argola
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mislim, da ni problem, kar ni v u profilu. Kar je pa v profilu ne pomaga nič drugega kot jo večkrat snet in prelakirat. Med u profilom se zadržuje vlaga in se ne suši pa nič ne pomaga. Vsak lak razpade oziroma se zaradi vibracij poškoduje in seveda skozi prodira vlaga. Ker ne diha pa smo tam. Uf sem zakompliciral.
pomisli in zgodilo se bo
Ma tehnično gledano rabiš nek kol,da premikaš krmilo,vse ostalo je podrejeno ergonomičnosti in všečnosti,Moja argola je sedaj iz vezane plošče in se vidijo letnice in je tak iztegnjena S oblika.Prilagodil sem tudi malo višino,da je avtopilot nekako v vodoravnem položaju, ko je priklopljen.Torej če ti je inoks všeč bo ok,meni je les ljubši.
LP Iztok
LP Iztok
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Re: argola
Elan 210 ima kovinsko argolo -glej sliko

Po občutku, ko sem krmaril, je bila precej lahka. Je možno, da je iz aluminijastega profila? Bi bil aluminij dovolj močan?
Možak v tem članku je pa argolo zlaminiral. Podobno, kot je opisal SR290 prej v temi, samo da je namesto lesa pena.
.
Ali sta dve plasti steklene tkanie res tako močni, da preneseta obremenitve na argoli pri kakšni štraorcadi?
S kakšno barvo pa se zadeva na koncu pobarva?
Po občutku, ko sem krmaril, je bila precej lahka. Je možno, da je iz aluminijastega profila? Bi bil aluminij dovolj močan?
Možak v tem članku je pa argolo zlaminiral. Podobno, kot je opisal SR290 prej v temi, samo da je namesto lesa pena.
.Ali sta dve plasti steklene tkanie res tako močni, da preneseta obremenitve na argoli pri kakšni štraorcadi?
S kakšno barvo pa se zadeva na koncu pobarva?
No saj bi bila lahko tudi rf in potem ročaj ovit z usnjem ali pa na koncu podrejan lesen ročaj.
Še en lep video o izdelavi argole: https://www.youtube.com/watch?v=1czU6p0VRNs
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 38 gostov