Slovenija - "navtični raj"

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Sep 27, 2012 23:41

admin napisal/-a:Po Jadranu plujem že 15 let, videl sem že mnogo ameriških zastav z registracijo Delaware, vendar še na nobeni barki pod njihovo zastavo nisem slišal drugega kot slovenski jezik... Torej...?
Seveda govorimo o plovilih 8+ metrov, manjša pa so normalno na domači obalni registraciji...

Pozabu si na bivše južne brate :wink: , ti bodo še tudi naprej kraljevali z dolenjsko registracijo. :wink:
Jebe se njima za Evropu. :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 28, 2012 07:55

ah, jaz sem pa videl že vse živo na :

Slika
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Sep 28, 2012 12:46

Še ena primerjava... Pri nas je po podatkih World Ultra Wealth Report 70 multimiljonarjev (http://www.24ur.com/v-sloveniji-70-multimilijonarjev.html) se pravi eden na 28.500 prebivalcev, v Nemčiji pa kar 15.770, torej eden na 5.100 prebivalcev.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Sep 28, 2012 13:26

pa še nekaj je tistih ki imajo črni denar ki ni nikjer prijavljen, tistih je še vsaj 50% od tistih ki so uradni miljonarji 8) 8) 8)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Sep 28, 2012 13:32

Pa ja spet ne misliš, da je to samo slovenska posebnost? :wink:

Po pravici povedano me čudi, da so jih pri nas sploh našli 70... pazi, gre za najmanj 23 milijonov Evrov neto premoženja (pufi ne štejejo).
vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » Sr Okt 10, 2012 13:37

V tej temi bom izkoristil možnost in pohvalil Administratorja za lepo in objektivno napisane reportaže o jesenskih sejmih navtike pri nas. Bil sem na vseh treh bolj iz firbca kot potrebe in bilo je kot je opisano. Edino, kar mi ne gre v glavo je kje so v Kopru našteli 28.000 obiskovalcev, ker ko sem bil jaz je bilo tako kot v Portorožu in Izoli bolj podobno sejmu strahov. Mogoče so v kvoto obiskovalcev šteli tudi mladež na koncertu Severine, ampak tudi v tem primeru je številka po mojem mnenju veliko previsoka.
Da se jim ne bo zgodilo kot našim nogometnim klubom, ki so v časopisih objavljali večje število gledalcev kot so prodali vstopnic pa jih je naš DURS lepo obdavčil za razliko med prodanimi vstopnicami in objavljenim številom gledalcev :twisted:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Okt 10, 2012 18:35

Vrod, hvala za pohvalo!
Se strinjam, da v Kopru zelo verjetno ni moglo biti 28.000 obiskovalcev, jih je pa v četrtek, ko sem bil jaz tam bilo precej več, kot v Izoli, kjer sem bil isti dan. Samo vseeno, nikakor ne toliko. Je pa od teh treh sejmov zagotovo bil Koper najbolj živ, nekako res svež veter, čeprav sama navtika je bila roko na srce revščina na vseh treh v Kopru pa sploh, če gledamo samo jadrnice.
Sicer pa uradne številke so vedno napihnjene, vsaj večina, čeprav ne vem v čem je fora, da se vališ z nečim, česar ni.

Če kdo še ni videl ali prebral poročil, pa linki:

Portorož

Izola

Koper
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Sr Okt 10, 2012 20:00

Skratka, med vsemi tremi sejmi je bil koprski najbolj živ, obenem pa je ponudil najmanj navtike.

Če dam tole v Google translator, mi prevede: koprski sejem je bil (navtično gledano) najslabši.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Okt 10, 2012 20:19

Baufix napisal/-a:Skratka, med vsemi tremi sejmi je bil koprski najbolj živ, obenem pa je ponudil najmanj navtike.

Če dam tole v Google translator, mi prevede: koprski sejem je bil (navtično gledano) najslabši.

Hahaha, dobra! :lol:

Da strnem...
Portorož ni bil nič in ni zaslužil besede sejem! To sem napisal tam, uradno, pa naj si kdorkoli misli kar si hoče. Kar je res je res in dovolj je zatiskanja oči.

Izola je bila čisto simpatična, vendar realno tudi premajhna in s preveč rabljenimi barkami. Glede jadrnic je bila zmagovalec, glede večjih motornih bark prav tako! Bilo je tudi nekaj tistega med 8 in 12 metri...

Koper je bil definitivno najbolj živ, kot si napisal, tudi lepo urejen in organiziran. V prijetnem ambientu in z ogromno obsejemske dejavnosti, ki popolni celotno prireditev. Abdolutno zmagovalec, vendar je treba vedeti, da to ni bil samo navtični sejem!
Če pa gledamo navtiko pa je bil načelno slabši od Izole. Spet je vprašanje kaj te zanima. Če te manjši čolni in gumenjaki, jih je v Kopru nekaj bilo, dejansko več kot v Izoli! Če te zanima oprema, ki sodi zraven, potem je to bilo samo in izključno v Kopru, kar je spet velik plus! V Izoli ni bilo praktično nič, kar sodi zraven...

V glavnem, če bi fantje dali skupaj glave, bi lahko bil v jeseni en čudoviti sejem na naši obali! Ker pa gre za čisto slovensko fovšijo, pa je kar je...
Žal pa ne samo pri sejmih, nekateri imajo preveč časa tudi v politiki ter v zadnjih dneh tudi še kje drugje in hočejo rušit sisteme... :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti