Charter

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

gorenc22
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » Pe Jul 02, 2010 12:06

pozdrav vsem!

Marchi: Bilo je super, edin vreme je bilo tiste dni bolj slabo ( precej vetra 25+, in dežžž...).
Za 500€ ( 4 dni) smo dobili elan 344, 1 leto staro, praktično nova. Čez elan yachitng nobene pripombe, vsi prijazni, zaradi slabe vremena so nam podaljšali check out celo do 16h... Barka vredu, brez problemov. Če se lahko malo pohvalim, smo jo naterali do 7.7k, po gps je na trenutke pokazalo tudi čez 8k ( z jadri se razume...)

LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 15, 2011 10:45

Za letošnjo sezono pravijo, da z bookingi kaže bolje, tako da cene ne bodo kaj dosti padle. Lani je veliko pobrala Južna Afrika.
Gregorius2000
Poddesetnik

Najem jadrnice iz Izole ali Portoroža

OdgovorNapisal/-a Gregorius2000 » Ne Mar 20, 2011 11:51

Ali mi lahko nekdo predlaga pri komu najeti jadrnico na slovenski obali (Izola, Portorož).

Hvala!!!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Mar 20, 2011 12:51

kapitan Jack
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a kapitan Jack » To Okt 11, 2011 13:12

todela napisal/-a:pozdravljen,

se strinjam s svojimi predhodniki, kar so napisali, chartiramo ze vrsto let in ne vedno pri istem charterju,zelo pomembno je da se znas oz. se hoces pogajat pridemo tudi cez 30% popusta + razne ugodnosti kot so: oprosceni placila transit log 100 eur, zunanji motor 50-80 eur teden, brezplacen spinaker 90 eur teden in se kaj bi se naslo, to so pomembni stroski kateri ti mocno podrazijo jadranje. Vse to pisem za majsko in septembrsko jadranje. Po letih chartiranja smo nasli charter, kateri nam poleg vsega nastetega da na vsako barko mobilni telefon njihov, da jih poklicemo na nihove stroske oz. ce nas je vec bark se lahko klicemo med sabo, saj vsi vemo kaksna je stvar z VHF postajami in kanali, sicer imamo vklopljeno vendar bolj na potiho, ce imas brezlacni mobilnik, ki lovi skoraj povsod. Se ena pomembna stvar, ki nam jo omogoca je ta da zadnja leta placujemo zavarovanje kavcije 120 eur na barko in ce delis s 6 je to zanemarljiv znesek v primerjavi s tem da ti ode 1500 eur kavcije...to pomeni da placamo 120 eur, katere ne dobimo nazaj v nobenem primeru tudi ce je z barko vse ok,ce pa ni smo samo ob 120 eur, ce je to kak razbit kozarec ali izgubljen vinc smo bolj na minusu, ce ja pa barka nasedla oz.podrgnjena, strgana jadra, poskodovan inventar...seveda se zgodi tega se ne pocne namerno, v tem primeru smo v krepkem plusu :)...
Lep pozdrav...

zanima me ali imajo vsi charterji možnost zavarovanja kavcije?
Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Če Okt 13, 2011 20:08

Fantje, sam od Event yachtinga bežite kolkr vas noge nesejo... drugač so pa vsi čarteristi kar v redu, jaz nikoli nisem imel nobenih težav, pa rentam že 15 let ...če pa kaj zgubiš , npr. boje, se pa to mora plačati, itak ...
kapitan Jack
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a kapitan Jack » Če Okt 27, 2011 20:55

mi lahko kdo svetuje: kje in kako naj zavarujem kavcijo :o
mv112
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mv112 » Po Feb 06, 2012 11:27

Pozdravljeni, ločiti je treba čarterista kot so elan yachting, torrete ... in agenti (hinco, bizzone)ki posredujejo.
Ker je nekdo že omenil torrete iz zadra pa lahko rečem da so jadrnice ZELO slabo vzdrževane (kar sem jih videl v marini). Sam sem imel nešteto problemov od tega da mi ni delala nobena navigacijska luč, do blokiranega menjalnika in še in še. Drugače pa sem videl že marsikaj od 10let stare jadrnice ki je bila tip top, pa do 1 leto stare jadrnice ki je bla totalno zjahana, tako da je težko bit pameten. Med sezono pa je še problem, ko imajo čarteristi za pregledat v 8 urah 20 bark in probleme sanirat tako da ...

Imam pa vprašanje, kako je z najemom v okolici dubrovnika z dovoljenjem za vplutje v črno goro. Ali ima kdo že iskušnje?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Feb 06, 2012 12:39

No, ce lih omenjas, tudi mi smo imeli lani jeseni dokaj slabo izkusnjo s Torette iz Zadra. Zamuda pri prevzemu (vseh bark tisti dan), potem barka ne vzge, pridejo menjat akumulator, nic..starter. Rekli da menjajo do vecera (itak smo bili prepozni za izplutje), prisli po dalmatinsko sele zjutraj. Ostale stvari (razen kot obicajno do sedaj na charterjih avtopilota) so se kar delovale, je pa manjkal kak kos opreme iz popisa ze za zacetku ampak nic bistvenega. Skratka, prvic in zadnjic pri njih najeli.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Feb 07, 2012 15:09

hrošč napisal/-a:No, ce lih omenjas, tudi mi smo imeli lani jeseni dokaj slabo izkusnjo s Torette iz Zadra. Zamuda pri prevzemu (vseh bark tisti dan), potem barka ne vzge, pridejo menjat akumulator, nic..starter. Rekli da menjajo do vecera (itak smo bili prepozni za izplutje), prisli po dalmatinsko sele zjutraj. Ostale stvari (razen kot obicajno do sedaj na charterjih avtopilota) so se kar delovale, je pa manjkal kak kos opreme iz popisa ze za zacetku ampak nic bistvenega. Skratka, prvic in zadnjic pri njih najeli.

Oprosti hrošč a jaz bi takega pretepel. Ni način, vem, a drugače si pač ne znam pomagat (sploh, ko mi poide PROZAC).
todela
Višji vodnik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a todela » Če Feb 09, 2012 12:00

kapitan Jack napisal/-a:
todela napisal/-a:pozdravljen,

se strinjam s svojimi predhodniki, kar so napisali, chartiramo ze vrsto let in ne vedno pri istem charterju,zelo pomembno je da se znas oz. se hoces pogajat pridemo tudi cez 30% popusta + razne ugodnosti kot so: oprosceni placila transit log 100 eur, zunanji motor 50-80 eur teden, brezplacen spinaker 90 eur teden in se kaj bi se naslo, to so pomembni stroski kateri ti mocno podrazijo jadranje. Vse to pisem za majsko in septembrsko jadranje. Po letih chartiranja smo nasli charter, kateri nam poleg vsega nastetega da na vsako barko mobilni telefon njihov, da jih poklicemo na nihove stroske oz. ce nas je vec bark se lahko klicemo med sabo, saj vsi vemo kaksna je stvar z VHF postajami in kanali, sicer imamo vklopljeno vendar bolj na potiho, ce imas brezlacni mobilnik, ki lovi skoraj povsod. Se ena pomembna stvar, ki nam jo omogoca je ta da zadnja leta placujemo zavarovanje kavcije 120 eur na barko in ce delis s 6 je to zanemarljiv znesek v primerjavi s tem da ti ode 1500 eur kavcije...to pomeni da placamo 120 eur, katere ne dobimo nazaj v nobenem primeru tudi ce je z barko vse ok,ce pa ni smo samo ob 120 eur, ce je to kak razbit kozarec ali izgubljen vinc smo bolj na minusu, ce ja pa barka nasedla oz.podrgnjena, strgana jadra, poskodovan inventar...seveda se zgodi tega se ne pocne namerno, v tem primeru smo v krepkem plusu :)...
Lep pozdrav...

zanima me ali imajo vsi charterji možnost zavarovanja kavcije?

pozna,ampak vseeno....ne na žalost nimajo vsi charterji te moznosti oz.je ne ponujajo...lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Feb 09, 2012 15:05

@al: Je kar zavrelo v piskru, a tokrat nisem bil jaz skiper in se nisem mesal v te zadeve.

Glede zavarovanja kavcije pa ne vem tocno v cem je fora. Meni so pri Aba Vela Split glede tega odgovorili, da njihova zavarovalnica zal (se) ne ponuja zavarovanja kavcije. Tako da je ocitno odvisno od tega, ali pa je bil to le izgovor, nevem.
adriaticsailor
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a adriaticsailor » Pe Feb 10, 2012 21:54

Zavarovanje kavcije ne držijo vsi charterji. Zgleda, da jim ne ustreza najbolj. Tudi tisti, ki imajo to opcijo, se občasno namršijo, ko jim omeniš zavarovanje kavcije!

Hrošč: Tudi jaz sem imel slabe izkušnje s torete. Tvoj kolega je moral imet kar živce! Jaz pri njih ne najemam več.

LP
mv112
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mv112 » Po Feb 27, 2012 13:22

Kako je z najemom v okolici dubrovnika, z dovoljenjem za vplutje v črno goro. Ali ima kdo že iskušnje? Kot sem razumel, je večina jadrnic zavarovana in registrirana samo za plutje po hrvaškem.
kili02
Naddesetnik
Kraj: Tržič
Kontakt:

najem

OdgovorNapisal/-a kili02 » So Mar 09, 2013 14:37

V kolikor kdo odda (na črno ali belo :roll: ) svojo jadrnico med 9 in 11m za teden, dva, naj se javi na zasebno.
Na jadrnico greva le jaz in partnerica in prepričan sem da sva zaupanja vredna tudi privatne jadrnice, vrneva jo očiščeno in oprano, vsaj tako če ne v boljšem stanju kot sva jo dobila.
Najraje bi jo najela nekje v srednji dalmaciji.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov