Glastron175,motor Volvo 3.0 GL/SX l2005

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

snakexxx
Naddesetnik

Glastron175,motor Volvo 3.0 GL/SX l2005

OdgovorNapisal/-a snakexxx » Sr Mar 28, 2012 02:04

Pozdravljeni mornarji,

zanima me vaše mnenje ,saj sem pred težko odločivijo naj grem v nakup ali ne. :D
Ali mi lahko en pove po domače kakšne tezave naj pričakujem z motorjem v prihodnje in koliko me bo to stalo vsaj okvirno. :? V oglasu na mornarju piše :
Glastron 175 MX Bowrider, letnik 2005,motor Volvo 3.0 GL/SX,odlično ohranjen,narejen servis,menjan izpušni kolektor, menjane gumi manšete,menjan impeler. motor ima 200 ur
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=120889

Lastnik ki je tudi mehanik pravi da da tudi nekaj ur garancije in ker nisem mehanik res ne vem kaj gre lahko vse še narobe. Načeloma se je pa prepozno menjalo izpušni kolektor zato se je tudi pokvaril k je vse zalilo al karkoli se že zgodi??.Kaj to pomeni, če ga je zalilo in ali je zdej ko je vse to menjano ok za nekaj časa ?
Ali je cena primerna ?
Hvala za nasvet
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 28, 2012 14:10

Cena je primerna!
Kako je kolektor v tako kratkem času prepihal mi ni jasno oziroma mi je jasno in vse govori na to, da lastnik čolni NI vzdrževal... Verjetno ni bil ravno v morju 365 dni in ko ga je dal na suho, ga seveda ni opral, kaj šele konzerviral...
Sedaj, ko je vse porihtano nazaj bi moralo biti OK, je pa vprašanje, kaj bo z motorjem, če je bila v njem morska voda... Če ti da 10 dni garancije, potem kupi! Če ti je ne bo hotel dati, potem teci stran!
Nazadnje spremenil admin, dne Sr Mar 28, 2012 14:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Sr Mar 28, 2012 14:21

Čoln je OK, tudi motor, si lahko brez skrbi.
snakexxx
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a snakexxx » Sr Mar 28, 2012 17:15

hvala za odgovor.
Čoln je očitno kupil oziroma vzeli v račun zariban tko da ga je poštimal in sedaj se kao prodaja ... recimo da naj bi bilo tako...
Pravi da da 20 ur garancije? hmm je to ok al je to lih tok da neki da, ker verjetno 20 ur bo pa šlo pr 60 ih bo pa ze problem ? Pa še zanima me ali lahko jst to kje fizično vidm da je res nov kolektor in da ni not recimo od kakega starega motorja ki ga je po možnosti leto dve prej zamenjal kot pa ta prejsnji lastnik in bom na koncu moral celo vajo ponoviti ze čez leto max dve leti.

Kaj se zgodi ko motor zariba in recimo da je šlo vse najslabs pa še voda prišla not ?? Zdej sem namrec na ZS dobil od enega prijaznega mornarja sporočilo:
Motor na njegovem je bil zariban, blok je sedaj od merca gor, pobarvan na rdeče

Kaj mi zdej še ta blok omenja? verjetno zato da bi mi nekaj povedal jst pa ne stekam kaj ? res nimam pojma tko da nobenmu nič ne zamerim če kaj več napiše. Kaj ima zdej tuki še blok zravn ? ja in kaj če je prebarvan na rdečo ? A to pomeni da ko je zaribal je še blok šel v maloro ? :?: :?:
Se opravičujem za neumna vprašanja samo men je to res deveta dežela.

Admin ti si pa itak faca k vse veš :)

Še enkrat hvala
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Mar 28, 2012 17:25

Glede na to da nimaš pojma, nič hudega se boš že naučil, samo date ne bi šola preveč stala vzami se seboj kakšnega strokovnjaka morda tudi na forumu koga ki se spozna jih je kar nekaj daj mu 50 eur za uslugo pa tudi če jih skadiš kot da se zaj...
Povej kje je barka morda je kakšen strokovnjak v bližini tebe.
LP
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Mar 28, 2012 17:30

Čoln je slikan v Yucci in verjetno ga prdaja njihov pogodben mahanik. Mene nakup ne bi skrbel, še posebej zato, ker naj bi bil menjan tudi blok motorja.
To pomeni, da je bilo vse razstavljeno in očiščeno, podmazano in je povsem vseeno od katerega motorja je blok. Štrihan je pa zato, ker je bil prej črn in so ga pač pihnil na rdeče, da je vse isto. 20ur garancije sploh ni malo! V tem času se ti bodo pokazale vse morebitne napake!
snakexxx
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a snakexxx » Sr Mar 28, 2012 17:34

Točno tako . Čoln je pred yucco in je od njihovega mehanika.

Sem se danes že trikrat premisllil he he

Aha fino če je tako sem že bližje nakupu.

Res hvala , sej ne vem kaj naj bi si mislil brez vašega mnenja.

lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 28, 2012 18:37

Slika
Takole pa zgleda...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Sr Mar 28, 2012 21:10

če ti je čoln všeč za ta denar z prikolo in novim motorjem nimaš skoraj kaj razmišljati!
..razen seveda:zavarovanje,plovno,privez in polnooooo bencina:)

Lp.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 28, 2012 21:48

Če je menjan tudi blok, potem je zadeva tip-top in nimaš kaj pomišljat! Vode v tem motorju ni bilo, to je očitno bilo v starem, ki ga ni več v čolnu.. Torej v napad... :wink:
20 ur garancije je pa pošteno! Če je kaj narobe, bo itak odpovedalo po 5 urah priganjanja, če pa je vse OK, pa lahko crkne karkoli kadarkoli. Z garancijo ali brez, pa saj to itak vsi vemo...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot], MKN in 11 gostov