menjalnik obnova
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
MORNAR51
- Višji štabni praporščak
- Kraj: METLIKA-KLIMNO
BATNI OBROČKI
Kvalitetne batne obročke in ostale obročke so mojemu prijatelju izdelali v Avstriji. Naročil jih je po telefonu s tem, da je povedal točne dimenzije in namen obročka. V nekaj dneh jih je domov dobil po pošti in še to za zelo mali denar. Z kvaliteto in uslugo je zelo zadovoljen. Če želiš ti priskrbim naslov in telefonsko številko firme v Avstriji. LP Božo.
Navigati se mora.
Re: BATNI OBROČKI
MORNAR51 napisal/-a:Kvalitetne batne obročke in ostale obročke so mojemu prijatelju izdelali v Avstriji. Naročil jih je po telefonu s tem, da je povedal točne dimenzije in namen obročka. V nekaj dneh jih je domov dobil po pošti in še to za zelo mali denar. Z kvaliteto in uslugo je zelo zadovoljen. Če želiš ti priskrbim naslov in telefonsko številko firme v Avstriji. LP Božo.
bi se priporočal za vsak slučaj če mi ne uspe dobiti pri nas
Pozdravljeni
To ni batni ali varovalni obroček ampak tesnilni obroček. Tega menjalnika ne poznam zato predvidevam da imaš v osi izvrtino in na osi koš mogoče dva z lamelami za naprej ali nazaj. Obročki so zelo krhki in ga hitro zlomiš. Uporabljajo se v traktorjih, gr. strojih, viličarjih itd. Bom jutri pogledal za te obročke če obstajajo takšne dimenzije od drugih strojev.
Lp
To ni batni ali varovalni obroček ampak tesnilni obroček. Tega menjalnika ne poznam zato predvidevam da imaš v osi izvrtino in na osi koš mogoče dva z lamelami za naprej ali nazaj. Obročki so zelo krhki in ga hitro zlomiš. Uporabljajo se v traktorjih, gr. strojih, viličarjih itd. Bom jutri pogledal za te obročke če obstajajo takšne dimenzije od drugih strojev.
Lp
wituri napisal/-a:Pozdravljeni
Lp
točno tako menjalnik je zf sem že kontaktiral na avtokomerc pa nimajo takih obročkov niti mi jih ne morejo dobaviti
Najbolj enostavna diagnoza SL ali jeklo je brušenje na "kozlu".
Po načinu iskrenja se vidi razlika.
Jeklo - dolge iskre, ki normalno ugašajo
SL (siva litina, "gus")- kratke iskre, ki se končajo z dodatnim iskrenjem
Duktil (lito "jeklo")- to je pa težko ločiti, je pa bližje SL.
Ležaj je valjčni, to pomeni, da je predviden za prenašanje aksialnih sil in je ta kobajagi segerjev obroč zelo pomemben.
Po načinu iskrenja se vidi razlika.
Jeklo - dolge iskre, ki normalno ugašajo
SL (siva litina, "gus")- kratke iskre, ki se končajo z dodatnim iskrenjem
Duktil (lito "jeklo")- to je pa težko ločiti, je pa bližje SL.
Ležaj je valjčni, to pomeni, da je predviden za prenašanje aksialnih sil in je ta kobajagi segerjev obroč zelo pomemben.
https://vodovod-rh.si/
Saj batni obroček je tudi tesnilni na nek način (drži kompresijo)
Brez zamere mal sem moral "špiknit"
[/quote]
Ja, maš prav
!
Ti obročki imajo na vsakem koncu zarezo, da se spnejo in šele nato se previdno sestavi os in ležišče osi. Večinoma je v sistemu tlak olja med 15 in 20 barov, (vsaj pri drugih strojih je tako) in obroček je pomemben.
Pale, sem pogledal za obročki in je "fi" premali, nažalost
Ja, maš prav
Ti obročki imajo na vsakem koncu zarezo, da se spnejo in šele nato se previdno sestavi os in ležišče osi. Večinoma je v sistemu tlak olja med 15 in 20 barov, (vsaj pri drugih strojih je tako) in obroček je pomemben.
Pale, sem pogledal za obročki in je "fi" premali, nažalost
-
MORNAR51
- Višji štabni praporščak
- Kraj: METLIKA-KLIMNO
OBROČEK
Včeraj sem ti obljubil, da se bom pri prijatelju pozanimal kje so mu izdelali batne obročke. Danes sem bil pri njemu in mi je povedal, da je batne obročke naročil pri posredniku RUŽIČ Štefanu Tišina št. 3, pošta 9251 TIŠINA, telefon 02-5461368. Nato pa jih je domov dobil po pošti in sicer iz Avstrije. Štiri obročki za motor DKW so ga skupaj s poštnino prišli 6 EUR. Seveda je RUŽIČU tudi spsoročil točne mere. Kakšno ima RUŽIČ zvezo z Avstrijo mu ni znano, no mogoče da je tam zaposlen.
Če rabiš poskusi poklicati in se dogovori. LP.
Če rabiš poskusi poklicati in se dogovori. LP.
Navigati se mora.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov