Iztok vode

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » To Nov 13, 2012 11:14

A si rekel, da maš Adrio event 34?
Nisem vsega pozorno bral ampak a nima event narejen odtok (iztok) tako, da se voda zbira v posodi tam pa bilge pumpa vse ven meče.
Kar pomeni težave...?

Pomoje najbolje, da narediš preboj in naštimaš, kot imajo to rešene vse barke...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Nov 13, 2012 14:41

Ne, v kalužnico je napeljan samo dotok iz hladilnika. Vsi ostali odtoki, ki so nad gladino vode, so speljani direktno preko ventilov in tukaj ni težav, tudi med jadranjem jih ne zapiram in voda ne prodira v barko.

Iztoki, ki pa so pod vodno gladino (bilge pumpa, tuš in boks za plin) pa so spojeni na tem izpustnem elementu na trupu. Ta ima 4 priključke za cevi).

Očitno bo res najbolje napravit nov iztok, čim višje in zdajšnjega začepit.
Moram samo naštudirat, kako obdelat vrtino, spomnim se, da je na forumu že bilo govora o tem, samo poiskat moram. Če pa se kdo spomni linka, pa prosim, če ga prilepi. Sem že na brzino iskal, pa nisem našel.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Preboj trupa...

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Nov 13, 2012 19:21

Povezava tja - Mic-Tic je dal narediti neposreden vsis vode za hlajenje motorja - je že pod sliko antisifonskega ventila dva tri prispevke prej :wink:

Povezava na prispevek s slikami postopka preboja - v tem primeru je bilo na dnu trupa - je pod spodnjo sliko (kjer je od znotraj že izvrtana vodilna luknjica, okrog katere po potem z zunanje strani izrezana prava odprtina).
Slika

Povezava pod drugo sliko pa je - kasneje v isti temi - vprašanje in odgovor nanj o tem, ali je trup brez gel-coata tam zdaj ranljiv in kaj storiti, da ne bo.
Slika

Najboljše mesto za preboj za to se mi pa zdi tako kot je na sliki, ki jo je dal nekaj prispevkov nazaj Marchi.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti