menjalnik obnova

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Jan 30, 2013 18:21

zgleda že sam je manjši :cry:
MORNAR51
Višji štabni praporščak
Kraj: METLIKA-KLIMNO

BATNI OBROČKI

OdgovorNapisal/-a MORNAR51 » Sr Jan 30, 2013 20:38

Kvalitetne batne obročke in ostale obročke so mojemu prijatelju izdelali v Avstriji. Naročil jih je po telefonu s tem, da je povedal točne dimenzije in namen obročka. V nekaj dneh jih je domov dobil po pošti in še to za zelo mali denar. Z kvaliteto in uslugo je zelo zadovoljen. Če želiš ti priskrbim naslov in telefonsko številko firme v Avstriji. LP Božo.
Navigati se mora.
pale
Admiral

Re: BATNI OBROČKI

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Jan 30, 2013 20:41

MORNAR51 napisal/-a:Kvalitetne batne obročke in ostale obročke so mojemu prijatelju izdelali v Avstriji. Naročil jih je po telefonu s tem, da je povedal točne dimenzije in namen obročka. V nekaj dneh jih je domov dobil po pošti in še to za zelo mali denar. Z kvaliteto in uslugo je zelo zadovoljen. Če želiš ti priskrbim naslov in telefonsko številko firme v Avstriji. LP Božo.

bi se priporočal za vsak slučaj če mi ne uspe dobiti pri nas :wink:
MORNAR51
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a MORNAR51 » Sr Jan 30, 2013 20:44

OK, takoj jutri stopim do prijatelja in ga zaslišim ter ti sporočim. Vem pa, da jih je dobil domov po nekaj dneh. LP.
Navigati se mora.
wituri
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wituri » Sr Jan 30, 2013 21:29

Pozdravljeni

To ni batni ali varovalni obroček ampak tesnilni obroček. Tega menjalnika ne poznam zato predvidevam da imaš v osi izvrtino in na osi koš mogoče dva z lamelami za naprej ali nazaj. Obročki so zelo krhki in ga hitro zlomiš. Uporabljajo se v traktorjih, gr. strojih, viličarjih itd. Bom jutri pogledal za te obročke če obstajajo takšne dimenzije od drugih strojev.

Lp
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Če Jan 31, 2013 06:57

wituri napisal/-a:Pozdravljeni

To ni batni ali varovalni obroček ampak tesnilni obroček. Tega menjalnika ne poznam zato predvidevam da imaš v osi izvrtino in na osi koš mogoče dva z lamelami za naprej ali nazaj. Obročki so zelo krhki in ga hitro zlomiš. Uporabljajo se v traktorjih, gr. strojih, viličarjih itd. Bom jutri pogledal za te obročke če obstajajo takšne dimenzije od drugih strojev.

Lp

točno tako menjalnik je zf sem že kontaktiral na avtokomerc pa nimajo takih obročkov niti mi jih ne morejo dobaviti :(
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Jan 31, 2013 07:15

Najbolj enostavna diagnoza SL ali jeklo je brušenje na "kozlu".

Po načinu iskrenja se vidi razlika.

Jeklo - dolge iskre, ki normalno ugašajo
SL (siva litina, "gus")- kratke iskre, ki se končajo z dodatnim iskrenjem
Duktil (lito "jeklo")- to je pa težko ločiti, je pa bližje SL.

Ležaj je valjčni, to pomeni, da je predviden za prenašanje aksialnih sil in je ta kobajagi segerjev obroč zelo pomemben.
https://vodovod-rh.si/
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Če Jan 31, 2013 07:24

to ne pride ob ležaj ampak v tista dva utora ki sta na osovini čez pa oljna pumpa z ventilom.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jan 31, 2013 11:37

wituri napisal/-a:Pozdravljeni

To ni batni ali varovalni obroček ampak tesnilni obroček.

Lp

Saj batni obroček je tudi tesnilni na nek način (drži kompresijo) :twisted: Brez zamere mal sem moral "špiknit" :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
wituri
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wituri » Če Jan 31, 2013 15:43

Saj batni obroček je tudi tesnilni na nek način (drži kompresijo) :twisted: Brez zamere mal sem moral "špiknit" :D[/quote]

Ja, maš prav :D !
Ti obročki imajo na vsakem koncu zarezo, da se spnejo in šele nato se previdno sestavi os in ležišče osi. Večinoma je v sistemu tlak olja med 15 in 20 barov, (vsaj pri drugih strojih je tako) in obroček je pomemben.
Pale, sem pogledal za obročki in je "fi" premali, nažalost :cry:
MORNAR51
Višji štabni praporščak

OBROČEK

OdgovorNapisal/-a MORNAR51 » Če Jan 31, 2013 18:36

Včeraj sem ti obljubil, da se bom pri prijatelju pozanimal kje so mu izdelali batne obročke. Danes sem bil pri njemu in mi je povedal, da je batne obročke naročil pri posredniku RUŽIČ Štefanu Tišina št. 3, pošta 9251 TIŠINA, telefon 02-5461368. Nato pa jih je domov dobil po pošti in sicer iz Avstrije. Štiri obročki za motor DKW so ga skupaj s poštnino prišli 6 EUR. Seveda je RUŽIČU tudi spsoročil točne mere. Kakšno ima RUŽIČ zvezo z Avstrijo mu ni znano, no mogoče da je tam zaposlen.
Če rabiš poskusi poklicati in se dogovori. LP.
Navigati se mora.
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Če Jan 31, 2013 19:53

MORNAR51 zgleda obetavno bom jutri poskusil havala :wink:
pijača pade :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov