Kava
Moderatorji: moderator2, moderator
Prvo zjutraj pred službo, nato eno takoj ko pridem v službo, nato eno po kosilu ob 12h, nato še eno ob 15h in še eno okrog 17-18h preden grem domov in nato še eno zvečer okrog 21-22h. Torej okrog šest. Včasih je že videt ne morem več, ampak, da lahko miselno delam, jo rabim. Včasih, ko se moram v kaj za dalj časa poglobiti je boljš črni čaj.
najboljšo si skuham sam-expresso seveda dve zjutraj pred 7, okli 12 eno in popoldne še eno, mogoče še kakšna umes. Se mi zdi da dobro kavo spiješ na primorskem in v italiji. Ko pridem v kakšno gostilno si jo najraje skuham sam če je možno.
ps. italijani rečejo da dobra kava ima 5M. Mischela-mešanica, macinadosatore-mlinček,machina esspreso-mašina,mano- roka katera kuha,manutenzione-vzdrževanje mašine in čiščenje , to je pet elementov ki morajo bit izpolnjeni za dober espresso in potem še mleko nastopi, ko ti nekdo prevre mleko in je vrelo je kot da piješ topel pir, brez okusa. Mleko mora bit tako toplo da se ga da na hitro spit da se ne opečeš.... drugič še kaj....
ps. italijani rečejo da dobra kava ima 5M. Mischela-mešanica, macinadosatore-mlinček,machina esspreso-mašina,mano- roka katera kuha,manutenzione-vzdrževanje mašine in čiščenje , to je pet elementov ki morajo bit izpolnjeni za dober espresso in potem še mleko nastopi, ko ti nekdo prevre mleko in je vrelo je kot da piješ topel pir, brez okusa. Mleko mora bit tako toplo da se ga da na hitro spit da se ne opečeš.... drugič še kaj....
Ja jz bi se mogu tud ustavti z temi kafeti, doma turška v kafani kava z mrzlim mleko jih pa popijem tudi tja do 10 na dan. Zjutraj obvezno dve oz. dupla porcija okoli 10,00, potem do 13,00 zamenjam itak 5 kafan in se nabere.
Foter je bil isto velik ljubitelj kave a je mel strašno želočno kislino in proti koncu obupne glavobole, pojedel je tablico rupuruta na dan, na koncu smo porajtali da je blo vse od kave, sedaj je kavo čisto odrezal in ni več kisline in ni glavobolov.
Foter je bil isto velik ljubitelj kave a je mel strašno želočno kislino in proti koncu obupne glavobole, pojedel je tablico rupuruta na dan, na koncu smo porajtali da je blo vse od kave, sedaj je kavo čisto odrezal in ni več kisline in ni glavobolov.
Jaz sem pa okrog kave zelo zanimiv potrošnik
v bistvu je tako, če kava je, super, spijem z veseljem. Če kave ni, nič hudega, gremo dalje. Sploh me ni zasvojila v smislu, da ne morem zjutraj zalaufat brez nje ali pa kaj podobnega. Verjetno se to pozna tudi zaradi narave mojega dela, saj sem nenehno na terenu in pri strankah, ki pa so glede kave zelo različnih navad. Torej nimam nekega reda, po katerem bi funkcioniral vsak dan, zato se je tudi navaditi nimam časa.
lp
v bistvu je tako, če kava je, super, spijem z veseljem. Če kave ni, nič hudega, gremo dalje. Sploh me ni zasvojila v smislu, da ne morem zjutraj zalaufat brez nje ali pa kaj podobnega. Verjetno se to pozna tudi zaradi narave mojega dela, saj sem nenehno na terenu in pri strankah, ki pa so glede kave zelo različnih navad. Torej nimam nekega reda, po katerem bi funkcioniral vsak dan, zato se je tudi navaditi nimam časa.
lp
Green to green or red to red, safely go ahead!
Jaz sem tudi prejšnji teden začel z abstinenco glede kave. Še kar šlo je do danes. Ampak danes ni bilo za zdržat. Nizek pritisk, obupno vreme, močan glavobol in sem enostavno moral popoldan eno strest v klun. Jebiga 
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost