aquamar 17
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
aquamar 17
Pozdravljeni!
Kopujem čoln znamke aqumar 17 letnik 2001 in motor yamaha 50 4t 2001. Čoln je lepo ohranjen in redno servisiran ima 220 ur. Prodajalec pravi da je poraba goriva približno 6l na uro. Zanima me če je to res in če je cena za komplet realna okoli 8000€.
Zanima me pa koliko bi stal antifoling za ta čoln, če bi uporabil hempel hard racing bele barve, čoln dolg 5m.
Hvala za odgovore!
Kopujem čoln znamke aqumar 17 letnik 2001 in motor yamaha 50 4t 2001. Čoln je lepo ohranjen in redno servisiran ima 220 ur. Prodajalec pravi da je poraba goriva približno 6l na uro. Zanima me če je to res in če je cena za komplet realna okoli 8000€.
Zanima me pa koliko bi stal antifoling za ta čoln, če bi uporabil hempel hard racing bele barve, čoln dolg 5m.
Hvala za odgovore!
Pa tudi tehle 50 km je čisto spodnja meja, zato bo treba motor kar priganjati, kar se bo seveda poznalo na porabi. Sicer pa če si se odločil za motornjaka ne kompliciraj s porabo, na veter gredo namreč samo jadrnice. Antifauling material te bo stal cca 100 eur, če boš plačal kompletno storitev pa te znajo kar dobro upiliti.
lpg
lpg
https://medisken.si
Mene je antifauling + prajmer za isti čoln koštal 200 evrov(na hrvaškem) . Kolega ima 50konjev in pravi da ga povprečno vozi na 5000 obrati, jaz pa imam 70 konjev in ga držim na 3800 do 4000 obrati. Verjetno bo motor zato zdržal dlje. Poraba je okrog 10 litrov raje malo več kot manj. 50 konjski motor pa ne porabi bistveno manj, ker ga je treba držati na večjih obratih.
mirno morje
No vidiš, informacije lastnikov točno takih čolnov... Poraba je pač malce večja. Že 100 krat sem napisal, da eno je povprečna poraba, drugo je poraba pri potovalki! In mene zanima samo pri potovalki. Povprečje je stvar posameznika.
No 50 konjski 4T motor na polnem plinu pije nekje okrog 15 do 16 l/h, 2T motor enake moči pa 20 do 22 l/h. Vrsta čolna tukaj nima veze. No pri potovalki so porabe nekaj manjše, tukaj pa čoln igra ključno vlogo... Lahko je poraba pri potovalki le malo nižja, če je motor slaboten za to maso čolna ali pa krepko nižja, če je motor za določen čoln zelo močan...
LP
No 50 konjski 4T motor na polnem plinu pije nekje okrog 15 do 16 l/h, 2T motor enake moči pa 20 do 22 l/h. Vrsta čolna tukaj nima veze. No pri potovalki so porabe nekaj manjše, tukaj pa čoln igra ključno vlogo... Lahko je poraba pri potovalki le malo nižja, če je motor slaboten za to maso čolna ali pa krepko nižja, če je motor za določen čoln zelo močan...
LP
Ko že mislimo, da vse vemo, smo spet na začetku. Pred kratkim sem tudi sam iskal fishermana. Morda ti to kaj pomaga!
http://www.aquamar.it/eng/scheda_prodotto.asp?prodotto=3
http://www.aquamar.it/eng/scheda_prodotto.asp?prodotto=3
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Da ne odpiram nove teme.
A lahko kdo kaj več pove o temle čolnu.
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=106108
Mi izgleda ohranjen, prikolica tudi ne izgleda slaba, nekako pa mi ne potegne motor, ki je letnik 85, pa še prešvoh se mi zdi.
Kaj pa cena?
A lahko kdo kaj več pove o temle čolnu.
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=106108
Mi izgleda ohranjen, prikolica tudi ne izgleda slaba, nekako pa mi ne potegne motor, ki je letnik 85, pa še prešvoh se mi zdi.
Kaj pa cena?
Da si še jaz sposodim temo,
imeli smo elan 495F s selvo 70, poraba okrog liter na miljo.
Pa še vprašanje, le zakaj imajo vsi ti fishermani konzolo na sredini čolna, potem nimaš ne na levi ne na desni dovolj prostora, razmišljal sem že, da bi vse skupaj prestavil na desno.
imeli smo elan 495F s selvo 70, poraba okrog liter na miljo.
Pa še vprašanje, le zakaj imajo vsi ti fishermani konzolo na sredini čolna, potem nimaš ne na levi ne na desni dovolj prostora, razmišljal sem že, da bi vse skupaj prestavil na desno.
motorni
Pozdravljen,
evo jaz sem kupil od tega možakarja pred dvema mesecema enak čoln, vidim da je malo zašuštral fotke, ker je na tazadnji moj!
Prav tako se je "zmotil" pri opisu motorja, ali pa če ti bo prodal z drugim, kot je sedaj gor.
Drugače je Cene vredu in fer možakar.
Jaz imam torej to 50-ko, 4t, se je pa izkazalo, da je malo podhranjen s tem motorjem, treba bo nabavit vsaj 80-ko.
Plovne lastnosti so za to dolžino in rang po mojem mnenju zelo dobre, hkrati pa je zelo prostoren.
brk
evo jaz sem kupil od tega možakarja pred dvema mesecema enak čoln, vidim da je malo zašuštral fotke, ker je na tazadnji moj!
Prav tako se je "zmotil" pri opisu motorja, ali pa če ti bo prodal z drugim, kot je sedaj gor.
Drugače je Cene vredu in fer možakar.
Jaz imam torej to 50-ko, 4t, se je pa izkazalo, da je malo podhranjen s tem motorjem, treba bo nabavit vsaj 80-ko.
Plovne lastnosti so za to dolžino in rang po mojem mnenju zelo dobre, hkrati pa je zelo prostoren.
brk
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov