G R Č I J A 2012

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Jun 06, 2012 21:55

Al: Do 7. 7. pa že priplujeva do Krfa. Ouzo bo zame v redu, kapitan pa je imel v rosni mladosti overdose in niti janeževih upognjencev ne prenese. Karibski rhoum bo OK. Desalinizator bil, useles, vrgla ven. Vezanje dovoljeno. Od kopnega in dela okoli gospe se nama že fecla.
Jure 23: Okrog Kefalonije smo šli 1x z jadrnico. Po E strani plovba pri NW vetrovih samo na motor, kar najbrž pomeni balzam za kajaking. Na S strani smo srečali konvoj kajakov, mi pa spet na motor (grrr). Popoldan 35 vozlov v premec proti Argostoliju.......Motor (grrr), ker je bil že ćas za spat, drugače bi križala. Zjutraj, čez dva dni, spet motor v popolnem brezveterju.....
Bosta opremljena tudi z elektroniko? Wituri je dal dober link, samo včasih se zmotijo in strgaš jadra (stara seveda) Al pa tudi, le da se midva na Italiane več ne zanašava.Rib vsaj midva nisva nalovila skoraj nič, Grki niso težaki in vodo dobiš povsod. Verjetno se bo vama lažje z vajinim plovilom skriti v zavetrje ali celo na kopno, če bo postalo prehudo.
Grega295: Po križanju itaškega kanala sva v drugo zaplula v Vassiliki. Prvič je bilo dokaj mirno, razen zvečer, ko sta se nad oba mejna hriba obesila oblaka in smo pričakovali konec sveta. Drugič sva se prepričala zakaj je Vassiliki (poudarek je na zadnjem i, samo v vednost) eden od desetih najbolj priljubljenih surfarskih krajev na svetu.[/b]
A ima kdo kakšen normalen recept za pripravo morskih kumar? Edina lahko dostopna (v velikih količinah)morska hrana v Jonskem morju.
jure23
Desetnik

OdgovorNapisal/-a jure23 » Pe Jun 08, 2012 10:54

uuf.. sedaj ste me kar malo prestrašili ...(nobene elektronike...čisti eko... :)...

kakšni so to valovi (1m?)... drugače, da bi se bolj predstavljali sva šla lani okoli cresa ...(epp: potopis najinega potovanja http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight= )

a je kaj podobnega kot razmere na cresu (če kdo kaj ve?)....

tole z vetrom je kr malo riskantno ....no če ne bova pa samo na vzhodni strani...pa mogoče okoli itake.... menim, da so tam vetrovne razmere bolj ugodne....

hvala vsem... pa se opravičujem, ker toliko sprašujem....
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Jun 08, 2012 21:31

Sem plul okoli Kefalonije in sem tisti dan naletel na mirno morje. Zahodna obala je dokaj pusta in se kar vleče, šele na severni strani je par lepih zalivov. Najlepši pa seveda Assos.
Moj prispevek pa je bil opozorilo na vzhodno stran Kefalonije, kjer veter v kanalu med Ithako in Kefalonijo doseže veliko moč.

Za vremenom pa sem klikal ne tejle strani: http://poseidon.hcmr.gr/
in tudi na tej: http://www.meteo.gr/
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Jun 09, 2012 17:59

Joško, jaz sem pa mislil, da za vas rjuharje, bolj piha bolj je veselo ;)

jure, uspešen podvig ti želim...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Jun 10, 2012 22:15

Tex, umiri strelovje in deževje lepo prosim.
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Jun 19, 2012 16:13

Luftar a si dobil potem posadko al ne?
če imaš radar. sploh ni problem pluti ob italianski obali.
Si naštimaš alarem in potem lahko kar malo dremaš- izkušnje in tudi ladje se jadrnicam kar redno izogibajo.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Jul 20, 2012 19:11

Mic Tic malo pozno odgovarjam. Imam radar in vse potrebne instrumente, tudi posadko sem nekako zbiral. Pa glej Hudiča! Moral sem odpovedati vse dejavnosti s tem v zvezi. Vedno imam dovoljenje od žene, da lahko plujem na dolge proge in Grčijo, pa ni hudič, vedno najde kaj novega, da me ustavi v mojih namerah. Letos si je v začetku Marca privoščila močno pljučno embolijo (tik pred smrtjo), bila mesec dni v bolnici, in jo še vedno vsak teden obiskuje. Skratka potovanje je šlo po gobe vkljub radarju. Ji bom moral nekako vrniti, da bom tudi jaz zbolel. Haha Lp
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » So Jul 21, 2012 15:42

lep pozdrav z zakintosom. z alom pijeva pivo!
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Jul 22, 2012 08:19

Hehe, lepo so slovenske ladje letos zavzele Grčijo.
Namesto, da nam vlada zvišuje davke na plovila, bi nas lahko vsaj malo sponzorirala, ker tako lepo osvajamo Jonsko morje in naprej. Sploh MicTic s ta veliko zastavo. Eh, spet sem prepozno vstal, da bi ti jo sunil :D

Yasou!

Potegnite do Grčije. Je res fajn.
Letos sem videl kar nekaj motornjakov (predvsem polizpodrivne, Menorquin). Kje ste hlaponarji? Razbijte pujska pa lepo do Grčije!
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Jul 22, 2012 22:16

Fajn se imate, lepo! :D

Sem iz zaupnih virov izvedel, da je tudi "Od kapitana žena" že blizu vaju. :D

Uživajte še za nas, mi pridemo za vami naslednje leto :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Jul 23, 2012 10:20

Joško naredimo 2013 eno tako malo regato do dol...
Sej poračunamo handicap. Jaz sem mal slabši k mam kr neki zaloge pijače, ti pa boš imel malo mornarko in to tud nekaj šteje.
MicTic pa ne vem kako se bo kvalificiral, ker je bolj hitrostno našpičene sorte:)

Od kapitana zena pa se ni tako blizu. Onadva imata pravilo, da če pade veter pod 35kts ne izplujeta :lol:
No, saj bo najbrž sama več poročala.

Lep pozdrav iz Kionija, Ithaka. Pijem zoc od kave in visim na internetu!
Dajte umirit vreme tam gor, ker nam tuki pol skoz veter podira
:P
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Po Jul 23, 2012 18:40

lep pozdrav vsem. Ta trenutek pristajamo v Alkion Poloponez. nekako sem uspel zrihtati internet.
Kalispera!!!!
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Po Jul 23, 2012 22:31

Uf kake meduze ali klubuki. Na enem m2 jih je vsaj 5
Domaćini odsvetujejo plavanje
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 24, 2012 13:24

Al ima čisto prav. No ja verjetno bomo bližje, ko se bo vračal, midva pa še vedno tičala kje in lizala rane od res bedastega vremena letos. Pa saj je vendar julij! Ta hip čakava, da preneha deževati v Bariju. Čaka naju še postanek v Brindisiju (popravila, obiski itd...) nato pa čez, na Erikousso. Upam, da Kirke (atipičnega ciklona nad Italijo) ne bova peljala s seboj. Je pa res, da od kakšnega family sailinga letos ni nič. Lansko leto sva iz Izole do Preveze priletela v petih dneh, letos pa sva od 12. 7. prišla šele do Barija. In ne misliti, da se ustavljava in spiva v vsakem portu. Lep pozdrav vsem!
P.S. A kdo zamenja lepo barko za brunarico na Pokljuki???
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 24, 2012 13:28

A ja Joško, bojim se, da si imel prav, ko si rekel, da se tudi letos vrneva z barko v Izolo. Čisto vse pod štromom ima eno svojo trmo, se vklaplja in izklaplja kakor hoče. Se vidimo jeseni. Pozdravi Lucko in lupčka Juliji!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov