveda pozno v jeseni in sedaj.....
Na zadnje smo lovili v začetku decembra in je prijel tudi komad 1,5 kg....se ga da videti na naši spletni strani......
GOOGLE..........PANORAMIO.........ALPSKA MORNARICA........
Panuliramo okrog Tanjuriča pri svetilniku Sestrica......kakšna Lampuga in Palamida se še vedno ujameta......takšne do 2 kg......
Lovimo toliko, da lahko sproti spečemo in pojemo.
Če koga zanima še kaj drugega o riboluvu, rade volje pojasnim kako in kaj, kolikor pač jaz vem.
l.p. Ervin
Ribolov na Kornatih je dovoljen, če kupiš dovolilnico.....
Jaz jo kupim od čuvajev-kaubojev v narodnem parku Tjelaščica ....na J delu Dugega otoka. Dnevna dovolilnica stane 150 kun.
Ponavadi nam dovolijo, da z eno dovolilnico lovimo 2 dni.
Pri gostišču Mir v Telašnici se dobro lovijo ....ORADE......v globini 1-2 metra.
Se privežeš na pomol in loviš...... Za to vrsto ribolova je specializiran naš član ekipe ROŽIČ Robert.....trnek štev 4., predvrvica FLOUROKARBON štev. 014, na trnek lignja in manjši svinec (na grunt-mi tako pravimo).
Lignje pa lovimo v mraku in ponoči, ko smo privezani na boji.
Iz izkušenj je najbolje na globini od 5-8 metrov.
Peškafonda n koncu, 1 meter zgoraj skusavica brez svinca.....spustiš do tal , dvigneš 20 cm....in tam skosaš......še vedno smo imeli uspeh, v vseh letnih časih, najbolje pa je seveda pozno v jeseni in sedaj.....
Na zadnje smo lovili v začetku decembra in je prijel tudi komad 1,5 kg....se ga da videti na naši spletni strani......
GOOGLE..........PANORAMIO.........ALPSKA MORNARICA........
Panuliramo okrog Tanjuriča pri svetilniku Sestrica......kakšna Lampuga in Palamida se še vedno ujameta......takšne do 2 kg......
Lovimo toliko, da lahko sproti spečemo in pojemo.
Če koga zanima še kaj drugega o riboluvu, rade volje pojasnim kako in kaj, kolikor pač jaz vem.
l.p. Ervin
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Na kakšno rapalo lovite lampuge? Če bi bil jaz kaj tam okoli bi probal na cipla kot vidiš na sliki. Vlečeš ga lahko cel dan in to pri zelo veliki hitrosti. Živa vaba nobena ne zdrži pri večji hitrosti.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Trnek našiješ v usta. Za predvez ni potrebna zajlica
in rezultat

Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Trnek našiješ v usta. Za predvez ni potrebna zajlica
in rezultat

-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Rep na polovico brez izkušenj in z slabim nožen ne gre. To je bilo slikano na začetku kasneje pa je šlo bp.
Obtežitev se natakne na predvrvico in sicer lur z utežjo, ki zdrkne do vabe.
Ujeto v
Cabu San Lucas Mehika 2009.
slike dodam kasneje
LP
Nikola Tesla
Obtežitev se natakne na predvrvico in sicer lur z utežjo, ki zdrkne do vabe.
Ujeto v
Cabu San Lucas Mehika 2009.
slike dodam kasneje
LP
Nikola Tesla
LAMPUGA..
LEPA LAMPUGA... to je samec...... takšne so tudi v jadranu.
Lovim na RAPALA skušico dolžine 5 cm. Na površju.
Ko imaš srečo, da naletiš na jato.......je to pravi ribolovni LOTO ...7-ca.
l.p. Ervin
Lovim na RAPALA skušico dolžine 5 cm. Na površju.
Ko imaš srečo, da naletiš na jato.......je to pravi ribolovni LOTO ...7-ca.
l.p. Ervin
RIBOLOV-LAMPUGA
Nikola Tesla mi je povedal, da je teklo belo mleko iz ribe.....
potem bo verjetno samec???? Hahahaha.
Zgleda, da je samica, ko ga v živo, najbolje veš....., na prvi pogled se mi je videla glava dokaj topa-.......
Naslednjič pokažem moje Lampuge iz okolice Taljuriča-Sestrica.
l.p. Ervin 041 470 360
Zgleda, da je samica, ko ga v živo, najbolje veš....., na prvi pogled se mi je videla glava dokaj topa-.......
Naslednjič pokažem moje Lampuge iz okolice Taljuriča-Sestrica.
l.p. Ervin 041 470 360
LAMPUGA
še nekaj me zanima.
Zakaj mora biti meso pri repu prerezano?
Hvala.
Ervin
Zakaj mora biti meso pri repu prerezano?
Hvala.
Ervin
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Re: RIBOLOV-LAMPUGA
bostjan9 napisal/-a:Nikola Tesla mi je povedal, da je teklo belo mleko iz ribe.....
?????????????
Morda sem pozabil ampak jaz se ne spomnim, da bi midva že kdaj govorila. Edino, kar se spomnim je, da sem ti poslal sporočilo na zs, ker si odprl skoraj enaki temi. Si mi morda zameril?
LP
Takole pa izgleda samec lampuge
še en

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti