park prirode Telašćica
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
drummer123
- Naddesetnik
park prirode Telašćica
teden nazaj sem bil v talašćici. Tam sem ulovil 10 iglic in 7 lic na površinsko panulo in enega gofa na živo iglico. Rad bi izvedal kaj drugega lahko tam lovim saj grem tja spet konec augusta.
-
drummer123
- Naddesetnik
drummer123 napisal/-a:na tole: http://www.loribu.si/cid=235&pid=1798
Na modro ali zeleno?
Kakšna pa je bila hitrost panulanja?
Jaz sem letos poskušal panulat na živo iglico, a sem jih ujel na trnek in girico... tako iglica precej globoko požre trnek in je poškodba tako huda, da ne preživi niti pol ure...
Na volnico, kupil sem Stonfo, ker je Skeinfish zmanjkalo, nisem ujel nobene.
Sve će to narod da pozlati!
Jah, sem si mislil, če že prodajajo pa mogoče vendarle ni tako zanič... in sem se opekel.
Ja, potem sem lovil na girice, dobil nekaj ušat in iglic, a velike ribe žal ne.
Med drugim tudi zato ne, ker so iglice prehitro poginile, z ušatami je drugače, so več zdržale.
Poizvedoval sem malo po kampu in tudi drugi niso ulovili lic, gofov, zobatcev...
Zgleda so se vse velike preselile tja, kjer je bil MareC
Ja, potem sem lovil na girice, dobil nekaj ušat in iglic, a velike ribe žal ne.
Med drugim tudi zato ne, ker so iglice prehitro poginile, z ušatami je drugače, so več zdržale.
Poizvedoval sem malo po kampu in tudi drugi niso ulovili lic, gofov, zobatcev...
Zgleda so se vse velike preselile tja, kjer je bil MareC
-
drummer123
- Naddesetnik
drummer123 napisal/-a:lovil sem na modro in če se ti zdi da pregloboko požre trnek ga povečaj. Morda mi ne boste verjeli, a jaz sem jih lovil na kos slanine in na trnek velikosti 4. a sem jih vseeno veliko ujel.
Ha, sem imel večji trnek, pa igla girico prime, jo "preveri" in spusti.
Izgleda, da si imel zelo lačne igle
drummer123, ne da ti verjamem, ampak tako se je lovilo do pričetka prodaje Skeinfish. Špeh, ali koža od iglice, ušate itd...., narežeš na trak 5cm, širine 7mm, daš dva manjša trnka, enega spredaj in zadaj in vlečeš kot panulo. Na špeh je zelo uspešna metoda, ampak ti trnki poškodujejo iglo. Dejstvo pa je, da če je skeinfish - rumeni ne ulovi v 10min, potem jih nič ne bo ulovilo in jih na tem področju ni, zato se je treba po 10min neuspešnega lova prestaviti, na kakšen drug rt ali zaliv. So pa običajno vedno na enakih mestih, ker ste jih kdaj prej ulovili. Ravno to je fora skeinfisha, ko iglica "preveri" oziroma skuša plen ubiti se zaplete v prejico.
Tudi na stonfo se to čuti, venda ni pravi material, iglice skačejo nanj, zapletejo pa se ne.
Vedno poskusite loviti najprej lignjo, je 50% boljša vaba za zobatca, ampak je treba zgodaj vstati, zato sem tudi jaz bolj na iglicah
Tudi na stonfo se to čuti, venda ni pravi material, iglice skačejo nanj, zapletejo pa se ne.
Vedno poskusite loviti najprej lignjo, je 50% boljša vaba za zobatca, ampak je treba zgodaj vstati, zato sem tudi jaz bolj na iglicah
-
drummer123
- Naddesetnik
Se ne splača, sice gre, šance so pa 1:100, prva dva zobatca sem sicer ujel na umetnega lignja Yozuri, ampak je to zgolj slučaj, ne splača se zgubljati časa z umetnimi za lov zobatca, razen če si na področju, kjer je res ogromno zobatcev, vendar takšnih področji v Jadranu ni, oziroma redkokdaj naletiš na takšno situacijo, v takšnih primerih bo pa tudi Vertical jigging zelo uporaben.
Drummer 1234.....si imel pa res dober ulov.
Jaz sem bil v zadnjih 2 mesecih sigurno 5 x v Telaščici in sem ulovil isto kot =0= NIČ.
Sedaj pa grem od petka 20.8.2010 za 10 dni dol in se bom gibal Telaščica-Piškera-Žut.
Se lahko kaj vidimo, da mi daš malo napotkov kako loviti lice....
Prav tako sem bil ta teden od ponedeljka do četrtka na isti relaciji in čista 0 = NULA, no ponoči sem lovil lepe BUGVE ....20 cm. bi jih lahko nalovil koliko bi hotel, drugega pa nič-na panulo in tudi na talni ribolov nič.
Lignja sem ulovil enega in sem lovl 3 noči.....pred 10 dnevi pa 19 kom. v dveh večerih....
Drummer, ali si kupil karto za ribolov v Telaščici? Ali je še po 150 kun/dan.
l.p. Ervin K.
Jaz sem bil v zadnjih 2 mesecih sigurno 5 x v Telaščici in sem ulovil isto kot =0= NIČ.
Sedaj pa grem od petka 20.8.2010 za 10 dni dol in se bom gibal Telaščica-Piškera-Žut.
Se lahko kaj vidimo, da mi daš malo napotkov kako loviti lice....
Prav tako sem bil ta teden od ponedeljka do četrtka na isti relaciji in čista 0 = NULA, no ponoči sem lovil lepe BUGVE ....20 cm. bi jih lahko nalovil koliko bi hotel, drugega pa nič-na panulo in tudi na talni ribolov nič.
Lignja sem ulovil enega in sem lovl 3 noči.....pred 10 dnevi pa 19 kom. v dveh večerih....
Drummer, ali si kupil karto za ribolov v Telaščici? Ali je še po 150 kun/dan.
l.p. Ervin K.
RIBOLOV
Gaso, a je že padlo kaj kapitalnega to leto???
l.p. Ervin
l.p. Ervin
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost