Garmin 526S!
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
..nujno bi potreboval razpored pinov za napajalni kabel Garmina 526S!
Rabim samo +12V in -12V,ker imam Garmina doma,čoln pa 500km vstran in bi moral narediti posodobitve,sam kabel pa trenutno ni dobavljiv(min 14 dni)
kabel je 19 pinski,vprašal sem na Geoset pa ne dajejo info zaradi varnosti!
Prosim,če ima kdo dostop do podatkov ali lahko izmeri kje je napajanje naj mi sporoči!
Hvala in lp.
Rabim samo +12V in -12V,ker imam Garmina doma,čoln pa 500km vstran in bi moral narediti posodobitve,sam kabel pa trenutno ni dobavljiv(min 14 dni)
kabel je 19 pinski,vprašal sem na Geoset pa ne dajejo info zaradi varnosti!
Prosim,če ima kdo dostop do podatkov ali lahko izmeri kje je napajanje naj mi sporoči!
Hvala in lp.
Zakaj pa ti posodobtve ne naredijo na Gosetu? Sicer pa lahko posodobitev naložiš na SD kartico in jo samo izvedeš potem na čolnu. To, da pa ti ne dajo podatkov pa me ne čudi, sem jih uspel toliko spoznati. Morda pokliči še tipa iz Kopra, ki dela za Garmin (Tomaž?), se mi zdi še najbolj normalen, ker mojstri v Šenčurju ti bodo napravo zdrobili pod težo svojih egov 
Green to green or red to red, safely go ahead!
Običajno, je tam ko imaš cevno varovalko, če se prav spomnim je to rdeč kabel +12V, črn pa je minus, ostali pa so data.
Drugače pa poglej ta navodila od 250C, kabli od garmina mislim da so univerzalni, poglej stran 9.
https://docs.google.com/viewer?url=http ... rome=false
Drugače pa poglej ta navodila od 250C, kabli od garmina mislim da so univerzalni, poglej stran 9.
https://docs.google.com/viewer?url=http ... rome=false
mogoče mi bo ta 250C koristil,ampak je ukinjen produkt in ne najdem original Garmin številke za kabel za primerjavo 526S!
Vem,da je rdeč plus in črn minus samo doma imam le napravo brez kabla in ne vem kam ta rdeč in črn pride na original priključku!
Posodobitev že imam na SD samo bi rad preveril(doma),če po posodobitvi vse deluje..
Lp.
Vem,da je rdeč plus in črn minus samo doma imam le napravo brez kabla in ne vem kam ta rdeč in črn pride na original priključku!
Posodobitev že imam na SD samo bi rad preveril(doma),če po posodobitvi vse deluje..
Lp.
Kabli imajop malo drugačen fi, novih in od teh starih, razpored pa je mislim da je popolnoma enak, tako kot tukaj. Sem pa opazil da imajo sedaj malo manjši fi priključna matica na enkranu.
Mogoče res bolje, da nekdo izmeri točno kateri pin je + in - pa pove pine, čeprav sem skoraj 99% prepričan da je razpored pinov tako kot je na sliki tudi pri starih modelih.
Mogoče res bolje, da nekdo izmeri točno kateri pin je + in - pa pove pine, čeprav sem skoraj 99% prepričan da je razpored pinov tako kot je na sliki tudi pri starih modelih.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
pajer1 napisal/-a:.
Sam imam 525S in moram reči, da me zadovoljuje.
Imel sem že iskušnje z "huminom, lovrancem, lorencom", sedaj Garmin, pa je v tem cenovnem razredu vse en isti šmorn, kar se tiče FF. Kartografijo ima pa "lorenc" boljšo.
Imam še "prenosnega "humina", ki je samo FF. Povsem zadovoljuje.
Za ta dnar je to to!
Ko pa tišči denar, se pa da stran metat, ali pa v morje.
Mislim, da je zelo pomembno, kakšen uporabnik si. Ko to razčistiš, samo še odšteješ cekine. Za neko turistično - ribolovno uporabo ocenjujem, da je taka naprava povsem na mestu.
Kalibracija je pa tako - tako. Ne znam, ne vem, pa prodajalec je rekel, da se ne kalibrira. Kaže pa napako na jug v cca 8-10 metrov.
Morda pa najdemo na forumu kakega mojstra "hekerja" in njim pododobnega, da nas prosvetli.
Še fotka.
Zanimivost, ko že imamo fotko. Poglejte koliko mi kaže napetost akujev.
Resda ob sončnem dnevu. Deluje FF, hladilnik, radio, TV, pa "samo" 65 WAT-na. Fotovoltaika je zakon!
LP
.
.
Okoli napetosti na displayu in fotovoltaiki...meni pri vseh uporabnikih( tv, radio, hladilnik, konzervator,...) kaže 13,4V. Je to slabo?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
DR.E napisal/-a:pajer1 napisal/-a:.
Okoli napetosti na displayu in fotovoltaiki...meni pri vseh uporabnikih( tv, radio, hladilnik, konzervator,...) kaže 13,4V. Je to slabo?
Hahaha, DR.E., a se ti norca delaš iz nas?
Nam zaupaš kje je tvoja tajna tako visoke napetosti, ko vklopiš vse našteto?
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Nič se ne delam norca, ker je res.. samo na žalost nisem slikal, bom pa ob prvi priložnsoti... sicer pa imam 2*95W panela, regulator Steca Solar 3535, komplet vse na ladji je v LED osvetlitvi, edino breme je hladilnik in konzervator, pa recimo radio... Tv sem našel LED 60cm in porabi malenkost več kot 2A...
tako nekako...
tako nekako...
DR.E napisal/-a:Nič se ne delam norca, ker je res.. samo na žalost nisem slikal, bom pa ob prvi priložnsoti... sicer pa imam 2*95W panela, regulator Steca Solar 3535, komplet vse na ladji je v LED osvetlitvi, edino breme je hladilnik in konzervator, pa recimo radio... Tv sem našel LED 60cm in porabi malenkost več kot 2A...
tako nekako...
Saj to z delanjem norca je bilo mišljeno v hecu!
BTW, a regler je to MPPT ali navaden PWM?
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
http://www.stecasolar.com/index.php?Steca_PR_10_30_en
sicer sta največja požeruha hladilnik in konzervator...sploh ko imaš na obisku alko sese!
sicer sta največja požeruha hladilnik in konzervator...sploh ko imaš na obisku alko sese!
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
slikica pa je tu.... v ospredju je moj brat, jaz odstranjujem zastavo, ki jo je razrgalo, zadaj pa je kvazi roštilj od gorenca
www.geotermal.si/solar.jpg
www.geotermal.si/solar.jpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta