Four wins H180

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

darko
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a darko » Po Avg 11, 2008 10:36

Pozdravljeni! Sem nov na forumu in bi se rad vmešal v debato. Letos sem kupil H180! Zaenkrat brez pripomb! z njim sem zelo zadovoljen! Zato ga priporočam!
pohorc
Poddesetnik
Kraj: MARIBOR

OdgovorNapisal/-a pohorc » So Avg 16, 2008 11:18

Pozdrav vsem pomorščakom.Sem gledal tudi regala 1900,pa se mi ni dopado motor,ker je Mccruiser.S kom sem se pogovarjal,je imel neke probleme z njim.Pa se vecji pozeruhi so baje.Darkota bi vprasal,s cim ga je h180 preprical?kaki je motor?kaka je poraba?Si ga uvozil?mas original prikolico,ali homologirano?kaj vse imas od opreme?kje si ga kupil?LP
Pozdrav.Sem cisto nov na vodi,ne vem nič o navtiki,sem pa zagret za novi four wins h180,ki ima motor Volvo penta 135km.Od iskusenih mornarjev bi rad slisal mnenje o tem čolnu(razmerje cena-kvaliteta) glede na ostale znamke v tem segmentu.Hvala za nasvet
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » So Avg 16, 2008 20:42

Citat Admina."V tem velikostnem razredu imaš vsaj enih 8 proizvajalcev, nekateri so malce dražji, drugi cenejši... Je pa vse "tam-tam".
Tako pravi admin in ima prav!
Pohorc, ker si nov, kot sam praviš, se malo osebno posvetuj z Administratirjem, gotovo je odličen poznavalec čolnov in morja kot še nekateri na foromu in vem, da ti bo pošteno svetoval in ta nasvet velja resno upoštevati!
"Dober nasvet je zlato"!!!!
"Dalmatino povišču pritrujena"
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Avg 16, 2008 22:52

Jaz bi tukaj rekel takole: kogar koli poznam, ki je kupil novo barko, je bilo vedno neko sranje. Kolega je dobesedno "beračil", da je rešil svojo barko. kupil jadrnico, z računico rentanja in odplačevanja dolga, pa kaj, ko je po 10-ih dneh crknila noga (prav ste slišali, Z noga na jadrnici). Seveda so mu priznali reklamacijo, brez problema, ampak po prodajnih pogojih je bil rok za odpravo napak 90 dni, pa je že bil september. Lepo se je obrisal pod nosom za prihodek iz čarterja, plačal vez v marini in gledal jadrnico iz kopnega.
Osebno še nisem kupil novega plovila. Če na plovilu po dveh, treh letih ni večjih težav, bo OK tudi naprej. Vprašanje je samo, ali je redno in pravilno servisirano in konzervirano. Potem bojazni ni!
debitel
Kapitan
Kraj: Usa
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a debitel » Ne Avg 17, 2008 11:15

Vidm, da sem bil omenjen,

Moj nasvet je, kupi kakšno leto do dve star čoln. Sicer imam sam dobro izkušnjo z novim, čeprav je bilo nekaj malega pomanjkljivosti, še zdaleč pa ne problemov kot pri nuovolariju, hvala bogu. Zaenkrat ima najin čolniček cca. 90 ur in deluje brezhibno. Ga pa morda prodajava in iščeva večjega, hehe....

Sam sem pa pri nakupu in uvozu upošteval, da bo z garancijo bolj štala, razen za motor, in sem pripravljen tudi na to. Je pa razlika v ceni tako velika, da bi po moje lahko zakrpali ves trup, pa še nebi bil na istem.

ČE pa boš rabil kakšno pomoč, pa le povej, na forumu je kar nekaj pregnanih mačkov, ki ti znajo zelo dobro pomagati.

Veliko sreče.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Avg 17, 2008 14:54

Kot sem razumel Pohorca, se je odločil kupiti nov čoln, zanima pa ga glede na konkurenco ali se je pravilno odločil ali ne. Danes je v svetu pač tako, da se vrhunski izdelki v malenkostih razlikujejo drug od drugega. Le od kupca je odvisno za katerega se bo odločil. Pri čolnih tako odločajo plovne lastnosti, motor, oprema in ne vem kaj še vse.

Kar pa se tiče odločitev ali novega ali starega, se sam odločam za stare modele, seveda pa je potrebno dobro pregledati dejansko stanje čolna. Nekoč mi je šef neke velike čarterske firme dejal, da morajo vsako jadrnico, ki jo kupijo za čarter eno leto popravljati, da je nato povsem intaktna. Seveda o vsem tem odloča tudi denar. Vsi si pač ne morejo privoščiti nove barke v stotisočih EU, pa vseeno uživajo in plujejo v rabljenih barkah. :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 18, 2008 00:53

Pohorc:
Samo glede motorja... Tisti, ki so ti rekli to o MeeCruiserju, sem prepričan, da od blizu nikoli v življenju še niso videli ne Volvo in ne MerCruiser motorja, kaj šele, da bi z njim pluli... Da ne bomo preveč zavili v temo o motorju, si malo preglej po forumu. Samo na brzino, motorja sta popolnoma enaka, istega proizvajalca, razlika je le v barvi! Če pa zaradi črne barve namesto rdeče MerCruiser kuri več, potem pa res ne razumem več fizike.

LP
darko
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a darko » Če Avg 21, 2008 08:03

Iz mojih izkušenj glede H180 ti povem, da me je prepričala cena in kvaliteta. Je pa očitna razlika med prejšnjim čolnom (Rio 500 +yamaha 50 2t). Prikolico imam nehomologirano, ker bo čoln stacioniran na Hrvaškem. Poraba po moji oceni (normana vožnja) je dejansko okoli 15 l/h. Čoln pa sem kupil pri As boats. Predlagam pa ti, da obvezno vzameš kopalno ploščad ter bimini top.
darko
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a darko » Če Avg 21, 2008 08:07

ja motor je volvo penta 135, zastava usa, mp3 radio, bimini, kopalna ploščad
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Če Avg 21, 2008 09:40

Tudi sam sem mnenja, da je za novinca na vodi pametneje, če kupuje nov čoln. Ker še ne pozna zadev in je verjetno laže uveljavljat garancijo.

Sam sicer vedno kupujem rabljene zadeve, vendar se nanje še kar spoznam. Tako gre.
Druga varianta pa je tudi nakup rabljenega ampak je treba biti dober pri oceni ljudi - prodajalca. Z nekaj poznavanja ljudi boste našli prodajalca, ki vas bo naučil kup stvari, svetoval pri opremi in še prodal dobro barko.

Dodatek: pazite pri opremi, ki jo trgovci ponujajo zraven plovila! SIdra so skoraj vedno neustrezna (premajhna & prelahka), vrvi pogosto napačne in dostikrat tudi bokobrani premajhni, da bi vam lahko koristili v kakšni bolj zoprni situaciji.
Nazadnje spremenil Rok-11, dne Če Avg 21, 2008 12:26, skupaj popravljeno 1 krat.
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Če Avg 21, 2008 10:19

Ko so Henriya FORDA vprašali kateri avto je najboljši na svetu je odgovoril: "NOV!"

Prepričan sem, da to velja tudi za plovila, seveda ne upoštevajč ceno oziroma možnost nakupa.
samo morje !
darko
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a darko » Če Avg 21, 2008 13:16

rok-11 se strinjam s tabo....
pohorc
Poddesetnik
Kraj: MARIBOR

OdgovorNapisal/-a pohorc » Ne Avg 24, 2008 22:01

Pri as boat dela moj bivsi sodelavec,pa sem se odlocil,da bom coln kupil tam.Mislim,da mi je kar dobro svetoval vse skupaj.Vzel sem H180 z kopalno ploscadjo,polico za soncenje,mini tendo,6kg sidro,resilne jopice,vrvi....Bo tudi pod usa zastavo,ker bo na hrvaskem in z original prikolico.Hvala za vse nasvete.Vsem skupaj zelim cim vec uzitkov na vodi.
Pozdrav.Sem cisto nov na vodi,ne vem nič o navtiki,sem pa zagret za novi four wins h180,ki ima motor Volvo penta 135km.Od iskusenih mornarjev bi rad slisal mnenje o tem čolnu(razmerje cena-kvaliteta) glede na ostale znamke v tem segmentu.Hvala za nasvet
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Avg 26, 2008 12:28

Samo glede motorja... Tisti, ki so ti rekli to o MeeCruiserju, sem prepričan, da od blizu nikoli v življenju še niso videli ne Volvo in ne MerCruiser motorja, kaj šele, da bi z njim pluli... Da ne bomo preveč zavili v temo o motorju, si malo preglej po forumu. Samo na brzino, motorja sta popolnoma enaka, istega proizvajalca, razlika je le v barvi! Če pa zaradi črne barve namesto rdeče MerCruiser kuri več, potem pa res ne razumem več fizike.

Haha admin, pa še res je... Sem že marsikoga slišal govoriti podobne oslarije... Pa še malo več informacij o vaših strojih:

bloki Volvo Penta in Mercruiser so stari več kot 30 let; osnovo je razvil Chevy, proizvaja jih pa General Motors (v mehiki, BTW). Skozi teh 30 let sta proizvajalca sicer poizkušala spremeniti osnovo z različnimi posegi ter materiali, ampak so se poizkusi največkrat izjalovili, tako da je še danes osnova takšna kot takrat. To velja za I4, V6 ter V8 motorje. So pa se spremenili periferni deli ter krmilje!

Aja, pa včasih najdete še kje kakšen FORDov blok al pa Chryslerjev (starejši motorji); so pa zelo redki... Dandanes pa samo še Chevy...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti