Konzervacija diesel D1.7l DTI

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

sedna
Višji praporščak
Kraj: laško- pirovac

Konzervacija diesel D1.7l DTI

OdgovorNapisal/-a sedna » Po Okt 22, 2012 11:22

Prebral sem članke o pripravi raznih motorjev na zimovanje.
Zanima me, če kdo pozna postopek za zimovanje, Mercruiser D1.7l DTI. To je marinizirani ISUZU ali Opel Kombo, ki ima zaprt sistem hlajenja. Vsi postopki , olje v peti, olje v motorju, filtri goriva in zraka so mi jasni, samo za ispust vode iz hladilnega sistema me bega, saj mi je prodajalec dejal, da se na motorju- hladilnem sistemu, odvijejo vsi cink protektorji in vijak za ispust vode, ter se tako odprt motor prepiha s kompresorskim zrakom. Nisem prepričan, če je to dovolj, ali je pravilen kakšen drugačen postopek?
L.P. Jože :roll:
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Po Okt 22, 2012 23:40

pri zaprtem bi tako v motorju naj imel vedno antifriz(sekundarni krog), v primarnem(izmenjevalec) pa je potrebno stvar sprati z sladko vodo in napolniti z antifrizom!

http://www.ehow.com/how_7470511_winteri ... r-120.html

lp.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Okt 23, 2012 22:18

Točno tako, če ima motor zaprt sistem hlajenja, potem nič ne izpuščaš iz njega, saj je notri tako ali tako antifriz...
Kar pa se tiče tokokroga z morsko vodo, pa seveda pranje na slušalkah in potem najbolje tudi spustiti antifriz preko slušalk! Motor ne rabi biti topel, saj tukaj ni nobenega termostata! Morska voda cirkulira vedno!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov