Za ta del morja s strinjam s teboj. Popravil bi te, patrola pride 1X na dva tedna

In kako izgleda? V avgustu sem se jim malce "posvetil"
Pripeljala sta se policaj in luški kapetan (oni mali, z zalepljenim in rdečim nosom. Najpraj sta se postavila med Levana in Malero in se spravla na enga skuteraša, ki je iz ene jahte lepo počasi plul v smeri Cresa, na odprto, kjer so smučali. Napaka, ker so bili trije na skuterju. Obdeloval jih je kakšno uro, ker so bili skriti za ladjo, so ostali mirno glisirali med Levanom in Malero, nas na sidrih je premetavalo, ona modela pa nič.
Po končanem postopku parking na Levanu in "kontrola" obeh gostiln.
Po kakšni uri in pol premik na Bodulaš. Postopek enak, kot zgoraj, le brez kontrole na morju (le pristanek). "Kontrola" morja iz Bodulaša skoraj tri ure

Sledi premik na Cejo, spet "nadzor" iz kopnega. Ko sta zvečer zapuščala Cejo, sta šefu ob slovesu rekla, naj jima hrano in pijačo kar napiše na račun

in seveda šla. Odvezala in iz pomola puni gas za Pulo

Kasneje sva se z šefom lokala malce šalila na njihov račun, pa mi je rekel, da je kapetanija imela akcijo kontrole skuterašev. Ta dan se je mimo mene peljalo vsaj 50 skuterašev, polni gas, pa 10m od čolna, da se jih res vidi, ona dva modela pa ustavita cel dan enga, pa še ta je plul po predpisih (če odštejemo, da so bili gor trije)
Žal, bežno poznam te Puljske kapetane (ne mi zamerit). Enkrat mi je ravno ta, z zalepljenim nosom omenil, da smo "gliseraši ubojice" Pa sem mu kar zabrusil, da samo tisti, ki se ne deržijo predpisov in za takšne so prav oni, da jih "spametujejo" Njegov odgovor: "pa ovih gliseraša ima hiljadu, a njih samo pet"
Kolikor poznam Jadran, je povsod podobno, oni so ZAKON na morju. Pa saj jim ne more bit lahko. Opravljajo dve službi naenkrat: eno za sebe in eno za državo