Prikolica-popravilo

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

Prikolica-popravilo

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Sep 16, 2011 18:52

Fantje in dekleta, jaz sem obupal nad navtiko moja denarnica pa še bolj :roll:

Kaj se da nardit v tem primeru ali treba nov aks oziroma profil?

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Prikolica je Ellebi. Kaj lahko dam to komu nardit komplet novo povezavo med kolesi? Al se, da to kupit?

Hvala za nasvete fantje!

Lp, Blaž
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Pe Sep 16, 2011 20:42

pozdravljen... kot vidim je že bilo to varjeno?! lahko bi dal še enkrat poštukat sam mislim da je že materjal čist pregrizlo in bo z časom zopet enako...
bilo bi pametno malo premerit kakšno razdaljo imaš med osjo in probaš poklicat tole http://avtoprikolice.si/index.php?page= ... -prikolice

ali pa direkt pokliči na TPV Brežice tam izdelujejo prikolice za čolne in tud prodajo kakšno rezervno stvarco... in mislim da ne bo nekaj hudo draga!
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Sep 16, 2011 21:00

Ma na obeh straneh je enako varjeno, tako da mislim da je še original tako varjeno.

Ja verjetno bo treba kupit novo torzijo. Če bo use prav jo bom jutri dol pobral torzijo in potem poslikal od bliže kako je narjeno. Ter podal mere, da vidimo kaj se da narditi.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Sep 16, 2011 21:10

Jaz bi to kar v nekaj L ali pa U PROFILOV (DEBELOSTENSKIH) oblekel in prevaril po dolgem in po čez za stroške materiala 20-30 EUR.

Ojačaj s profili koliko se pač da in kjer se da. (Nekdo, ki se pač spozna na varjenje) Pobarvaš in mislim, da bi to moralo držati.
Malo pa prej poravnaj - pocentriraj, da ti ne bo špure vleklo.

Jaz imam osebno prikolico nosilnost 650 kg nova kupljena in ti povem, da so ti materiali ful tanki, da se že pri 651 kg vse zvije :D
Sem jo pa ojačal z profili - zavaril po dolžini akse in vlečne palice - sedaj pa sem že peljal tudi 1300 kg peska :oops: in je vse ostalo ravno. :D

Trpele so samo gume, pa moja denarnica bi če bi me plavi dobli :wink:
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Sep 16, 2011 21:33

Problem je da je akso pri kolesu čist zvilo se je kolo obrnilo navzven in dvomim, da bom lahko to poravnal.

Jaz sem mislu da bi kar nov profil nabavil debelejši in navril gor tisto roko ko pride. Bi bilo najceneje, samo če bi to potem funkcioniralo.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Sep 16, 2011 21:43

Moje mnenje je pač, da si je brez pomena delat stroške za vsak var in novo kupovat.

Res raje razdri, te nič ne stane pol pa tak vidiš, če se da kaj postorit oz. menjat.
Sorry ker govorim kar nekaj na pamet - sicer ne poznam situacije, ker je slikano po delih in se ne vidi celota za lažjo predstavo.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Sep 16, 2011 22:16

to fino naravnaj in ojačaj z dodatnimi profili deleboslojnimi, tisti zlomljen var pa lepo zbrusi kompleto vsega stran in vari samo na kovino in ne na star var!

Bi ta pa znal bolj konkretno svetovat če mi poslikaš eno sliko da se bo videla celota!
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » So Sep 17, 2011 07:53

Ko potegnem dol torzijo bom slikal komplet celo, da se bo vidilo koliko je zvito ter če se da popravit.

Dol jo morm tako ali tako pobrat da bom lahko nesem kakemu majstru za švasat in naravnat, ker sam nisem tolk vešč varjenja :)
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » So Sep 17, 2011 14:57

Evo nove slike:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Evo takole mamo. Torzija je kar zvita in bi treba odrezat na obeh straneh ter uštukat in ojačat.

Kaj obstaja kakšen odpad ali kaj podobnega v italiji, kjer bi jaz probal dobiti od ellebi osovino? Pa jo potem samo ojačam. Verjetno ceneje in manj dela kot pa če tole štukamo in ravnamo.

No če kdo kerga pozna ki bi vedel kje dobiti osovino naj pove prosim :wink:
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Sep 17, 2011 15:15

jaz če bi štukal bi odvil tiste 4 vijake ki držijo pesto in tisto cev dal naredit na novo samo ravno mora zavarit in narediš enake kvadrate z luknjami in nazaj priviješ! jaz sem ti v prvem odgovoru navedel dve firmi ki imajo akse za večino vrst prikolic če si se odločil kupit novo! pokliči in vprašaj! evo še en ki nabavlja osovine Bosal v Krškem http://www.karcsi.net/

lp
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » So Sep 17, 2011 15:23

Ja ni problem cev novo narediti, bom me skrbi kako točno navariti tiste ročke ki je odpadla sedaj in pa tiste nosilčke ki držijo amortizer gor?

Treba verjetno kar veliko dela vložiti noter, da bo točno naštimano.

Bom poklical za osovine firme ki si mi jih podal pa povprašal če imajo kaj na zalogi oziroma če se da dobiti kaj za Ellebi...
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Sep 17, 2011 16:15

ja bi bilo treba kar veliko dela in natančnosti... sicer če bi kak oreng majstor to delal bi ti vštimal v piko! imam enega ki vari in izdeluje prikolice doma ima s.p in bi tud znal porihtati... samo ti je vrjetn predaleč... če hočeš ti posredujem številko... LP
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Sep 17, 2011 21:44

Jaz bi menjal celotno cev, na vogalih PRAVOKOTNO! navariš plošče za vijake.
Premeriš lokacijo amortizerjev (tam po varih dol odrežeš cel U nosilec za amortizer) in privariš na novo osovino.
Za amortizerje ti 5mm ne bo delalo preglavic, ker tako ali tako ima vse lufta levo - desno.
Isto napraviš z tistima dvema komadoma. Prvo natančno preneseš pozicijo na novo osovino nato pa vstran porežeš s stare (ena je že tako dole :D ) .
Oba komada narediš POPOLNOMA enake dolžine.
Po moje ni nič hudega, če bosta malenkost krajša, glede na to, da je na zadnji strani amortizer, katerega pa tudi ni problem premaknit za 1 cm nazaj če je potrebno ( pač nekaj zraven navariš)

Lp Dejan
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Sep 17, 2011 21:48

Aja pa še to !

Tega jaz ne bi popravljal, ker je samo vprašanje časa :wink:

So kar velike luknje in je material že konkretno oslabljen!
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Sep 18, 2011 07:55

Hvala za nasvete. Ja problem je kje dobit dobrega švas majstra. Mam kolega, ki je učasih švasal in ima tudi doma stroje različne za švasat in sem mu pokazal sam pravi da bi raje štukal kot pa na novo delal, ker se boji da ne bo zadel v center te ročke...

Najbolja varianta bi bila dobit kak rabljen še ohranjen model in ga samo dodatno ojačat :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov