Spremembe v slo firmah povezanih z navtiko

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Mar 20, 2012 18:35

Kolikor mi je poznano, podjetje ZABEO MARE lepo posluje v Italiji (Venezia).
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Mar 20, 2012 19:05

Baufix napisal/-a:Kolikor mi je poznano, podjetje ZABEO MARE lepo posluje v Italiji (Venezia).

Ja pri nas pa Obsenica mrzlično išče tiste, ki jih je nafukal, da jim vrne pokraden denar
:roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Mar 20, 2012 19:10

http://www.zabeomare.it/zab/

To, kar pa tukaj pišete, pa je verjetno namenjeno gospodu, ki je pred leti v Izoli posloval kot zastopnik omenjene firme.
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » Sr Mar 21, 2012 18:49

v teh temah bi nekaj dodal
pač moje izkušnje
nabavim nov propeler v eni znani firmi za okroglih 252 €, potem pa sodelavec nabavi za sebe in še hkrati za mene nekje drugje pri drugem cenejšem dobavitlu
zanimivo, celih 100€ sem plačal za identični rezervni propeler,
saj vem da je normalni in pošteno kupovat pri uradnem dobavitelju v slo, samo razlika v ceni 100 € proti 252 € je pa kr nekaj
to je 100l goriva, s tem pa se jaz že nekaj časa vozim :?
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Sr Mar 21, 2012 18:58

jadralec-mihy napisal/-a:v teh temah bi nekaj dodal
pač moje izkušnje
nabavim nov propeler v eni znani firmi za okroglih 252 €, potem pa sodelavec nabavi za sebe in še hkrati za mene nekje drugje pri drugem cenejšem dobavitlu
zanimivo, celih 100€ sem plačal za identični rezervni propeler,
saj vem da je normalni in pošteno kupovat pri uradnem dobavitelju v slo, samo razlika v ceni 100 € proti 252 € je pa kr nekaj
to je 100l goriva, s tem pa se jaz že nekaj časa vozim :?

Si kupil identičnega ali enakega? Je pa res da se cene lahko tako močno razlikujejo od prodajalca do prodajalca, odvisno kakšne marže si vsak prilasti.

Poznam pa primer ko je možakar kupil nadomestne v Sloveniji, pa so bili še vedno ceneje kot v Italiji-Trst, pa so mu tam dali celih 35% popusta...:) Pametno se je pozanimat kje kupovat, še preden kaj kupiš...:)
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » Sr Mar 21, 2012 20:05

kupil enakega od istega proizvajalca
ne bi pa govoril o imenih ker se mi ne zdi fer
je pa res sem ga dobil v 1 tednu pri nas, po drugi poti pa čakal 3 tedne
tudi čas je denar
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Sr Mar 21, 2012 20:15

Morda ne bi bilo nič narobe, če bi povedal samo tistega ugodnejšega.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 21, 2012 21:11

Lej sorry, samo tole z 252 EUR in 100 EUR je meni smešno in skrajno neresno!!! Takega rabata nima nihče! No ja, ali pa si je nekdo zamislil tako ceno, v kar pa MOČNO dvomim!

Tudi jaz kdaj kupim kaj iz tujine, vendar to nikoli ni bilo več kot recimo 20% ceneje v najbolj ekstremnih zadevah.

Kot drugo pa, kar je izpostavil Bojan11. Ne nasedat samo popustom, ki vam jih v Italiji dostikrat poklonijo... Sicer izgleda super cena, potem pa vidiš, da ni čisto tako. Kupiš 4 litrsko kanto olja v Trstu s 30% popusta, ves srečen, potem pa vidiš npr. v Lotos marin to isto kanto brez kakršnegakoli popusta še za 1,50 EUR ceneje... Takrat se pa počutiš nategnjen, vsaj jaz! In ni bilo samo enkrat tako... :(
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Jan 17, 2013 12:24

Ali so pri Lotos marin vzeli konec, ali imajo le kakšen daljši kolektivni dopust??

Sem jih kontaktiral na mail, klical 3x pa nič??
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Če Jan 17, 2013 13:35

Glede na njihov odnos bi rekel, da se požvižgajo. Ne kritiziram rad ter vem, da na splošno premalo krat hvalimo in prevečrat kritiziramo, vendar v Lotos Marine sem bil že večrat zelo razočaran. Praktično odslovljen.
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Jan 17, 2013 13:51

[quote="admin"]Lej sorry, samo tole z 252 EUR in 100 EUR je meni smešno in skrajno neresno!!! Takega rabata nima nihče! No ja, ali pa si je nekdo zamislil tako ceno, v kar pa MOČNO dvomim!

lahko ima če je bila nabavna 0 eur - pet minut straha :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Jan 17, 2013 15:03

jadralec-mihy napisal/-a:kupil enakega od istega proizvajalca
ne bi pa govoril o imenih,ker se mi ne zdi fer

Kaj tukaj ni fer ???
Oni pač prodajajo za 250 eu,in če jim uspe prodat za toliko super !
Če pa si ti tak butec, da kupiš za 250eu pa oni niso nič krivi ,ampak so fer, saj so ti prej povedali številko, le ti si neumen :) da si tam kupil !

Če dobiš nekje za 100eu je pa toliko bolje... nekdo se je odločil, da bo pač prodajal za toliko, zopet fer, in ti pač nisi butec, ker si prej preveril še drugje in si kupil ceneje !

pač kot pravi bimmer, preveč kritiziramo ! Če bi rabil robo na lošinju takoj, bi pa plačal 500eu ;) pa bi bil vesel,ker ti ni ušla sezona ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Jan 17, 2013 15:24

Stal napisal/-a:
al napisal/-a:Danes sta se dosti po forumu smukala Stal im jucca-nautica (nov uporabnik). Sem mislil, da bosta kaj dodala...

Smukala?? na forumu sem redno, ampak se mi ne zdi, da bi moral karkoli dodajati. O Stalu je bolj ali manj vse znano, o Yucci naj piše Yucca.
Moje mnenje o cenah in o konkurenčnosti na tržišču je bilo že nakajkrat podano ampak sem ugotovil, da o tem nima smisla zgubljati besed. Žal včasih cenovno ne moremo konkurirati internetni ponudi (še enkrat poudarjam VČASIH) ampak tako pač je. Kupci so takšni in drugačni, nekateri cenijo podporo in to, da se z njimi ukvarjaš, drugi spet ti ukradejo dve uri časa in potem, ko jim vse dobro razložiš in vse pokažeš kupijo (ceneje?) na internetu. Ponavadi kasneje pridejo še po slovenska navodila ali uveljavljanje garancije... :lol:
Lp
M.

Pri Stalu pa res nimamo kaj za grajat... ponudba, zalgoa, povpraševanja in odgovori preko spleta. Vse štima..

Aja... edino pred dnevi sem dobil ponudbo za nek izdelek in sem opazil, da imajo še vedno osnovni kapital podjetja v SIT, kar je že nekaj let preteklost in je bilo obvezno spremenit.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov