Nožna pumpa in pipa za morsko vodo

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Maj 14, 2012 11:23

snake napisal/-a:Kot sem napisal....................imam zajetje in to samostojo. Jaz nebi nikakor delal v kombinaciji. Še najmanj pa z WC,no vsaj pri meni sta izpust in zajetje blizu. V kombinaciji z motorjem je pa možno,da bi vleklo kak falš zrak.

Tako,da po moje naredi novo zajetje in to čim bližje pipi.

Gledano po vaših komentarjih bom pa počasi začel razmišljat da jo vsposobim tudi jaz. :D

Mogoče vgradnja črnega tanka??

Al pogledate potem ob kozarcu če je prebava v redu?? :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Maj 14, 2012 11:44

Meni osebno je pumpa za slano vodo super zadeva, če nerad obiskuješ marine. Včasih je celo na nekaterih čarterjih (lani smo imeli na elanki) in ob 7-8 osebah na barki ni bilo treba vmes tankati sladke vode, medtem ko nam jo je običajno kak dan pred koncem zmanjkalo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Maj 26, 2012 23:05

Naredil sem zajetje na dotoku slane vode za WC (T-člen), dodal nepovratni reducir ventil in filter, ter vse speljal na nožno pumpo in naprej na pipo. Stvar deluje super. Vse skupaj seveda nima povezave z WC odtokom. :lol:
Ko želim črpat slano vodo v korito, moram prestaviti stikalo za pumpanje vode za WC, na off, da ne potegnem zraka, s tem tudi na nek način prekinem povezavo vode za WC s sistemom vode za kuhinjo.
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Jul 11, 2012 09:45

Ne vem zakaj vsi montirate še eno pipo za slano vodo.
Jaz imam eno pipo za obe vodi - slano in sladko. Kjer se stikata instalaciji - malo pred T členom imam nepovratni ventil na cevi sladke vode (da ne črpam slane vode v tank sladke vode).
Za slano vodo imam svoj zajem in nožno črpalko (pomivanje posode), za sladko pa imam električno črpalko. :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov