Kako loviti iz barke med plovbo?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
dalvey
burjovc napisal/-a:Imam vprašanje za prave ribiče.
Če imam na barki opremo za ribolov z barke oz podvodni ribolov lepo pospravljeno v gavonu oz. kabini ali lahko hrvaški kontrolni organ zahteva dovolilnico?
Poudarjam da se oprema ne uporablja vsak dan. za dneve uporabe pa imamo dovolilnico.
Torej, Dalvey.
Če nimaš odgovora na vprašanje , te prosim , da se zadržiš in z tvojimi neumnimi in neumesnimi prispevki kateri niso ne odgovori ne pametna vprašanja, prenehaš. Na lep način sem ti hotel povedat, ampak si tako zadrt , da ne razumeš ničesar. Preseli se na kako drugo klepetalnico in pusti Morjeplovca v njegovi kvaliteti , takšnega kakor je. Tvoji prispevki, razen nekaterih, katere si prepisal od drugih ( naslovi ), so taka groza in tako neumni, da ko odprem Morjeplovca in vidim dalvey, dalvey, dalvey...., niti ne morem več pogledat, če je kdo drug kaj napisal. Zaprem rajši forum. In zakaj? Zaradi tebe. Beri in se uči ali vprašaj kaj NORMALNEGA. Ne dajaj odgovore na odgovore in ne sprašuj že vprašanega . Ne opozarjaj drugih naj odgovorijo, ker nismo bedaki in vemo sami brat.
Pa nobenega odgovora meni nočem videt, še najmanj pa na ZS ( si si zapomnil , kaj je to ?)
.Načeloma te mora dobiti pri opravljanju dejavnosti-kakršno koli že opravljaš-in za to terjat dovolilnico.
Sam nimam slabih izkušenj, pa tudi šlišal nisem kaj takega po čemer sprašuješ.
Jaz dostikrat vozim palice v "stojalih" in je že na daleč vidno, da je to ribolovna oprema, pa se še nikoli nihče ni vtaknil v to.
Razlika lahko nastane ko je stvar zelo očitna. Npr. ko te dobi z manjšim gomonom ali čolničkom na poziciji, pa imaš samo ribolovno opremo.
Če pa imaš barko na kateri preživljaš dopust pa ne sme biti težav.
Kar se pa tiče atilone-ja in dalvey-a pa menim, da sodelovanje ki ni žaljivo itd....... ni za popenit in....................
Skratka umirita žogo.
Pa LP
Sam nimam slabih izkušenj, pa tudi šlišal nisem kaj takega po čemer sprašuješ.
Jaz dostikrat vozim palice v "stojalih" in je že na daleč vidno, da je to ribolovna oprema, pa se še nikoli nihče ni vtaknil v to.
Razlika lahko nastane ko je stvar zelo očitna. Npr. ko te dobi z manjšim gomonom ali čolničkom na poziciji, pa imaš samo ribolovno opremo.
Če pa imaš barko na kateri preživljaš dopust pa ne sme biti težav.
Kar se pa tiče atilone-ja in dalvey-a pa menim, da sodelovanje ki ni žaljivo itd....... ni za popenit in....................
Skratka umirita žogo.
Pa LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Pozdravljeni!
Pidružujem se komentarju pajerja1.Policija ali kapetanija nimata pravice vstopa na barko če nimata naloga za preiskavo. Če imaš pospravljeno opremo ne sme biti nobenih težav.
Iz dolgoletnih iskušenj pa lahko povem , da se je potrebno včasih tudi pregovarjati če so palice na stojalu posebno če je oprema konkretna.
Roko na srce ribiške karte so kar drage, ulov pa zaradi izropanosti morja ni več tak ko nekoč .Po hitrem postopku bi bilo potrebno prepovedati kočarjenje!!!
Mirno morje ter dober prijem!
Pidružujem se komentarju pajerja1.Policija ali kapetanija nimata pravice vstopa na barko če nimata naloga za preiskavo. Če imaš pospravljeno opremo ne sme biti nobenih težav.
Iz dolgoletnih iskušenj pa lahko povem , da se je potrebno včasih tudi pregovarjati če so palice na stojalu posebno če je oprema konkretna.
Roko na srce ribiške karte so kar drage, ulov pa zaradi izropanosti morja ni več tak ko nekoč .Po hitrem postopku bi bilo potrebno prepovedati kočarjenje!!!
Mirno morje ter dober prijem!
FISHING & SAILING IS LIFE
EL CAPITANO, pravi
O zaščiti se da pa marsikaj povedat.
Kako varujejo sami domačini pa naslednje opažanje.
Ker sam zelo rad stikam po priobalnem morju nekje do 5m globine(seveda ne brez veze, ker lovim morskega črva) opazim veliko zavrženih gospodinjskih odpadkov takoimenovani KOSOVNI ODPAD. Pa bi še šlo če.....
Ampak pritisk mi pa naraste, ko vidim v mandračih zavržene akumulatorje, klinasta jermena, oljne in vsakršne filtre in še marsikaj potem si rečem, da so dovolilnice res absolutno odveč ne samo predrage.
To je samo en delček opažanj!
LP
O zaščiti se da pa marsikaj povedat.
Kako varujejo sami domačini pa naslednje opažanje.
Ker sam zelo rad stikam po priobalnem morju nekje do 5m globine(seveda ne brez veze, ker lovim morskega črva) opazim veliko zavrženih gospodinjskih odpadkov takoimenovani KOSOVNI ODPAD. Pa bi še šlo če.....
Ampak pritisk mi pa naraste, ko vidim v mandračih zavržene akumulatorje, klinasta jermena, oljne in vsakršne filtre in še marsikaj potem si rečem, da so dovolilnice res absolutno odveč ne samo predrage.
To je samo en delček opažanj!
LP
pajer 1
Tema iz naftalina pa vendar.
Se pravi, če hočem sploh kaj uloviti na panulo iz gumona moram prvo najt Pajerja in Gašota da mi pokažeta in povesta trike. Šele nato v trgovino po trnke, umetne vabe, plovce, svinec, laks in palico. Namreč letos bom imel karto za športni ribolov in zraven spadata tudi palica in panula. Berem forum a ni nobenega univerzuma za materijal "kupiš - uloviš". Sem mislil čisto tako za zraven za kak "izi ride" iz ene točke do druge, da vržem v vodo umetno vabo, malo svinca in laks, da se mi kaj gor ujame za dodatek večerji ali celo glavno jed. Pri nas vsi jemo vse iz morja razen kumar.
Kdaj se lahko oglasim?
Lp
Se pravi, če hočem sploh kaj uloviti na panulo iz gumona moram prvo najt Pajerja in Gašota da mi pokažeta in povesta trike. Šele nato v trgovino po trnke, umetne vabe, plovce, svinec, laks in palico. Namreč letos bom imel karto za športni ribolov in zraven spadata tudi palica in panula. Berem forum a ni nobenega univerzuma za materijal "kupiš - uloviš". Sem mislil čisto tako za zraven za kak "izi ride" iz ene točke do druge, da vržem v vodo umetno vabo, malo svinca in laks, da se mi kaj gor ujame za dodatek večerji ali celo glavno jed. Pri nas vsi jemo vse iz morja razen kumar.
Kdaj se lahko oglasim?
Lp
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
ttomi73 napisal/-a:Tema iz naftalina pa vendar.
Kdaj se lahko oglasim?
Lp
Kilometrina in veliko ribiško srce!
Tako, spotoma se lahko kaj ujame, ampak bolj slučajno, kot pa ciljno.
Spotoma se samo malo razplini, ali prdne po domače, to pa ni slučaj.
Če bi bilo tako enostavno ujeti ribo, potem ne bi bile cenjene kot so in .....
LP
.
pajer 1
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Moj prijatelj Miro je za člane jadralnega kluba Odisej pripravil srečanje na katerem bova predstavila osnove športnega ribolova na morju z nekaj praktičnimi nasveti za navtike. Ne pričakujte preveč, ker je namenjen predvsem tistim, ki bi radi pričeli z ribolovom s plovil ali obale. Vabljeni tudi morjeplovci.
Dobimo se v torek, 19.6.2012 ob 20:00 uri. v gostilni nasproti vrtnega centra Rotar, Podsmreka 7e, Dobrova pri Ljubljani. To je od izvoza primorske AC na Brezovico in nadaljuješ proti Dobrovi.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Dobimo se v torek, 19.6.2012 ob 20:00 uri. v gostilni nasproti vrtnega centra Rotar, Podsmreka 7e, Dobrova pri Ljubljani. To je od izvoza primorske AC na Brezovico in nadaljuješ proti Dobrovi.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
.
Jej , jej Nikola, a vidiš koliko potencialnih gastro užitkarjev si za***al.
Morjeplovci so videli že pečeno ribo na krožniku in polna usta sline,:shock: pa bevanda,
..... Nič od tega!
Boš moral še kakšen "tečaj" pripravit.
Ja no, takle mamo!
Za ta dnar, je to to!
LP
.
Jej , jej Nikola, a vidiš koliko potencialnih gastro užitkarjev si za***al.
Morjeplovci so videli že pečeno ribo na krožniku in polna usta sline,:shock: pa bevanda,
Boš moral še kakšen "tečaj" pripravit.
Ja no, takle mamo!
Za ta dnar, je to to!
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost