Ali ima mogoče kdo izkušnje z lovom gofa v okolici Sestrice, Abe oz. Tanjuriča. Sam sem že večkrat "montiral" iglico, pa ni bilo pravega uspeha.....
Za vsak nasvet oz. informacijo se lepo zahvaljujem.
l.p. Ervin
LOV GOFA NA IGLICO
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Sam imam izkušnje (uspešne) od drugod, predvsem Lastovo...kako pa loviš? Klasično ali z multirolo?
Najboljši recept je čim več lovit, čimveč preplut in tako boš slej ali prej o b p r a v e m č a s u n a p r a v e m m e s t u - kar je edina teorija, ki pri ribah velja : )
Gofa ni težko spravit ob pamet..le srečat se moraš ob pravem času. Sam sem ga ujel že na mrtvo iglo (na 2.palici), ki je tonila v globino iz mirujočega čolna, medtem ko sem na prvi palici že vlekel v čoln enega. Na koncu sta bila oba v čolnu, vsak cca 5 kg, v 10 minutah. Prej pa 1 teden nič. Tako to gre.
Je pa poznavanje terena in konfiguracije dna zagotovo prednost. Gof, tja do 20kg, je jatna in teritorialna riba, ki lovi v radiju cca 2 milje...
Čimveč lovit, čim manj filozofirat : )
lp
Najboljši recept je čim več lovit, čimveč preplut in tako boš slej ali prej o b p r a v e m č a s u n a p r a v e m m e s t u - kar je edina teorija, ki pri ribah velja : )
Gofa ni težko spravit ob pamet..le srečat se moraš ob pravem času. Sam sem ga ujel že na mrtvo iglo (na 2.palici), ki je tonila v globino iz mirujočega čolna, medtem ko sem na prvi palici že vlekel v čoln enega. Na koncu sta bila oba v čolnu, vsak cca 5 kg, v 10 minutah. Prej pa 1 teden nič. Tako to gre.
Je pa poznavanje terena in konfiguracije dna zagotovo prednost. Gof, tja do 20kg, je jatna in teritorialna riba, ki lovi v radiju cca 2 milje...
Čimveč lovit, čim manj filozofirat : )
lp
iglica
Hvala, se strinjam.... sam sem dobil gofa do 3 kg, pa še to na panulo, na iglico še nikoli kaj....
l.p. Ervin
l.p. Ervin
GOF
Ne, ne šlepam na površju.
Lovim na ročno panulo, z obtežitvijo, s hitrostjo od 2-3 N/M, vendar nimam neke sreče na RAPALO...
Ali ŠE MOGOČE KDO KAJ VE o tem ???
Hvala.
l.p. ERvin
Lovim na ročno panulo, z obtežitvijo, s hitrostjo od 2-3 N/M, vendar nimam neke sreče na RAPALO...
Ali ŠE MOGOČE KDO KAJ VE o tem ???
Hvala.
l.p. ERvin
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov