lpg
gumenjak ne zglisira
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Pri vsem napisanem pogrešam, kakšen je korak propelerja in prenos na hondi, kakšni so vrtljaji ko poskuša izglisirati ipd.
Če ima zdaj nameščeni motor kakšno čudno kombinacijo - bistveno drugačno kot prejšnji - prenosa in koraka propelerja, bi lahko tudi bil razlog za to, da ne izglisira. Recimo, če je korak veliko prevelik, bi propeler bolj mešal kot potegnil...
Če ima zdaj nameščeni motor kakšno čudno kombinacijo - bistveno drugačno kot prejšnji - prenosa in koraka propelerja, bi lahko tudi bil razlog za to, da ne izglisira. Recimo, če je korak veliko prevelik, bi propeler bolj mešal kot potegnil...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
PAJERO napisal/-a:Hvala za nasvete, mogoče bi pa res bila rešitev s krilci.
V kolikor pa ne bo šlo, potem mi res ne preostane drugega kot da zamenjam čoln.
Čoln je bil kupljen od Brane40, vendar je imel Tohatsu 10. Zadeva je pri njem delovala, z našim novim motorjem pa ne gre.
Bom upošteval še vaše nasvete in upam, da se stvar uredi.
Pa če si tako dober, potem kakšno sliko nazaj prilepi za vse tiste, ki jih zanima o čem se piše v tej temi..
Marjan Tomki napisal/-a:Pri vsem napisanem pogrešam, kakšen je korak propelerja in prenos na hondi, kakšni so vrtljaji ko poskuša izglisirati ipd.
Tudi jaz mislim, da imas čisto zgrešen propeler ker drugače tukaj ni logike.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Pozdravljeni Morjeplovci in hvala za tak odziv. Več glav, več ve.
Se opravičujem, ker ni bilo linka (sem ga umaknil z oglasa, ker mogoče bom pa z vašo pomočjo le rešil problem, ki me tare in mi ne bo treba prodat tega čolna). Tudi Brane40, ki je imel prej ta čoln, mi je svetoval določene stvari, pa stvar še ne steče. Ne morem pa verjeti, da bi se zaradi različnih motorjev Tohatsu - Honda toliko poznalo- Če bi prej vedel, da se bo to dogajalo, bi čoln vzel v kompletu s prejšnjim motorjem. Ker pa sem imel praktično novo Hondo 10, sem le to nameraval preurediti, da bi pasala na volanske komande. Vsa stvar s preureditvijo pa se je zakomplicirala in zato sem vzel popolnoma nov motor Hondo 10 z elektro vžigom. Zmontirali so mi ga v As Domžale. Kako je s propelerji se ne spoznam, Nameščen je original nov hondin motor 10. Čoln je sedaj na suhem pred počitn.prikolico.
Spodaj sem prilepil link od oglasa, ki ga imam sedaj objavljenega samo zato, da boste videli slike; ker če se bo zadeva uredila, ga res ne nameravam prodat. V bistvu sem si vseskozi želel takšen majhen čoln z volanom, s katerim se lahko pelješ malo ob obali in na kakšen bližnji otok, pa da kakšno ribo ujamem. Večjih podvigov, pa nimam namena delati, vsaj zaenkrat ne.
Hvala še enkrat vsem, ki sodelujete in mi pomagate z nasveti.
http://www.bolha.com/gumenjaki-do-5m/ca ... 1281084407
Se opravičujem, ker ni bilo linka (sem ga umaknil z oglasa, ker mogoče bom pa z vašo pomočjo le rešil problem, ki me tare in mi ne bo treba prodat tega čolna). Tudi Brane40, ki je imel prej ta čoln, mi je svetoval določene stvari, pa stvar še ne steče. Ne morem pa verjeti, da bi se zaradi različnih motorjev Tohatsu - Honda toliko poznalo- Če bi prej vedel, da se bo to dogajalo, bi čoln vzel v kompletu s prejšnjim motorjem. Ker pa sem imel praktično novo Hondo 10, sem le to nameraval preurediti, da bi pasala na volanske komande. Vsa stvar s preureditvijo pa se je zakomplicirala in zato sem vzel popolnoma nov motor Hondo 10 z elektro vžigom. Zmontirali so mi ga v As Domžale. Kako je s propelerji se ne spoznam, Nameščen je original nov hondin motor 10. Čoln je sedaj na suhem pred počitn.prikolico.
Spodaj sem prilepil link od oglasa, ki ga imam sedaj objavljenega samo zato, da boste videli slike; ker če se bo zadeva uredila, ga res ne nameravam prodat. V bistvu sem si vseskozi želel takšen majhen čoln z volanom, s katerim se lahko pelješ malo ob obali in na kakšen bližnji otok, pa da kakšno ribo ujamem. Večjih podvigov, pa nimam namena delati, vsaj zaenkrat ne.
Hvala še enkrat vsem, ki sodelujete in mi pomagate z nasveti.
http://www.bolha.com/gumenjaki-do-5m/ca ... 1281084407
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Bomo naredili tako, da slike bodo, ne da bi moral biti oglas oziroma da boš oglas lahko spet ukinil, slike pa vseeno bodo.
Evo, prekopiral z oglasa v 'moj album' - s tega prispevka lahko pobereš naslove slik in na te naslove popraviš v svojih prispevkih. (Če klikneš na gumb 'citiraj', boš videl, kako je to narejeno).
CALLEGARI DINGHY/gumenjak 2,5 m z volanom in motorjem Honda 10 KM.

Evo, prekopiral z oglasa v 'moj album' - s tega prispevka lahko pobereš naslove slik in na te naslove popraviš v svojih prispevkih. (Če klikneš na gumb 'citiraj', boš videl, kako je to narejeno).
CALLEGARI DINGHY/gumenjak 2,5 m z volanom in motorjem Honda 10 KM.

Correct me if I am wrong, please.
gumenjak ne zglisira
Po slikah sodeč je zadnja polovica tega gumenjaka res pretežka, motor cca. 44 kg, poln rezervoar za gorivo
, velika krmna kolesa, volan s konzolo in "kapitan" in če to sešteješ je ob tako kratki vodni liniji je vse morda malo preveč.
Morda je pa res propeler
Naših komentarjev je sicer dosti , toda težko je biti "pameten"
LP
Naših komentarjev je sicer dosti , toda težko je biti "pameten"
LP
no rain, no rainbow
Hvala za pomoč pri objavi slik.
Na čolnu bom odstranil kolesa (sem pač mislil, da ga bo lažje spravit iz vode), tank za bencin (12 l) je pod konzolo volana, akumulatorju podaljšam kable in ga prestavim pod klopco na premcu.
Nekaj vas je že omenilo, da bi bil lahko propeler. Kaj pa naj pogledam?
Naslednji vikend grem na morje, potem bomo pa videli kaj bo.
Morjeplovci super "reševalna" ekipa ste in verjam v vas, da bomo skpaj našli rešitev.
lp.
Na čolnu bom odstranil kolesa (sem pač mislil, da ga bo lažje spravit iz vode), tank za bencin (12 l) je pod konzolo volana, akumulatorju podaljšam kable in ga prestavim pod klopco na premcu.
Nekaj vas je že omenilo, da bi bil lahko propeler. Kaj pa naj pogledam?
Naslednji vikend grem na morje, potem bomo pa videli kaj bo.
Morjeplovci super "reševalna" ekipa ste in verjam v vas, da bomo skpaj našli rešitev.
lp.
gumenjak ne zglisira
Imama občutek, da je motor nekoliko globoko v vodi, ali si prepričan, da imaš kratko nogo
Pri tem čolnu sigurno nimaš dolge noge, ker bi morala biti višina krme 508 mm oziroma 20 inch. Za kratko nogo je višina krme nekaj manj kot 40 cm ali točno 381 mm. Če ti kaj pomaga, preveri kakšen motor so ti prodali
LP
Pri tem čolnu sigurno nimaš dolge noge, ker bi morala biti višina krme 508 mm oziroma 20 inch. Za kratko nogo je višina krme nekaj manj kot 40 cm ali točno 381 mm. Če ti kaj pomaga, preveri kakšen motor so ti prodali
LP
no rain, no rainbow
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov