Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 06, 2008 22:45

Ja, se zagotovo strinjam, da je treba čimveč civilizacijske navlake pustiti doma. Samo, sem pa "techno fen", tako da si ne morem pomagat, da ne bi uporabljal Aladina, ki ti napove veter "po meri". Tudi za morjeplovce velja eno sveto pravilo, preveri vremensko napoved, preden se odpraviš na morje. Si pa težko predstavljam, da bom čakal na hreščeče napovedi, ki se rolajo na vhfu. Sodobne komunikacije pač, hitreje, bolje, natančneje, zaneslivejše.
Sam uporabljam tudi gps in ne klasičnih kart, ne računam kursov, čeprav sem jih imel na izpitu, ampak se čudim, kaj tehnika danes zmore. Npr. GPS mi nariše praktično vsak kamenček, ki je pomemben za morjeplovce. To jaz povezujem z varnostjo in ne kot napad na klasiko. Isto je z e-vremenom ipd. Hawk!
Marchi
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Jun 21, 2008 15:34

Danes sem kupil Simpa start paket za 100 hrk, dobiš sim kartico in številko, ter postaneš uporabnik t mobila. V naši marini imamo hot spot točko in me internet stane 10hrk za 15 minut.
lpg
https://medisken.si
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Avg 10, 2008 09:21

jaz sem tudi kupo start paket za 700 kun s kartico imam pa že v ceni 100 kun 100 kun je 100 m prenosa ful vredu in po vseh otokih do lastova je signal vredu v glavnem kjer koli sem bil je šlo edino dva dni so imali probleme pa sem počakal
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Ne Avg 10, 2008 10:10

gobbi napisal/-a:jaz sem tudi kupo start paket za 700 kun s kartico imam pa že v ceni 100 kun 100 kun je 100 m prenosa ful vredu in po vseh otokih do lastova je signal vredu v glavnem kjer koli sem bil je šlo edino dva dni so imali probleme pa sem počakal

kje si jo pa kupil? Na Hrvaškem, vem, ampak kje to prodajajo?

Kaj pa je v teh 700 kunah, poleg 100 kun surfanja?

Jaz sem namreč ugotovila, da preko bluetootha in pa hot spota je en :evil: , ker ne lovi nikjer kot samo v marini v Šimunih. Do Kornatov nisem našla ene marine, v kateri bi lovilo. Vsaj v teh ne, v katerih smo se vezali ne.
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Avg 10, 2008 10:46

Hot spot dela v glavnem v vseh aci marinah pa v bolših hotel , ta paket ki ga imam jaz pa kupiš v vseh t mobile centrih en je v Zadru za ostale pa nevem. V paketu pa je usb prilkjuček z čitalcem za sim kartico in sim kartica z katero lahko samo srfaš z njo negre klicat.
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Ne Avg 10, 2008 14:12

gobbi napisal/-a:Hot spot dela v glavnem v vseh aci marinah pa v bolših hotel , ta paket ki ga imam jaz pa kupiš v vseh t mobile centrih en je v Zadru za ostale pa nevem. V paketu pa je usb prilkjuček z čitalcem za sim kartico in sim kartica z katero lahko samo srfaš z njo negre klicat.

Meni recimo hot spot na Žutu, kjer je tudi aci marina, ni lovil. Pa še kje ne.

Bom res morala tole kupiti. Mislim, da se dobi tudi na pošti na Pagu, vsaj zadnjič je bilo nekaj govora.

Še tole....koliko časa pa lahko surfaš za koliko kun?

Gobbi, hvala! Zelo si prijazen! :wink:
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Avg 10, 2008 19:46

Moja je vsak dan 21 dni gledala emaile in jih je deobila kr kakih 20 na dan pa vsaki dan sma gledala malo po internetu barke pa je porabla 80 kun 20 jih se mama za naslednih 14 dni
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Ne Avg 10, 2008 20:18

Hvala, Gobbi!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Avg 10, 2008 20:47

Pozdravljena Alfabeta, jaz sem na Pagu kupil simpa start paket na avtobusni postaji v Novalji (nasproti trgovinskega centra Novalis, na vrhu pri semaforju) kjer je T mobilova in Vipova trgovina, je pa prodajalec en čuden tič, saj meni prvič sploh ni hotel prodati te kartice in mi je nalagal češ da kradem nek internet signal in podobno, tip sploh ne ve kaj je Hot spot točka-kreten, šele drugič ko sem prišel s sprintanim listom T mobilove internetne strani, mi je nesramno vrgel kartico na pult. Sploh ne vem kaj je kreten hotel. Ne se mu pustit zajebavat.
lpg
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Ne Avg 10, 2008 20:51

gregor.n napisal/-a:Pozdravljena Alfabeta, jaz sem na Pagu kupil simpa start paket na avtobusni postaji v Novalji (nasproti trgovinskega centra Novalis, na vrhu pri semaforju) kjer je T mobilova in Vipova trgovina, je pa prodajalec en čuden tič, saj meni prvič sploh ni hotel prodati te kartice in mi je nalagal češ da kradem nek internet signal in podobno, tip sploh ne ve kaj je Hot spot točka-kreten, šele drugič ko sem prišel s sprintanim listom T mobilove internetne strani, mi je nesramno vrgel kartico na pult. Sploh ne vem kaj je kreten hotel. Ne se mu pustit zajebavat.
lpg

O, hvala! To pomeni,da potrebujem s seboj bojno opremo :wink: , minico in dekolte :lol:
Bom šla v petek tja, pa da vidimo. 100x hvala za info!

P.S: kje pa imaš ti parkirano svojo Bavario? Če ni skrivnost, no. :wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Avg 10, 2008 20:55

V petek bom tudi jaz dol (ACI ŠImuni), če bo treba ga prebutamo skupaj, ha,ha
lpg
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Ne Avg 10, 2008 21:00

gregor.n napisal/-a:V petek bom tudi jaz dol (ACI ŠImuni), če bo treba ga prebutamo skupaj, ha,ha
lpg

čak, sam mal. A zdej sva pa celo iz iste marine al kako?!?! Potem si ti, tm nekje okoli veza 170? Tam vem, da je ena Bavaria okol 27-ke?
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Avg 11, 2008 13:44

Čaki v bojni opremi lahko prideš tudi k meni na murter :D
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Po Avg 11, 2008 19:52

gobbi napisal/-a:Čaki v bojni opremi lahko prideš tudi k meni na murter :D

:lol: :lol: :lol: , pa otroke s seboj pripeljem? Jih imam vedno seboj na morju :lol: 8)
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Avg 11, 2008 20:58

jaz tudi ni problema pa se starega pripelji se bomo spoznali in kakšnega spili otroci pa se bojo igrali

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta