Vem za primer ko je nekdo vlil namesto 2T olja doma pripravljeno olje za sončenje (olivc + janževke + orehi). Motor je po 100 m "plovbe" prijel. Kako to vem? Ta pacient sem bil jaz.
2T olje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Sicer uporabljam Quicksilver olje, za mojega Merca 25. Hočem pa povedati, da hranite olje v originalni embalaži.
Vem za primer ko je nekdo vlil namesto 2T olja doma pripravljeno olje za sončenje (olivc + janževke + orehi). Motor je po 100 m "plovbe" prijel. Kako to vem? Ta pacient sem bil jaz.
. Sreča, da je motor preživel saj je kar nekaj ur po tem nabral. Od takrat naprej mešanico vedno pripravljam tik preden grem na čoln. Olje pa točim samo z originalne embalaže, ki jo prazno takoj zavržem. Tako, da do podobne pomote ne more priti. Saj vem večinoma se boste smejali. Prav. Ampak bila je pomota. Po navadi sem nekaj dl olja za vsak slučaj vozil s seboj. Zdaj raje 5l mešanice.
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Bojan5 napisal/-a:Sicer uporabljam Quicksilver olje, za mojega Merca 25. Hočem pa povedati, da hranite olje v originalni embalaži.
Vem za primer ko je nekdo vlil namesto 2T olja doma pripravljeno olje za sončenje (olivc + janževke + orehi). Motor je po 100 m "plovbe" prijel. Kako to vem? Ta pacient sem bil jaz.. Sreča, da je motor preživel saj je kar nekaj ur po tem nabral. Od takrat naprej mešanico vedno pripravljam tik preden grem na čoln. Olje pa točim samo z originalne embalaže, ki jo prazno takoj zavržem. Tako, da do podobne pomote ne more priti. Saj vem večinoma se boste smejali. Prav. Ampak bila je pomota. Po navadi sem nekaj dl olja za vsak slučaj vozil s seboj. Zdaj raje 5l mešanice.
Al nisi prebral in je to naključje al pa je sam fora katere ozadja ne poznam
Marcel. Živijo! Tebi in vsem ostalim 2 taktašem. Opozorilo kako hitro se zaj...š. Ko je debata o olju za 2T motorje sem pač svojo izkušnjo "dal gor". V izogib, da bi se tako banalno kot jaz še kdo zaj...l.
Ps v Pony Expresa sem pa vlival od nitro razredčila do olja, ki je "naredil" 50 kkm v fičku. Pa je reč kar delovala. Verjamem da še.
.
Ps v Pony Expresa sem pa vlival od nitro razredčila do olja, ki je "naredil" 50 kkm v fičku. Pa je reč kar delovala. Verjamem da še.
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Pa saj pony expres je od PUCHA! in ti so imeli kromirane cilindre. Ga mam doma... Kasneje je pa tudi Tomos nekaj čaral vrjetno po njihovih licencah!
Se pa strinjam, da so ti originalni Puchovi cilindri neuničljivi, problem je le ko se začne luščit prevleka iz hardcroma. Pri meni je še vse kot novo, je pa dal motor že veliko skozi.
Se pa strinjam, da so ti originalni Puchovi cilindri neuničljivi, problem je le ko se začne luščit prevleka iz hardcroma. Pri meni je še vse kot novo, je pa dal motor že veliko skozi.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Marcel_Mastnak napisal/-a:Tomos je bil pred Puchom na ROG-ovem okvirjuIn tomos ima res neuničlivo mašinco(tista na jermen) medtem ko danes dobit en dober Puch-ov cilinder je umetnost!
Dej ne strelej buč
Tale mašina je svetlobna leta pred najnovejšo tomosovo

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov